Тереза Мей върви към челен сблъсък с Брюксел

Западният печат за подкрепата в Камарата на общините
30 яну 2019 11:30, Елка Василева
43
Тереза Мей върви към челен сблъсък с Брюксел
Тереза Мей. Снимка: Reuters

Тереза Мей се движи към неизбежен челен сблъсък с Брюксел, след като вчера британската Камара на общините подкрепи усилията й за пренаписване на собственото й проектоспоразумение за Brexit - опит за излизане от застоя в парламента, зарадвал евроскептичните консерватори, отбелязва британският в. "Файненшъл таймс" след снощното важно гласуване.

Министър-председателката каза, че "никога няма да спре да се бори за Великобритания", но докато предприетата от нея стъпка сплоти подкрепящите Brexit-а консерватори, тя бе отхвърлена от Брюксел, който многократно заяви, че споразумението за напускане на Евросъюза не може да бъде отворено за предоговаряне.

Две седмици след като сделката й за Brexit беше категорично отхвърлена, Мей отстъпи пред силния натиск на евроскептичните консерватори, съгласявайки се тя да бъде преработена. Министър-председателката призова парламентаристите да й дадат пълномощия да се върне в битката в Брюксел, само два месеца преди планираното напускане на Великобритания, отбелязва вестникът.

Още по темата

В редакционна статия друг британски вестник - "Гардиън", определя случилото се в британския парламент снощи като пирова победа, основаваща се на илюзия. Тереза Мей постигна рядък триумф снощи в Камарата на общините. Тя се върна след най-тежкото поражение в парламента за правителството й, за да си осигури по чудодеен начин мнозинство, подкрепящо освежаване на повяхналото й споразумение за напускане на ЕС. Трудно е да си представим обаче как министър-председателката ще отговори на парламентарния си успех. По-вероятно е този успех да се превърне в пирова победа, тъй като създаде неизпълними очаквания, пише редколегията.

Мей се връща в Брюксел, но ЕС казва, че нищо не се е променило, гласи заглавието на друга статия във в. "Гардиън". На министър-председателката снощи бе даден двуседмичен срок да съживи споразумението за Brexit, но минути след обявяване на резултатите от гласуването в Камарата на общините председателят на Европейския съвет Доналд Туск обяви, че ЕС не е готов да преразгледа сделката, се казва в статията.

В опит да избегне разпадане на ръководената от нея Консервативна партия Тереза Мей вчера пое риска да влезе в остър сблъсък с ЕС и увеличи опасността от Brexit без споразумение, отбелязва френският в. "Монд". Точно два месеца преди набелязания срок за напускане на съюза министър-председателката поставя под въпрос двwгодишни преговори с 27-те от ЕС и се впуска в конфронтация с Брюксел, чийто изход е неизвестен, подчертава всекидневникът, цитиран от БТА.

Британският премиер Тереза Мей оцеля вчера при критично гласуване в парламента, което можеше да отложи Brexit-а и да подкопае стратегията й за излизане от ЕС, посочва в. "Ню Йорк таймс". Мей оцеля, за да продължи борбата още някой и друг ден, но възможностите пред нея се стесняват и тя е изправена пред все по-трудната задача да се опита да убеди парламента, след като той категорично отхвърли плана й за Brexit по-рано този месец. На практика тя се върна там, откъдето тръгна преди процедурата с поправките. Единственият й коз е, че дори парламентът изобщо да не одобри плана й за Brexit, британските политици остават разделени и парализирани по отношение на евентуални алтернативи, допълва вестникът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
елка василева преди 5 години
Тереза Мей върви с *** напред към челен сблъсък с Брюксел
35
2
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
и аз ще си разплета чорапите
34
1
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Дано да е със 100км/ч.
33
2
 
4
 
! Отговори
Моше преди 5 години
Франция и германия ще се сръфат много скоро а немската *** дьо Гол като лаеше от Лондон друга песен пееше.
32
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Де Гол беше прав, Англия няма място в Цивилизована Европа. Да живеят Франция и Германия, а покрай тях и ние!
31
1
 
10
 
! Отговори
Ха ха преди 5 години
Тая е ЛУДА по цялата глава . Връзвайте я поне иначе ще подпали цялата страна .Глупостите и няма да могат да поправят и внуците на вашите внуци .
30
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
всяка втора статия е за брегзит , това е вече 2 ра или 3 та год , ще излизаме , няма да излизаме , одобрено е , не е одобрена , пълен цирк , айде да се махат и да се свършва , не са центъра на вселената
29
7
 
10
 
! Отговори
българин преди 5 години
ОСНОВНАТА причина за Брекзит е поканата на Меркел към мигрантите ! Това е ! Между другото нещо се е покрила госпожата , скоро е се е появявала на сцената ?!
28
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази държава винаги е иммала, така наречената - Островна политика.Кога са били част от Европа, че да са солидарни или пък да имат чувство за общност.Това са едни добре възпитани бандити, които от около 100тина години с вече добри маниери и обноски, доизцеждат останалия свят. Ами да, иначе те трябва да работят! само не ги поденявайте! Само в техните офшорни зани се въртят 10 тин, а може и повече трилиона. де Гол не е бил луд, като е казас ЕС, ама без Великобритания!
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мита,опашки с паспортен контрол.повишени цени на всички стоки.объркване на пенсионната и социална система.липса на кадри в трудоспособна възраст.липса на лекари.мед.сестри.ще ги удари яко.а нашите от Англия се местят във Франция и Германия какво толкова..пакистанците и индийците ще им работят .ама те не знаят какво е труд
26
9
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
750 безделници нямат работа и си измислят изкуствени проблеми какво ни интересуванас англия световния терорист ограбвал човечеството векове те няма да останат гладни и жадни ние да му мислим че умираме от грип в 21 век
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 25,Алооо, тука има подпалвачи на войни, да не се затвори блога.Или си на принципа като спрат войните, ще спрат и парите.
24
3
 
16
 
! Отговори
Рок енд рол преди 5 години
"Точно така 14, всичко, което правят тези рижави пияници е пазарлък и протакане, с цел да се изнудват 27 страни да играят по тяхната гайда. Само че Британската им империя отдавна не съществува."... Ако в последния момент ЕС се подаде на шантажа от Лондон, значи няма никаква надежда за този съюз. Дано ЕС да си отстоява интересите докрай.
23
4
 
6
 
! Отговори
плевенски преди 5 години
Няма страшно. Липсата на Англия ще се компенсира от великите страни Северна македония, черна гора и Албания...
22
11
 
3
 
! Отговори
Англосаксонец преди 5 години
Мисля че Англия трябва да удари Германия с атомно оръжие така или иначе немците нямат с кво да отвърнат.Винаги удряй когато си силен винаги бягай когато си слаб.
21
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Британците не знаят какво искат, но го искат веднага.
20
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Емгрантите ще си тръгнат сами,а не защото някой ще ги депортира.Всеки ,който има ум в главата си ще побърза да се спаси,Всички големи и богати фирми се изнасят,цените се покачват , паундът пада.Кой нормален човек би останал да работи на потъващ икономически остров?Ще останат най бедните ,които са на помощи.
19
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До19. И какво и е на Меркел в политиката Да му мисли Лондон. Мотора на ЕС е мощен. Както и да се върти Тереза все го е закъсала. А ми по добре да отпада това излизане. Щото ще се гътне короната
18
2
 
7
 
! Отговори
до 20 и други.. преди 5 години
Че ще направят проблеми на много хора който не са напълно устроени с изрядни документи и англииски паспорти е сигурно --нали едно от ,,хубавите,, обещания на онези като Джонсън е ограничаване до минимум на мигрантите --това естествено не важи за корифеи в атомната физика ....медици и др търсени специалности... и като че ли повечето трудности ще са насочени към работниците от източна европа не към тяхните стари колониални приятели.
17
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубави новини от ингилизите.Заложил съм на тотален колапс там.П.П. Изгонването на бг гурбетчиите от Ингилизия ще е един бонус към спечеленото от колапса на лирата.