Във Франция се канят да премахнат понятията "майка" и "баща"?

Предлага се със закон те да бъдат заменени с "родител 1" и "родител 2"
16 фев 2019 11:40, Елка Василева
318
Във Франция се канят да премахнат понятията "майка" и "баща"?
Снимка: архив, Reuters

Във Франция са на път да премахнат понятията „майка” и „баща” от училищните формуляри. Предложената поправка в закона вече е одобрена на първо четене и предвижда тяхната замяна с „родител 1” и „родител 2”. Дебатът във френската Национална асамблея вече предизвика бурни реакции.

„Никой не трябва да се чувства изключен от обществото заради нечие старомодно мислене. Всеки месец септември се изправяме пред една и съща ситуация. С екипа ми разработихме проект, с който да заменим „майка” и „баща” с „родител 1” и „родител 2”, каза Дженифър де Темерман, депутат от „Републиката напред”, цитирана от Нова тв.

Тези думи запалиха искрата на недоволството в Националната асамблея и предизвикаха сериозен дебат сред хората.

Гергана Спасова живее и работи във Франция вече 20 години. И не е склонна да бъде родител под номер 1 или 2 в официалните училищни документи. „Нека все пак не забравяме, че мнозинството от децата живеят в семейства с майка и баща. Лично мое мнение е, че изключението не бива да става правило", заяви Гергана.

Маркетинговият директор Франсоа Кола говори открито за сексуалната си ориентация. От 4 години е женен за Патрис, с когото са заедно вече 26 години.

„Имам брак с мъж. Нямаме деца, но съм абсолютно „за” приемането на тази промяна в закона. Мисля, че мярката би допринесла за повече равенство между хомосексуалните и хетеросексуалните двойки. Представям си момента, в който имаме наследници. Как ще попълня всички формуляри? Какво ще напиша в графата „майка”?", казва Кола.

За да стане официално факт, предложението има да извърви дълъг път. Дори да бъде одобрено на следващо четене в Националната асамблея, поправката може да бъде отхвърлена от Сената.

През 2013 г. Франция става 14-ата страна в света, която легализира еднополовите бракове. Година по-късно в страната се наблюдава бум на съюзите между партньори от един и същи пол – от 240 000 сключени брака близо 11 000 са еднополови. Узаконяването на хомосексуалните бракове дава и легално право на партньорите от един и същи пол да осиновяват деца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
0
 
13
 
! Отговори
до АЗ преди 5 години
Ние тук на Балканите и без това ги караме наред.***,леля ти вуйчо ти стринка ти и т.н.Сега ще викат на родител едно,две, три и целата ти номенклатура да го туура.
184
2
 
21
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
С такъв президент *** какво очаквате от Франция?
183
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е като не избраха Льо Пен да им стегне редиците а си избраха това извратено л.еке Макрон. Бивш банкер на Ротшилд и абсолютна ***
182
1
 
16
 
! Отговори
Горан Брегович преди 5 години
Ка-лаш-ни-ков! Ка-лаш-ни-ков!
181
1
 
13
 
! Отговори
Lan преди 5 години
Е как да се псува - на Родител 1, много ясно! :)
180
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще засегнат представи, формирани на дълбинно психологическо равнище и стабилизирани в течение на повече от милиард години.Какъв милиард години? Адам и *** са живели преди 4000 години.Маймуните са слезли от дърветата преди 20 000 години.
179
14
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Цитирам ти дословно какво е написано на английски в конвенцията. Тя прокарва дегенверативните *** теории, според които има дестки ***/ социални полове, а МЪЖЪТ и ЖЕНАТА са двата края на един джендърен спектър. Нищо такова не казва конвенцията, смисълът е съвсем друг. Твоето обяснение е една налудничава трактовка, формулирана за пропагандни цели. Смисълът е пределно *** и не визира никакви гейове и лесбийки и въобще няма нищо общо със сексуалната ориентация.
178
0
 
10
 
! Отговори
ти да видиш преди 5 години
Това, при условие, че го приемат, много кавги ще има вероятно в нормалните семейства във Франция, кой родител да бъде 1 и кой 2! Друг е въпроса особено при еднополовите мъжки двойки колко им подхожда думата родител на някое осиновено дете!
177
1
 
9
 
! Отговори
Арап ага преди 5 години
А при нас как шъ е.Родител 1Ма аз с 48 жени.То ногу родител бе
176
1
 
23
 
! Отговори
Ибн ебн ал Булгар преди 5 години
Щом обратните са нормални, защо и серийните убийци да не са. И те имат нужди, трябва да ги приемем, че са така родени, те не са виновни.
175
0
 
36
 
! Отговори
Карлуково Нюз преди 5 години
А защо само 1 и 2, каква е тая отживелица. Щом може двама пендерсони да са семейство, що да не са трима, четирима или примерно пет гея, три лесбийки и две полово-неутрални същества да си спретнат едно семейство и да си осиновят 14 деца. И тогава тия формуляри ще замязат на енциклопедии.
174
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гейовете наСапун! Само така ще се справим с тия АдовиИзчадия!!! По същия начин Господ се е справил със градовете Содом и Гомор!!!
173
1
 
32
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
И преди, и сега в бележниците на нашите деца пише "родител/настойник", нищо ново. Само че на французите мотивите са извратени.
172
1
 
36
 
! Отговори
аха преди 5 години
Тези поправки се прокарват от плоски мозъци в едно морално упадъчно общество - никакви писмени поправки не могат да заличат майката и бащата - мъжкия и женския код/ген.
171
1
 
20
 
! Отговори
яверт преди 5 години
Срамота е в 21-ви век да има понятия като "майка" и "баща",трябва използването на тези думи да се наказва със смърт.Напред към деградацията.
170
0
 
21
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Престани да триеш! Все пак с коментарите ни ви правим трафик. Нали това е целта ви - повече кликове - повече стотинки.
169
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А децата как ще се казват?дете 1 и дете 2,така ли?Тия съвсем изперкаха.
168
2
 
40
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Е заради тези гейове намразих демокрацията ! Родител 1 , родител 2 , на какво прилича това ?!Вече започнох до си мечтая за тоталитарен режим ,който ще унищожи всички гейове и лесбийки заради които някои ненормални демократи и толерасти дори премахват понятията майка и татко !
167
3
 
25
 
! Отговори
Баща преди 5 години
Благодаря ти,Господи,че съм българин!
166
4
 
16
 
! Отговори
Мустафа 2 преди 5 години
Най-накрая и Турция даде нещо на света-Истамбулската Конвенция!