Родител 1 и Родител 2 разбуни Франция

Прекалено политически коректен ли е законът?
20 фев 2019 11:10, Нели Христова
124
Родител 1 и Родител 2 разбуни Франция
Снимка: Pixabay

По-рано тази седмица във Франция бе предложена нова поправка в закон, с която понятията като "майка“ и "баща“ ще отпаднат. Тяхното място ще бъде заето от "родител  1“ и "родител 2“. Естествено, реакциите, които това предложение предизвика, бяха повече от бурни.

Още по темата

Законът би трябвало да признава правата на  хомосексуалните родители в училищата, обяснява в. "Фигаро“ и  точно поради тази причина подбужда критики от страна на  консервативната част на политическия спектър като републиканците, а не само от националистите.

За противниците на закона, той е твърде “политически коректен” и “несъответстващ на реалността” и дори “деконструиращ баланса на обществото” с “отричане на половете”. Поддръжниците му обаче смятат, че са част от “едно-единствено лоби - това на човечеството”.

"Дебатът у нас и във Франция имат много малко допирни точки, защото у нас малко емоционално се смесват теми, които нямат връзка – Истанбулска конвенция, бракове между лица от един и същи пол. Хомосексуалните бракове във Франция са легални и няма дебат относно легитимността им. В момента дебатът там е, че има йерархия между родителите. Тоест кой е "родител 1” и с какво е по-важен от "родител 2” и това не се харесва на французите”, обясни пред bTV журналистът Десислава Минчева.

"Терминът "родителство" по начало е изкуствен и не може да подмине майчинство и бащинство. Това е опит родителите да бъдат равнопоставени”, коментира психологът Весела Банова.

"Това, което е много трудно да бъде разбрано от хората, е, че полът е психологичен и се определя несъзнавано. Не можем да въздействаме върху избора му. Детето го прави по един несъзнателен начин и се идентифицира с родителя от същия пол, ако всичко е на мястото си”, обясни тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Французите са този народ на света, който тънко се подиграма на всички хора от други народи в тяхно присъствие. Освен това са едни грозници, с едни тънки краченца, джендърски тип и модна проскубана брадичка. Аз също в тяхно присъствие на техния език, който зная по-добре от тях, защото те пишат с правописни грешки влизам в тона им и ТЪЪЪНКО им се подигравам, така че някои реват като ГОВЕДААА.
24
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съгласен, но само, ако двойката се е сдобила с дете по естествен път, чрез консумация на връзката си.
23
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който разбира отлично френски, и общува с французи знае колко са неграмотни, комплексирани, не знаят езици и са комплексирани, расисти и много ни завиждат на нас българите и ни мразят. Затова аз презирам французите, защото отлично познавам двуличния им и долнопробен манталитет.
22
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е скоро ще станат Френски арабски емирства. Ние ще ги изгоним от Европейския съюз и ще ги пратим за почетни членове на Арабската лига.
21
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А децата им като понаучат биология в училище и ги попитат защо използват половите си органи не по предназначение, какви ли ще бъдат отговорите на тези странни родители? :)
20
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държава, която позволява купуването на гласове като Франция, а именно един да гласува вместо сто с пълномощно, не е демократична а олигархична диктатура. Презирам тази страна, която е люлка на демокрацията а днес е трагична Макаронщина - сороска марионетка
19
0
 
53
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Родител 1 към Родител 2: - Дай мляко на нещото, което реве!Безбожници !!! Продавате душите са на шепа извратеняци.
18
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Психологически е, ако невинното неразбиращо още дете е в среда на психясали *** без морал. Такива изкривяват представите на децата за реалния живот.
17
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо - родителите не може да са 1 и 2, и да има усещане че родител 2 е по-маловажен от родител 1.Второ - при тези еднополови двойки, ако единият е родител, то другият със сигурност не е родител, а по-скоро настойник.
16
0
 
29
 
! Отговори
Ал Кохол преди 5 години
А как ще викаме на баба и дядо по тия нови евростандарти и директиви? Тия ни налазиха като скакалци и няма спасение. Като прибавим срива в раждаемостта в белите държави и потоците ромуландците от Северна Африка и Близкия Изток ... християнството в Европа загива!Да "благодарим" на лидерите на ЕС!
15
0
 
30
 
! Отговори
Татко преди 5 години
Легенда : Родител 1 - Майка;Родител 2 - Баща;Родител 3 - Баща или Майка донори;Родител 1.1 - Баба по майчина линия;Родител 1.2 - Дядо по майчина линия;Родител 2.1 - Баба по бащина линия;Родител 2.2 - Дядо по бащина линия;Родител 1/2 - Чичо или леля;
14
0
 
35
 
! Отговори
T преди 5 години
Весела Банова, скъсай си купената диплома. Честно, скъсай я. Намери и този, който ти я е разписал и той също да си скъса неговата.
13
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Психологичен ли бил полът? Те затова ли лекарите още в утробата като видят чрез видеозон, съобщават на родителите, че бебето е или момче, или момиче? Тези вече се чудят как да изопачат очевидната биология и понятието - полови белези!
12
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако някой си определя собствения пол въз основа на психиката, трябва да бъде лекуван. Има си специализирани заведения за такива медицински случаи.
11
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Враговете на човешкия род стъпка по стъпка упорито вървят напред.
10
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Видът е група от индивиди, които при размножаване дават плодовито поколение. Това има ли го при еднополови бракове?
9
2
 
45
 
! Отговори
смях преди 5 години
"Това, което е много трудно да бъде разбрано от хората, е, че полът е психологичен и се определя несъзнавано. Не можем да въздействаме върху избора му " Що за простотия ! Това е нечовешка простотия. Полът е понятие в биологията на базата на физиологични органи. Всичко друго е глупост.
8
8
 
12
 
! Отговори
Адам Смит преди 5 години
В България по-добре да се сложи Панелен таласъм 1 и Панелен таласъм 2
7
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако от ЕС наредят така да е и у нас, веднага нашите политици ще го приемат. :)
6
0
 
12
 
! Отговори
V преди 5 години
А родител 3 кога ще го въвеждат ??? Щото и българина е така пишман родител едно герб ,две бсп ,а на нас ни трябва родител 3 .Тез са смотани