След Brexit без сделка: Ще има ли празни магазини в Лондон?

Част от британците са силно притеснени от последиците
29 яну 2019 18:00, Анисия Иванова
106
След Brexit без сделка: Ще има ли празни магазини в Лондон?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Точно 2 месеца преди излизането на Великобритания от Европейския съюз - накъде ще поеме сделката за Brexit? Днес британският парламент ще гласува поправки в сключеното споразумение между Лондон и Брюксел. Ключовите предложения са няколко.

Сред тях - отлагане на излизането на Великобритания и изключване на варианта Brexit без сделка. Сценарий, който все повече притеснява британците.

Празни рафтове на магазините, дефицит на пресни храни, невиждани опашки по границите и блокади на пристанищата. За това предупреждава британският синдикат на търговците на дребно при сценарий Brexit без сделка.

Според сектора връщането на митата след излизането на Кралството от Съюза ще доведе до скок на цените на редица продукти. Някои обаче не вярват на тези оценки. Сред тях е Тим Мартин – основател на голяма верига бирарии на Острова.

Освен френския коняк, Мартин вече е заменил френското шампанско и германския алкохол с напитки, идващи от други краища на света. Той е от малцината, които не просто подкрепят излизането на Великобритания от Съзюза. 63-годишният бизнесмен е обиколил 100 от своите барове, за да агитира за Brexit без сделка. Отстъпките в менюто явно подпомагат аргументацията му, съобщава Bulgaria ON AIR.

Хиляди на Острова обаче са на друго мнение. Според някои хората, които казват, че Brexit без сделка ще е добър за бизнеса, са глупави и напълно заблудени.

В тази несигурност все повече британци се запасяват с храни, лекарства и други вносни стоки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
7
 
10
 
! Отговори
Лондон Умря преди 5 години
150 паунда ще струват 1лев .И картофи няма да имат за ядене в Англия !Дето са правят на велики и с големите притенции .Всички световни фирми си дръпнаха офисите от Лондон .Вече са им в Берлин ,Париж и Рим и така се самоунищожиха само с един ход .От най-голямата столица на търговията станаха най-голямата дупка на *** на географията .Ще пукнат от глад ви казвам само в Лондон са 20 милиона без внос са обречени . Да живее Дъблин !
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Ирландия виждат ? и отписват £. Шотландия и тя след не коя година минава на ?
30
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Празни магазини може да има в България, но не и там.
29
6
 
21
 
! Отговори
Европа е номер 1 преди 5 години
Европа показа на света че е силна със своята валута която ще стане още по-силна от долара и паунда !Инвестирайте в ЕВРО долара и паунда ще се падат тепърва !Европа става самостоятелна бойна и икономическа единица *** и ужаст за Америка и нейният слуга Англия .Европа никога не е била толкова силна и обединена както сега !Тепърва ще влезнат и скандинавските държави като силни сътрудници каквито са и днес .
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно по средата дамата във черно няма лице и прилича на призрак или демон и ръцете и едва ли са мъм ръкавици и са също скрити облечена е със нещо каго шлифер, а пред нея един дъртак е заспал с глава към тавана.
27
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако не друго поне Путин тайничко се кефи. Дали има заслуги за брекзита не знам но резултата е в негова полза.
26
13
 
10
 
! Отговори
Робовладелец преди 5 години
Очаква се бежанска вълна от острова да навлезне в ЕС .Моля сложете визи на всички с английйски паспорти да не влизат в ЕС без виза .Освен това се радвам че като станат по бедни от българите ще има по-бедни от нас .Българите ще станат втората по сила държава в ЕС с търкане на билетчета и лотарии .Всеки трети ще е милионер а всеки втори милиардер .Никой няма да работи нищо само аляк пред компа и така англичаните ще са ни робите .
25
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС искат да направят всичко възможно ОК да напусне защото тогава останалите ще видят, че не им трябват брюкселските търтеи за да търгуват и просперират.
24
12
 
12
 
! Отговори
Ром"с преди 5 години
Нима може да се живее само в ЕС ,КОЛКО ДЪРЖАВИ са извън ЕС и си живеят добре,та и Британия ли ще се страхува от излизането й от ЕС. тРЯБВА ДА СЕ СТРАХУВАТ ОТ бРЮКСЕЛ,ТЕ ПРАВЯТ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО Британия да остане в ЕС,ИНАЧЕ ЩЕ СЕ РАЗВАЛИ ЕССРа.
23
6
 
13
 
! Отговори
Брька ча ча преди 5 години
Колко по скоро напуснат евро сьюза толкова по бьрзо ще можем да разберем дали ингилизите ще бьдат с празни рафтове и високи цени на пресни дефицитни ягоди и картофи! Тьй че, изгарям от тампение!
22
5
 
13
 
! Отговори
А бе преди 5 години
До Анонимен"Когато ЕС се разпадне ще генерира трус...."По-скоро ще генерира въздишка на облекчение.
21
4
 
6
 
! Отговори
ционист преди 5 години
да запалиме Хануката братя и да се помолим, плана ни е разкрит и системата ни е пред разпат.
20
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Британците ще фалират немедленно след Брексита, без ЕС няма живот от небето на ЕС валят вафли, а от реките тече мед и масло. Cлънцето дори изгpява със 1 час по-рано над ЕС отколокото в Япония. Вервайте ми!
19
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Юнкер да обяви Мей за противоконституционна и да обяви Джереми Корбин за премиер на Великобритания. Също да обяви и Тръмп за противоконституционен и да пазначи Нанси Пелоси за президент на САЩ.
18
4
 
17
 
! Отговори
Europe N1 преди 5 години
Какво е Англия само един остров .Без Ирландия които са баш корените жители там енгилизите ще останат гладни и жадниза отминатото време в ЕС .Много се радвам че Англия сама си избра пътя да се махне от ЕВРОПА .ЕВРОПА е силна без тези предатели и измслени кралства посред 2019 година .По важното е че Тръмп им го заби и каза аз няма да търгувам с вас а със ЕВРОПА .Защото ЕВРОПА прави света красив БМВ,Мерцедес,Пежо,Рено,Ламборджини,Порше,Адидас,Пума,Сименс и други фирми всесилни от ЕС .
17
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помнете ми думата един ден ЕС ще възтанови демокрацията и върховенството на закона във Великобритания.
16
13
 
18
 
! Отговори
г0йрбачев преди 5 години
Еврейският, пардон, Европейския, Съюз се разпада и нищо не може да спре тоталният крах!
15
3
 
10
 
! Отговори
до8 преди 5 години
искаш да кажеш че сега сме купували насила британски *** да не умрат гладни. бла бла. Споко за качествена стока винаги има пазари....
14
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе кви празни магазини, къв фалит на Великобритания сънуват брюкселските милионери? това че им се иска, не значи че ше стане!!!
13
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато ЕС се разпадне ще генерира трус с магнитут по-голям от този при разпада на римската империя, което ще доведе до нови тъмни векове и упадък.