10 г. мистерия! "Призрачен самолет" на летището в Мадрид

Никой не знае нито на кого е, нито защо е забравен там
Обновена: 30 яну 2019 07:10 | 28 яну 2019 21:35, Нели Христова
53
10 г. мистерия! "Призрачен самолет" на летището в Мадрид
Снимка: Pixabay

Хората често забравят какви ли не дребни неща – чадъри, пръстени, дори телефони. Но от десет години един "призрачен самолет" стои на летището в Мадрид и никой не се е върнал, за да си го потърси.

Машината McDonnell Douglas MD-87 струва около 1 милион евро и може да побере 139 пътници.

Но след като стои там от десетилетие, се предполага, че управата на летището има поне бегла идея какво да прави с него. Оказва се, че не е така.

До този момент не е ясно нито на кого е самолета, нито какво въобще прави там.

Машината каца на Мадрид-Барахас през 2010 г. и  от тогава никой не идва да си я прибере. Не е ясно кога и кой е решил и е покрил с тиксо двигателите и пилотската му система. Отново действие, което остава мистерия.

Очевидно самолетът започва да пречи на работата на летището, тъй като преди седмица директорката на Мадрид-Барахас пусна официално съобщение в държавния вестник на Испания, което има за цел или да намери собственика на машината, или някой, който може да помогне с откриването му.

Съобщението ще бъде публикувано в продължение на три месеца. Ако собственика на самолета бъде открит, то той ще трябва да плати огромна такса за паркинг и доста голям данък.

Ако от притежателя на MD-87 няма и следа обаче, машината ще бъде пусната на търг, а парите от нея ще отидат в държавната хазна.

Проучване, проведено от испанския вестник El Pais показва, че самолетът вероятно принадлежи на фирмата Saicus Air, която го купува през 2010 година и фалира няколко месеца по-късно.

Из цялото земно кълбо има множество самолетни гробища, които са препълнени с бездействащи машини, но е рядкост, те да бъдат забравяни на летищата.

Последния такъв случай е от 2015 година, когато три Boeing 747 бяха изоставени на летището на Куала Лумпур по различно време. Собствениците им така и не бяха намерени и две години по-късно, машините бяха нарязани на скрап.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До свирчоТи разбираш от самолети толкова, колкото аз от изкуствено осеменяване....
43
2
 
1
 
! Отговори
ira преди 5 години
Това не е въпросния самолет. Но пишеш едно, публикуваш друго, голяма работа, стига им на читателите, а Ич?
42
3
 
3
 
! Отговори
Няма нищо мистериозн преди 5 години
При разпада на СССР във Варна каца един частен излязъл от завода Ту 154М. Екипажа иска заем 1 милион $ от ПЧБ и оставя самолета за ипотека. Ония се хвалеха на половината град, че имали ключове на самолет в банката. След като разбраха, че няма да си върнат парите. Нашите решиха да го подкарат. Викат авиотехници. Авиотехниците им обясниха, че самолет който не е бил консервиран, а са изтекли Х месеца не може да се лицензира посмъртно. Накрая го нарязаха и стана на шуменска алуминиева дограма.
41
3
 
7
 
! Отговори
56194 преди 5 години
Ако напиша есе, ще мога ли да го спечеля?
40
3
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
УКРИЛИ СА ДОКУМЕНТИТЕ НА САМОЛЕТА И ДРУГОТО ИМУЩЕСТВО НА ФИРМАТА ЗА ДА НЕ МОЖЕ ДА СИ ПОЛУЧАТ ПАРИТЕ КРЕДИТОРИТЕ!!! НИЩО НОВО!КОГАТО ОДИТОРА ОТИШЪЛ ДА ПРАВИ ИНВЕНТАРИЗАЦИЯ НА ФАЛИРАЛАТА ФИРМА НЯМАЛО ДОКУМЕНТИ .
39
2
 
21
 
! Отговори
Sra преди 5 години
До свирчотова на снимката не е 747 а е военен транспортьор Ц5 галакси. google it преди да пишеш глупости
38
17
 
5
 
! Отговори
свирчо преди 5 години
Това на снимката е Б747.
37
12
 
18
 
! Отговори
Mile Kitich преди 5 години
На Боко Властелина е,прекарват хашиши от Мароко
36
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СараMcDonnell Douglas MD-87 Е марката и модела на самолета, а не авиокомпания :D
35
5
 
13
 
! Отговори
Врач преди 5 години
Що не го снимахте у видело, да ви кажа на кой е.
34
5
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знаели чий бил самолета?!!? Стоял там 10 години. Па нали трябва да се плащат разни такси и тем подобни, ти колата да си паркираш плащаш като поп какво остава за самолет. Тия испанци не са у ред.
33
5
 
47
 
! Отговори
Асанчо преди 5 години
От халумин ли е тоз самолет бе бате?
32
2
 
18
 
! Отговори
Сара преди 5 години
Ангел, грешите в изказването си за Макдоналд Дъглас.,Аз имам полет 2018 с такъв самолет. Компанията се казва Инсел Еър. И си летят оше.
31
17
 
40
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Боко що не го купи.Ще го направиЕърБоко 1
30
9
 
13
 
! Отговори
Народна Просвета преди 5 години
До ХарпунджиятаБ - Банкрут.като бузлуджа, ама със самолети и без шумкари.
29
3
 
36
 
! Отговори
Харпунджията преди 5 години
От Латинска Америка ще да е.За да го зарежат така,трябва да е превозвал бая скъпа стока,толкова скъпа,че да си струва зарязването на авиона.Кока или оръжие,за друго не се сещам.
28
4
 
21
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
Колко да е изоставен, сайкъс еър са банкрутирали 2008. да не мислите, че некой ще иде да го припознае, да му връчат чека за летищни такси за 11 години висене? читалищна работа, летищата по света са пълни с такива самолети.
27
7
 
24
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
а аз когато бях на 5 си забравих подводницата някъде май на бахамите но бях толкова пиян и надрусан че не си спомням и до днессигурно руснаците са я намерили и взелиайде халал да им е друга ще си купя
26
3
 
34
 
! Отговори
Охобохо преди 5 години
Сталоун го заряза след едни снимки на ''Непобедимите'',да го режат за скрап.
25
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ангел 26самолети на компанията оперират полети до 2017 което далеч не е десетилетиепък от друга страна снимката е на Боинг Ц17 което кой знае какво общо има с пътническите самолети