10 г. мистерия! "Призрачен самолет" на летището в Мадрид

Никой не знае нито на кого е, нито защо е забравен там
Обновена: 30 яну 2019 07:10 | 28 яну 2019 21:35, Нели Христова
53
10 г. мистерия! "Призрачен самолет" на летището в Мадрид
Снимка: Pixabay

Хората често забравят какви ли не дребни неща – чадъри, пръстени, дори телефони. Но от десет години един "призрачен самолет" стои на летището в Мадрид и никой не се е върнал, за да си го потърси.

Машината McDonnell Douglas MD-87 струва около 1 милион евро и може да побере 139 пътници.

Но след като стои там от десетилетие, се предполага, че управата на летището има поне бегла идея какво да прави с него. Оказва се, че не е така.

До този момент не е ясно нито на кого е самолета, нито какво въобще прави там.

Машината каца на Мадрид-Барахас през 2010 г. и  от тогава никой не идва да си я прибере. Не е ясно кога и кой е решил и е покрил с тиксо двигателите и пилотската му система. Отново действие, което остава мистерия.

Очевидно самолетът започва да пречи на работата на летището, тъй като преди седмица директорката на Мадрид-Барахас пусна официално съобщение в държавния вестник на Испания, което има за цел или да намери собственика на машината, или някой, който може да помогне с откриването му.

Съобщението ще бъде публикувано в продължение на три месеца. Ако собственика на самолета бъде открит, то той ще трябва да плати огромна такса за паркинг и доста голям данък.

Ако от притежателя на MD-87 няма и следа обаче, машината ще бъде пусната на търг, а парите от нея ще отидат в държавната хазна.

Проучване, проведено от испанския вестник El Pais показва, че самолетът вероятно принадлежи на фирмата Saicus Air, която го купува през 2010 година и фалира няколко месеца по-късно.

Из цялото земно кълбо има множество самолетни гробища, които са препълнени с бездействащи машини, но е рядкост, те да бъдат забравяни на летищата.

Последния такъв случай е от 2015 година, когато три Boeing 747 бяха изоставени на летището на Куала Лумпур по различно време. Собствениците им така и не бяха намерени и две години по-късно, машините бяха нарязани на скрап.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес.бг, вземете си пратете писачите на курс по български...
23
10
 
40
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
Самолети Макдоналд Дъглас не упражняват граждански полети от десетилетия. Просто Машината е толкова стара че няма как да покри изискванията за полет в 21-ви век.Това е все едно да оставиш 40 годишен Москвич на платен паркинг ! Трябва да си луд да си го вземеш!!!
22
2
 
48
 
! Отговори
Чичо Тони преди 5 години
Пълен нонсенс е да не се знае чий е един самолет. Това да не е велосипед вързан за дърво на улицата. Чистачките на летището може и да незнаят, но недейте да обобщавате.А иначе самолетите или са във въздуха или на земята - на летище. Ако му е спрян лиценза да лети - седи налетището.
21
3
 
35
 
! Отговори
Стоян преди 5 години
Те слепи ли са ??? Не виждат ли че на него пише с големи букви Saicus Air ??? Знам го самолета , защото много често летя от Мадрид!Той стои до карго терминала !!
20
5
 
28
 
! Отговори
До До 15 и 16 преди 5 години
Прав сте, като нищо на снимката можеше да е някой вертолет или сенокосачка, дори това би било огромно постижение за медията ;)
19
5
 
28
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"Не е ясно кога и кой е решил и е покрил с тиксо двигателите и пилотската му система"Куджа тиксо е заминало, особенно за "пилотската система".
18
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Но по интересно е ДАНС къде са
17
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самолетът би трябвало да има обозначителни знаци на компанията. Освен това, двигателите имат серийни номера, както и една камара части, чрез които може да се проследи кои са били купувачите. Явно става дума за обикновена вестникарска сензация.
16
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъи че същия човечец кара скъпи коли като Форд Мондео класик поръчков да го питам как е забогатял като салонен мениджър на а1 и Теленор ли съмнявам се
15
3
 
29
 
! Отговори
До 15 и 16 преди 5 години
Абе вие се благодарете ,че въобще има снимка на самолет .
14
6
 
3
 
! Отговори
Dj dance mashine преди 5 години
И пропо сметки за надписване от оператор а1 визирам тъи като е минал в а1 накратко името е едно
13
4
 
15
 
! Отговори
Самолетът... преди 5 години
...на снимката не е McDonnell Douglas MD-87.
12
3
 
17
 
! Отговори
Това е друг самолет преди 5 години
Самолетът на снимката НЕ Е McDonnell Douglas MD-87.
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това прилича на C-17
10
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
tva na snimkata ne e samoleta. MD-87 e mnogo po malak kato Airbus A-319
9
9
 
2
 
! Отговори
Dj dance mashine преди 5 години
Колкото до адвокат ще му пратя прокурор да разследва да види за какво става на въпрос от умници
8
9
 
1
 
! Отговори
Dj dance mashine преди 5 години
Както казах с умни хора се не занимавам а пропо като е умен да се докаже с дела а не с глупости и Ко продължи да обижда тоя му гарантирам едно дело от което няма да се измъкне лично ще го осъдя за морално ощетяване и петнене на име плюс защита на лични данни
7
6
 
3
 
! Отговори
Dj dance mashine преди 5 години
А Колкото до музикалното импресарско развитие народа слуша музика от 80 днес в реално време е кои е умния и глупавия не знам но е диско водещ в реален свят благодаря умнико мои
6
15
 
1
 
! Отговори
Dj dance mashine преди 5 години
Другаря Ленин бил в петък на дж парти в град Ловеч почуствал се специален интересно кои ли е бил специалния човек аз на специални партита не ходя години наред едно защото бях плют едно защото не ме интересува но се пита *** докога ще плюе
5
7
 
37
 
! Отговори
Любопитен преди 5 години
Да не би да е на Баце?Улисан в грижите по Западните Балкани и битката с *** да го е забравил?