Родител 1 и Родител 2 разбуни Франция

Прекалено политически коректен ли е законът?
20 фев 2019 11:10, Нели Христова
124
Родител 1 и Родител 2 разбуни Франция
Снимка: Pixabay

По-рано тази седмица във Франция бе предложена нова поправка в закон, с която понятията като "майка“ и "баща“ ще отпаднат. Тяхното място ще бъде заето от "родител  1“ и "родител 2“. Естествено, реакциите, които това предложение предизвика, бяха повече от бурни.

Още по темата

Законът би трябвало да признава правата на  хомосексуалните родители в училищата, обяснява в. "Фигаро“ и  точно поради тази причина подбужда критики от страна на  консервативната част на политическия спектър като републиканците, а не само от националистите.

За противниците на закона, той е твърде “политически коректен” и “несъответстващ на реалността” и дори “деконструиращ баланса на обществото” с “отричане на половете”. Поддръжниците му обаче смятат, че са част от “едно-единствено лоби - това на човечеството”.

"Дебатът у нас и във Франция имат много малко допирни точки, защото у нас малко емоционално се смесват теми, които нямат връзка – Истанбулска конвенция, бракове между лица от един и същи пол. Хомосексуалните бракове във Франция са легални и няма дебат относно легитимността им. В момента дебатът там е, че има йерархия между родителите. Тоест кой е "родител 1” и с какво е по-важен от "родител 2” и това не се харесва на французите”, обясни пред bTV журналистът Десислава Минчева.

"Терминът "родителство" по начало е изкуствен и не може да подмине майчинство и бащинство. Това е опит родителите да бъдат равнопоставени”, коментира психологът Весела Банова.

"Това, което е много трудно да бъде разбрано от хората, е, че полът е психологичен и се определя несъзнавано. Не можем да въздействаме върху избора му. Детето го прави по един несъзнателен начин и се идентифицира с родителя от същия пол, ако всичко е на мястото си”, обясни тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като всичко е *** неутрално мъжете, защо работим се пенсионираме по-късно от жените ? Какво му е неутралното на това ?
44
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече расте поколение с еднополови родители. Скоро ще се види, отражението върху психиката му.
43
1
 
38
 
! Отговори
До 41 преди 5 години
За секта НПО-тата науката не съществува, както преди е имало света инквизиция, така днес си имаме НПО-та които наказват всеки неудобен, всеки които смее да успори проповядваните от тях простотии. Европа до такава степен е потънала в собствената глупост, че обществото вече приема всякакви гаври, гей бракове, гей родители, скоро очаквам и бракове между хора и животни, които да си създават генно-модифицирани хибриди, което естествено ще се представи като велико достижение.
42
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудесна новина колкото по-бързо се въведе и в България толкова по-бързо ще настигнем французите по стандарт на живот.
41
1
 
40
 
! Отговори
Татко преди 5 години
Значи щом ще сме *** неутрални, значи всичко трябва да е неутрално ! Вместо мъжки и женски имена се въвежда номерация примерно ЕГН-то ти и така ще се представяме един на други. Здравейте аз съм 8005061111 примерно ! На галено можете да ми викате 800. Освен това трябва и езикът да се модифицира не трябва да има мъжки и женски род всички ставаме То ! Откачена история.
40
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** в крайна сметка май ще се окаже "избираем пол". Избираш си какъв да бъдеш и започва да ревеш за права и специално отношение.
39
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези вече излизат извън контрол. Какви ли ще са следващите искания? Какво ли ще е сле 10 години?
38
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ясно, тези искат да се водят по номера. Ами да им дават там някакви номера и всички да се обръщат към тях по идентификационния им номер. И не е нужно да им дават привилегии, нито пък да се съобразяват нормалните хора с техните извратени лудости!
37
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днешната жалка ситуация - промиване на мозъци, добрите гейове и лошите нормални хора. Гей ли си, ти си свръхчовек, нормален ли си, ти си лош, изостанал ***, на които трябва редовно да му се показва, че мястото му е по-долу от богоизбраните. Обаче един ден, тази гавра ще катастрофира тежко и всички които сътвориха тази помия ще си носят последствията.
36
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Природата го е измислила, ама кой ли я слуша....
35
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полът е биологично обусловен, а всичко останало са болести според МКБ на СЗО! ИК въвежда термина *** "пол", който бил "социално конструирани роли". Всъщност психоложката прокарва идеята за социалния пол, който е една от основните тези на *** изследванията и Истанбулската конвенция.
34
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е няма такава цензура, всичко което е в разрез с хипи-либерастията която в този сайт е закон, установен от спонсорите се трие. Браво така се прави, ето това свобода на словото, аз бял консервативен хетеро мъж, следователно съм лош.
33
1
 
29
 
! Отговори
666 преди 5 години
пак ще го напиша: НИЕ СМЕ НОРМАЛНИ! П-ли не толерираме.
32
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Родители 1 и 2 трябва да са извънземни стеаннополови същества тогава, защото по тяхната логика пренебрегват природните, обществените и биологични закони. Децата им значи са - дете 1,2,3 и т.н., и също не би трябвало да се назовават с мъжки или женски имена, защото не е толератно и политкоректно. :)
31
1
 
20
 
! Отговори
ss преди 5 години
това е дискриминация родител 1 и родител 2, ми ако родител 2 иска да е родител 1 как така единия ще е 1 а другия 2 това си е чиста дискриминация, трябва да е родител родител... лапито ще вика едноооо едноооо, двеее те вика в хола да му донесеш бирата...
30
1
 
31
 
! Отговори
Да, ЛЕЛЕ, преди 5 години
Полът е биологично обусловен, колкото и да реват и да се пънат близачите на гейвропата и лизамериката. И това е. Природата е решила така. И не е сполучил този, който е възстанал срещу нейните правила.
29
1
 
22
 
! Отговори
КОЛЕЛОТО СЕ ВЪРТИ преди 5 години
СЛЕД СТО ГОДИНИ ЗАПАДЪТ ЩЕ НИ ЛИ ЖЕ ЗА ДНИЦИТЕ НА НАС ХОРАТА ОТ ИЗТОКА, А МОЖЕ И ПО-СКОРО ДА Е, ЕДИН ФРАНЦУЗИН ДОСТА ДОБРЕ ЛИ ЖЕ ГЪ ЗЪ НА КИТАЙСКИЯ СИ ШЕФ.
28
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Со.росоидните е думата.Жалко за поредното окастряне на иначе необидни думи.та ... Природата е създала възможност за поколение само от мъжка и женска полови клетки, съответно едно дете може да има една майка и един баща.това, че човечеството се изюди и почна да си измисля всякакви недопустими глупости, не означава, че здравомислещите хора трябва да ги подкрепят. НЕ на осиновяване на децата от ге.йове и лес.бийки! Това е дъното на морал и естествени отношения.
27
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Родител 1 и родител 2 ако са два педера, тогава никой не е родител, защото нищо не са родили и няма и да могат да родят.Цялата тази работа е върхът на идиотията и само болен мозък може да я пробутва в обществото.
26
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** гейове да си провалят държавите и семействата - не можем да ги спрем.Важно е България да остане нормална държава, която признама само нормалните бракове, а това са единствено браковете между мъж и жена. Съответно мъж и жена могат да бъдат единствено родителите на всяко дете, родено под слънцето - майка и баща. Ако нещо друго беше нормално, природата би го измислила по друг начин, но двуполовите животни, към които принадлежи и човекът, създават поколение само по този начин -