Родител 1 и Родител 2 разбуни Франция

Прекалено политически коректен ли е законът?
20 фев 2019 11:10, Нели Христова
124
Родител 1 и Родител 2 разбуни Франция
Снимка: Pixabay

По-рано тази седмица във Франция бе предложена нова поправка в закон, с която понятията като "майка“ и "баща“ ще отпаднат. Тяхното място ще бъде заето от "родител  1“ и "родител 2“. Естествено, реакциите, които това предложение предизвика, бяха повече от бурни.

Още по темата

Законът би трябвало да признава правата на  хомосексуалните родители в училищата, обяснява в. "Фигаро“ и  точно поради тази причина подбужда критики от страна на  консервативната част на политическия спектър като републиканците, а не само от националистите.

За противниците на закона, той е твърде “политически коректен” и “несъответстващ на реалността” и дори “деконструиращ баланса на обществото” с “отричане на половете”. Поддръжниците му обаче смятат, че са част от “едно-единствено лоби - това на човечеството”.

"Дебатът у нас и във Франция имат много малко допирни точки, защото у нас малко емоционално се смесват теми, които нямат връзка – Истанбулска конвенция, бракове между лица от един и същи пол. Хомосексуалните бракове във Франция са легални и няма дебат относно легитимността им. В момента дебатът там е, че има йерархия между родителите. Тоест кой е "родител 1” и с какво е по-важен от "родител 2” и това не се харесва на французите”, обясни пред bTV журналистът Десислава Минчева.

"Терминът "родителство" по начало е изкуствен и не може да подмине майчинство и бащинство. Това е опит родителите да бъдат равнопоставени”, коментира психологът Весела Банова.

"Това, което е много трудно да бъде разбрано от хората, е, че полът е психологичен и се определя несъзнавано. Не можем да въздействаме върху избора му. Детето го прави по един несъзнателен начин и се идентифицира с родителя от същия пол, ако всичко е на мястото си”, обясни тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
69
 
! Отговори
Киро Кардана преди 5 години
Двама *** решиши да си осиновят детеце и му обяснили ,че те са родител 1 и родител 2.На сутринта след бурен джендърски секс се успиват.Детенцето влиза при тях в сраята,но забравило кой е родител 1 и кой 2..Мислило ,мислило и накрая им извикало:-Ей ,пеераси я ставайте и ми направете нещо за ядене,че съм гладен и после се пребройте!
64
2
 
35
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
Дискриминация! Ами третополовите родители?? Трябва да има и Родител 3!
63
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През миналата година тя бе критикувана за позицията си от Рейчъл Макинън. Тя е родена като мъж и е професор по философия от университета в Южна Каролина. През миналата година спечели световна титла с рекорд по колоездене при жените във възрастовата група от 35 до 44 години.Макинън нарече позицията на Навратилова "ярко изразена трансфобия", а също така "обидна и смущаваща"
62
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тук възниква въпросът: Кой ще е 1 и кой 2. Ако съм 2 си е дискриминация, също искам и да съм прародител 1!
61
2
 
29
 
! Отговори
А мъже преди 5 години
В художествената гимнастика как ви се струва?
60
2
 
33
 
! Отговори
Татко преди 5 години
Следваща тема - военна повинност. Вярно при нас я няма, но по света още я има. Така че и жените в кюпа заедно с мъжете в казармата - спят, ядат, къпят се всички заедно, нали сме *** неутрални. В затвора същото без женски и мъжки затвори всички заедно - спят, ядат, къпят се всички заедно ! Как си го представяте това ?
59
2
 
44
 
! Отговори
Татко преди 5 години
Продължавам *** неутралната тема със спорта. След като полът е само психологически следователно мъже и жени се състезават заедно. В този ред на мисли Стефка Костадинова, дали щеше да е олимпийски и световен шампион ако трябваше да скача с мъжете ?
58
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навратилова написа:"Мъж има правото да реши да бъде жена, да взима хормони, които са позволени от дадената спортна органиация, да спечели всичко и дори да натрупа малко състояние, преди да реши отново да стане мъж и да прави бебета, ако желае.Това е лудост и измама нямам нищо против транссексуалните жени в каквато и да е форма, но не бих желала да се състезавам срещу тях.Няма да е честно."
57
2
 
26
 
! Отговори
CCCp преди 5 години
Дотук добре, очаквайте скоро и полов орган 1 и полов орган 2, гинеколозите да почват да мислят за смяна на името, моля предложения!
56
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не мога да разбера защо медиите пишат и излъчва откровенни лъжи, във Франция има много сериозно недоволство спрямо тези социопатски закони, но естествено тук се представя, че всички са ЗА тези из.вратени практики. По студиата се канят хора които са активни членове на сакта НПО-та, чуваме само техните тези, опоненти нямат, дебат няма, истината се замита под килима, мнението и нагласите на хората грубо се игнорират. Кампании, промиване на мозъците, закони, субсидии и т.н. - до кога ще търпим?
55
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а на бабите и дядовците как им викат?прародител 1, прародител2, прароридтел 3, прародител 4
54
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Родител 1 към Родител 2:- Дай мляко на нещото, че е гладно!
53
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече имаше женски маратон в Калифорния спечелен от мъж мислещ си, че е жена . Навратилова я атакуват , защото не подкрепя идеята мъже мислещи се за жени да се състезават в женския тенис.
52
1
 
27
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Джендърите модератори да не трият неудобните въпроси налагайки цензура, защото това ще ви се върне на главата един ден и ще плачете, но ще бъде късно.
51
1
 
24
 
! Отговори
... преди 5 години
Поддръжниците му обаче смятат, че са част от едно-единствено лоби - това на човечеството ета тази сентенция ме кара да си мисля, че има хора дето и идея си немат какво баш е човечеството! Абре зомбита от как се е пракнала парвата маймунка дето от нея се е появил след това човека, та азе не съм видел от две жени или двама мъже да се роди човек бре! Идея си немате какво е човечеството ама за сметка на това ме поучавате мене какво било човечеството! Абре ай сиктир бре!
50
2
 
27
 
! Отговори
Киро Кардана преди 5 години
За да няма дискриминация в най-скоро време очаквам да се въведе и във фигурното пързаляне и двойка мъж с мъж и жена с жена!!Ще е голямо шоу!
49
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
200 хил. години има два пола, нормални патриархални семейства, днес изведнъж се появиха хиляди разновидности, пол вече било плаващо понятие, днес си мъж, утре си жена, после си бисексуален, накрая си трансджендър с десет дупки и пет члена. Това ли искаме, това ли са ни ценностите, такова сбъркано общество ли искаме? А най-важното е че ако не си хипи наркоман правещ секс с каквото му се изпречи на пътя, си умствено изостанал нацист.
48
2
 
48
 
! Отговори
Бай Иван бачкатора преди 5 години
Ако съм се осигурявал цял живот за пенсия като мъж и ми остават 8 години до пенсия ако се приемат *** мендър работите мога ли да облека рокля да се гримирам и да сменя в личната си карта пола от мъж на жена и да отида в НОИ да искам да бъда пенсионоран на по ранна възраст заедно с жените защото съм осъзнал ,че се чувствам жена??Не е проблем и след пенсинорване да ходя с рокля само и само да се отърва вече от работа ,че едвам издържам,!
47
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първият стадий на подривната дейност е процесът, известен като деморализация. Терминът говори сам за себе си. Отнема 15 до 20 години да бъде деморализирано едно общество. Това е времето необходимо да бъде образовано едно поколение, отрязък от живота, посветен на образованието, формирането на възгледите му.
46
2
 
37
 
! Отговори
Новия Световен Ред преди 5 години
При новия световен ред е така. Белите хората трябва да са безполови ялови.Основен приоритет на ООН е ликвидирането на бялата раса и подменянето и със черна смесена раса която да има по ниско IQ. Белите хора са прекалено умни и представляват пречка. Задават прекалено много въпроси, правят протести, и пречат на строежа на НСВ. Черните раси се подчиняват много по лесно. Достатъчно е да им хвърлиш малко трохи (социални/помощи) и гласуват доживот за "правилните" партии без да задават въпроси.