След Brexit без сделка: Ще има ли празни магазини в Лондон?

Част от британците са силно притеснени от последиците
29 яну 2019 18:00, Анисия Иванова
106
След Brexit без сделка: Ще има ли празни магазини в Лондон?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Точно 2 месеца преди излизането на Великобритания от Европейския съюз - накъде ще поеме сделката за Brexit? Днес британският парламент ще гласува поправки в сключеното споразумение между Лондон и Брюксел. Ключовите предложения са няколко.

Сред тях - отлагане на излизането на Великобритания и изключване на варианта Brexit без сделка. Сценарий, който все повече притеснява британците.

Празни рафтове на магазините, дефицит на пресни храни, невиждани опашки по границите и блокади на пристанищата. За това предупреждава британският синдикат на търговците на дребно при сценарий Brexit без сделка.

Според сектора връщането на митата след излизането на Кралството от Съюза ще доведе до скок на цените на редица продукти. Някои обаче не вярват на тези оценки. Сред тях е Тим Мартин – основател на голяма верига бирарии на Острова.

Освен френския коняк, Мартин вече е заменил френското шампанско и германския алкохол с напитки, идващи от други краища на света. Той е от малцината, които не просто подкрепят излизането на Великобритания от Съзюза. 63-годишният бизнесмен е обиколил 100 от своите барове, за да агитира за Brexit без сделка. Отстъпките в менюто явно подпомагат аргументацията му, съобщава Bulgaria ON AIR.

Хиляди на Острова обаче са на друго мнение. Според някои хората, които казват, че Brexit без сделка ще е добър за бизнеса, са глупави и напълно заблудени.

В тази несигурност все повече британци се запасяват с храни, лекарства и други вносни стоки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глупости и провокации..Всичко ще има-риба колкото искаш,пилета,свинско,телешкко,турски магазини пълни със зеленчук и плодове.Да не е война.Англия е силна страна,не прави неща току така..Европа да му мисли,че пак беженците стягат лодките и чувалите...
71
4
 
3
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Проклетите масони още ни плашат с "празни магазини".Майко мила!Жалка история!
70
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 70какво те щипе по *** тебе бе? Изобщо не мога да разбера за какво говориш. тъпня та дрънка. поне плюнката да е разбираема, написана на книжовен български език. За да усетя смисъла. Ти явно смяташ че са европейци, така ли? Това ли е? Да, ама въобще не се държат като такива. И явно няма да са такива поне отсега нататък. Така че козътъ( ако съм разбрала правилно) май си ти. Мое мнение.
69
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако си купиш стока от УК ще има ли мито тогава, че не стана ясно и обратното.
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТHE ПатриотАбсолютни глупости!
67
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нямам търпение тия най - после да се махат. Наистина, писна ми от тях. Вече не мога да ги причисля към Европа по никакъв начин, не само поради факта че са остров. Сигурна съм, че ще се усетят, но късно. А най - смешното е историята на тоя с бирариите.Той ще научи британците да пият азиатска бира и саке. Абе най - добре всички британци да се преселят в Азия. Много тъпо, та чак ужасно. Наистина ли има хора толкова наивни че да смятат нещата за толкова елементарни?
66
2
 
2
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Небосвода ще се стовари върху главите ни ,ако ги няма безполезните чиновници и хрантутници от ЕС!
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 66Тоя "отдоле" те намества така че да пъшкаш! Тъпните са главно в твоя екран!
64
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 63Обаче продуктите им са 1ВО качество като за хора! А в България папкаш варена кир с топла гной и си плащаш двойно за мурафета.
63
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 62Одата на грамотните българи ли те тласка към празнопис и грамотоговеждие?! Реалността обаче с българските деца от България е доста зловеща, като се има в предвид колко от тях се подвизават по публичните домове и масажни паланки продадени от чисто и просто български "родолюбци" с находчив манталитет! Много от тях са българи за жалост (не роми) а продажниците в твое лице пъплят из форумите за да сочат с пръст но е до време и закономерност пръста им да бъде заврян откъм задните им
62
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СкептикАми аз доколкото знам всеки един от англосаксонската общност храната им е главно сандвичи или хамбургери...и не на последно място пици...
61
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 60...БлГодарение на такива *** като тебе България не я уважават,защото човек ,който не уважава себе няма и кой друг да го уважава...А повечето хора по чужбина са точно такива неграмотни *** ,които си продават и децата само и само да ги приемат някакви нещастници без ценз...срам за тебе. Човече ,и за такива като тебе,наистина сте достойни за съжаление..
60
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей сега научих, ще раздават боб в консерви пред БГ посолството за страдащите и гладуващи българи. Всичко са в стрес, сглобяват прашки за да мерят лондонските гълъби за супа!
59
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англичаните произвеждат много видове шунка, бяло сирене Луеленслидеал (100 пъти по качествено от сегашното българско),чедър, пшеница, зеленчуци и всякакво прясно месо. Източната част на Лондон пък е бъкана с внос на всякакви храни от далечния изток - нямащи нищо общо с брексит! Абре драги ми компотьовци, чешайте си езиците ама пак ще сте на гладно, защото 90% от вас са голи "охльови" и след вас само суха слуст остава!
58
6
 
3
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Умнико, кой яде ссндвичи там освен гостуващите работници
57
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 57Магазините ще са пълни, а британците с празни джобове няма да могат да ги изпразнят.Не е лесно да се вдигат наздравици с домашно-преработен антифриз! Вреди на трезвата мисъл и пълни потури!
56
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Магазините ще са пълни, а британците с празни джобове няма да могат да ги изпразнят. Ще стане революция и пак ще ги разграбят, както се е случвало преди. Ще грабнат по една плазма и всеки ще се прибере в гетото си. Така ще се изпразнят магазините в Лондон.
55
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 55Ама хапват сандвичи а не гледат как да увековечат "костилката" в редък компот и погребално здравеопазване!
54
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СкептикЗатова в един *** английски сандвич няма нито една съставка произведена в Англия! Всичко е внос от ЕС
53
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще има ли празни магазини в Лондон?Важното е че има много празноглавци в България!