След Brexit без сделка: Ще има ли празни магазини в Лондон?

Част от британците са силно притеснени от последиците
29 яну 2019 18:00, Анисия Иванова
106
След Brexit без сделка: Ще има ли празни магазини в Лондон?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Точно 2 месеца преди излизането на Великобритания от Европейския съюз - накъде ще поеме сделката за Brexit? Днес британският парламент ще гласува поправки в сключеното споразумение между Лондон и Брюксел. Ключовите предложения са няколко.

Сред тях - отлагане на излизането на Великобритания и изключване на варианта Brexit без сделка. Сценарий, който все повече притеснява британците.

Празни рафтове на магазините, дефицит на пресни храни, невиждани опашки по границите и блокади на пристанищата. За това предупреждава британският синдикат на търговците на дребно при сценарий Brexit без сделка.

Според сектора връщането на митата след излизането на Кралството от Съюза ще доведе до скок на цените на редица продукти. Някои обаче не вярват на тези оценки. Сред тях е Тим Мартин – основател на голяма верига бирарии на Острова.

Освен френския коняк, Мартин вече е заменил френското шампанско и германския алкохол с напитки, идващи от други краища на света. Той е от малцината, които не просто подкрепят излизането на Великобритания от Съзюза. 63-годишният бизнесмен е обиколил 100 от своите барове, за да агитира за Brexit без сделка. Отстъпките в менюто явно подпомагат аргументацията му, съобщава Bulgaria ON AIR.

Хиляди на Острова обаче са на друго мнение. Според някои хората, които казват, че Brexit без сделка ще е добър за бизнеса, са глупави и напълно заблудени.

В тази несигурност все повече британци се запасяват с храни, лекарства и други вносни стоки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
12
 
9
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Не няма да има празни магазини. Те си имат отлични местни хранителни продукти. Облеклата купуват от Индия и Китай.
51
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До Гей РосенеСамо да допълня, че и Мей е противник на Brexit.
50
3
 
14
 
! Отговори
До Гей Росене преди 5 години
Само да те поправя че Камерън беше против брекзит. След гласуването на референдума човека си подаде оставката заради резултатите, защото той беше твърд противник на това нещо и за това в момента е тая неугледна и едногърба камила Мей.
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази "новина" е отпреди 1 седмица. Толкова ли ви трябваше да я пуснете на гугъл транслейта?
48
4
 
5
 
! Отговори
Вангабонт преди 5 години
Очаквам едно Евро да се разменя срещу 150 паунда или 120 хамерикански долара .В ЕС да се влиза само със виза от Америка и Англия .Европа ще превземе Америка и Англия с война .Русия и Китай ще помагат на Европа винаги .Мадуро ще нападне Америка от долу !А Корея от към северозапада . Русия от към изток и север с подводници и ракети неуловими за радарите .В краварника и острова ще останат само едни кратери като на луната .Нострадамус каза така .
47
5
 
7
 
! Отговори
Гей Росене преди 5 години
Ами това си проблем на Камерън .Той искаше да излезнат от Европа .Когато обещаваше на народа че ще живеят по-добре и в разкош .Попитайте Камерън защо това е заблуда за народа на обединеното кралство и защо ще стане разединеното кралство за една година .Очаквам гражданска война в Англия ако няма догов с Европа .България не трябва да взима страна това си е местен вот Росене .Гей Росене гей ко са напраили ората Брексит .
46
6
 
5
 
! Отговори
Хм преди 5 години
До АнонименМисълта ми е,че с UKможе и да се случат лоши неща заради напускането,ама с ЕС да се случат още по-лоши!Няма как да знаем какво точно е планирано.
45
4
 
8
 
! Отговори
Хм преди 5 години
Решението за Брекзит не е взето заради неориентирани английски пенсионери и прочее незначителни хора(т.е. народната воля),а защото ев.реите от Ситито(истинските собственици на държавата) са решили така.Ама явно поизбързаха и сега мотаят топката.Освен това,смятат и да не платят 50-те милиарда(или там колкото са)Затова е цялата Въпросът е:Защо им е на ев.реите да вадят UK от ЕС?И най-вероятния отговор е,че май за ЕС са планирани много лоши неща,а UK трябва да остане настрани от тях!
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глупава и манипулативна статия...
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Би трябвало с тези новини и тези неща в Англия да е около 2.00 лева и даже под еврото?
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да питам, някой може ли да обясни, как така и защо паунда последните дни все нагое, къде е логиката? От 2.17, сега гледам 2,25 годи? Странно?
41
2
 
6
 
! Отговори
татул преди 5 години
Наблюдаваме сблъсък на интереси.Бритите плуват в собствен сос и се чудят как да отървът позора.Ако е имало политическа пирамида, нямакак да не светне отзад.Кукловодитепреминаха на изкуствени декори,щотонямат решение за след това.Тери-шоусамо тупа топката сама на корта.
40
4
 
8
 
! Отговори
Ядрено Слънце преди 5 години
Путин каза ;- Какво е Англия -само един остров ...И насочи подводницата към река Темза .Ще ми правят номера със зарази и глупости ...- Заредете ядрените ракети да пробваме силата на тоз остров ?*** всегда будет неба , *** всегда будет ядрено слънце ...
39
3
 
17
 
! Отговори
Европа е номер 1 преди 5 години
Англия трябва да бъде наказана защото умишлено забавяше развитието на ЕВРОПА !И с нейните уговорки с ЕС взимаше най-доброто за най-ниски цени в Лондон .Сега ще ми земат дедовия и ще пукнат от глад там .Жалко за приятелите ми в Лондон и без това живеят като кучета с 1200 паунда на месец.Сега тези пари няма да струват нищо там ще ти трябват минимум 3000 да не пукнеш от глад .Очаквам да се преместят в Дъблин за да не пукнат .А може и гражданска война да стане там помнете ми думата !
38
12
 
7
 
! Отговори
K6 преди 5 години
Говорите глупости англичаните са готови да внедрят Сингапурският си модел който са създали и изпитали, бизнеса не познава граници но не търпи и ограничения или високи данъци , капиталите ще потекат към UK от само себе си
37
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквото и да е надали хората ще се чувстват като българин от малак град или село да са на една пенсия 200 лв и какво като ти е пълен магазина?
36
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След тоя Брексит най е доволен Путин.
35
5
 
13
 
! Отговори
До Европа е номер 1 преди 5 години
И Европа и Англия, най-голямата европейска икономика, са сили. Не се поддавайте на това делене и противопоставяне. Просто всеки прави най-доброто за себе си и накрая ще си съртудничат и със договори за свободна търговия и по линия на нато! Заплахата е Китай, за това се подготвя западният свят, без много да го афишира.
34
7
 
12
 
! Отговори
БДС преди 5 години
Европа не иска да натиска примката около врата на Англия .Понеже все още може да се върнат .Но ако не постигнат съгласие ЕС ще унищожи Англия за година .Ще умрат от глад там като Наполеон на безлюден остров .Америка няма пари да им помага понеже до сега взимаше от тях заеми .А ЕС не би дала заеми на Англия след развода бил той с договор или без договор.Англия умря да живее България !
33
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Празни магазини може да няма. Но затворени ще има, ке се изнесат към Ирландия и Шотландия..