В Румъния забраниха тоалетните в двора, иначе – глоба

Нарушителите ще плащат солено – до 1650 лева
11 мар 2019 17:30,
42
В Румъния забраниха тоалетните в двора, иначе – глоба
Снимка: архив "Булфото"

Външните тоалетни вече са забранени в Румъния в населените места, където съществува канализация, а румънците, които не се съобразят с разпоредбите, са заплашени от глоби до 4000 леи (1650 лева), съобщава информационният сайт Зиаре.

Още по темата

Според циркулярно писмо, изпратено от министерството на регионалното развитие и публичната администрация до кметовете на населените места, потребителите - физически и юридически лица, включително такива, които имат собствена водоснабдителна система, са задължени да се свържат към обществената канализационна система, предава БТА.

Министерството напомня, че страната рискува срещу нея да бъде стартирана наказателна процедура за неспазване на европейска директива, предвиждаща всички домакинства в населени места с над 2000 жители да бъдат свързани към канализационна система. Срокът за прилагане на тези разпоредби е бил 31 декември 2018 г.

Цитираният източник уточнява, че в случай на неспазване на закона се предвиждат глоби между 2000 и 4000 леи.

Според Евростат в Румъния има 8,89 милиона жилища, от които 3,98 милиона са в селата. От тях 2,9 милиона имат достъп до канализация, но само 2,2 милиона са свързани към нея, което означава, че близо 1,8 милиона жилища продължават да използват тоалетни на двора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Ще взема да кръстя външния клозет у село - Мемориал на комунизма - та да си си ходя вътре спокойно и да клякам за почит...
30
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Демокрация - нямаш право да си пикаеш в двора. И при нас ще дойде!
29
5
 
13
 
! Отговори
Чичо преди 5 години
Някой може ли да каже по нашето черноморие колко от новопостроените хотели са включени към пречиствателни станции или строим и *** в морето.Типично за мутроландия.
28
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До българинХората искат да ви цивилизоват ама вие си държите да сте първобитни селяни.
27
4
 
11
 
! Отговори
тракиец преди 5 години
До софето,Имаш да вземаш, единственото което привлича в София пловдивчани или тези, които са се установили временно в Пловдив са доста по-високите заплати! Нормално- нали все пак е столица! Само, че аз познавам такива хора, които са живели в София, върнали са се в Пловдив и повече не искат и да чуят за София. В момента, вследствие на независими от мен обстоятелства, аз също живея в София(надявам се временно)!
26
5
 
12
 
! Отговори
българин преди 5 години
Тоя ЕС,,Им изпи мозъка,На много "членки" на ЕС! Абе другарите от Румъния.Частната собственост е неприкосновена! ***.Ще си строят комшиите.Където си решат! -:) Абе много умници бе братче!Че се и разпореждат! -:)
25
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като цяло Източна Европа е пълен кeнеф в сравнение със западна. Ама половин век руско присъствие няма как да е друго. То и в Русия е същата кoчина.
24
4
 
2
 
! Отговори
София външните WC преди 5 години
Ами сега?
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 7Да, това е проблем за някои хора!
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
WTF? Ти нямаш пари, да си направиш вкъщи, те ще те глобявят за това.... Лоши хора, ейййй!
21
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми че тя половин България няма канализация защото соц селянина е ходил зад къщата и е било нормално.
20
4
 
1
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 12А колко от нашите 5000 села имат повече от 2000 жители.Мнооооо си ****** баце
19
2
 
8
 
! Отговори
Драг Алевский преди 5 години
Ако румънците знаят, че един от най-богатите квартали разчита на септични ями, ще се гръмнат. Някои богаташи 'забравили" 2 години да ги излай...кват. Нивото на културата се определя от разстоянието до ямата(дренажа, канала).Нивото на европеизма на две съседски страни се определя от същото...ама ние изоставаме, въпреки че определяхме като римляни изпреварилите ни.Нека не се състезаваме-все пак ние провеждаме "акции", а там раздават облекло на ивици.Важно е да не се ядосваме приятели !
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Драгалевския мавър може само да си мечтае за това.
17
5
 
10
 
! Отговори
УЕФА - мафия преди 5 години
Власята с*ерат из Дуисбург, Щутгарт, Дортмунд... И помощи доят. Спрете да триете.
16
10
 
17
 
! Отговори
Дано има Господ преди 5 години
Това чака децата и внуците ни,ако допуснем Цвък да продължава да ходи като простинал кон по "молитвени "закуски при Сатаната!
15
14
 
12
 
! Отговори
софето преди 5 години
До тракиецГолямото летище на Пловдив,ама насън майна!Ще си счупите копитата да се намърдате в някой столичен квартал и да дерибействате,ама нейсе..У Софето е сичкото селян,вкл.и тия от Пловдив и околните села.
14
3
 
21
 
! Отговори
Чичопей преди 5 години
Така преди време се разхождах в кв. Борово \горната\ му част ,и преброих поне няколко къщи с барачка в края на двора!Толкоз за соФЕята!.и евРопските и квартали...
13
11
 
21
 
! Отговори
тракиец преди 5 години
До анонимен 12,Ти за селата бери грижа! Първо питай колко квартала на "европейската" ни столица София нямат канализация! Виж в Пловдив е по-добре- там само в Столипиново не знам как точно стоят нещата! В останалите квартали има! Въобще Пловдив бие София по цивилизованост по всички параграфи! Някой пловдивчани се майтапят, че София е голямото летище на Пловдив!
12
4
 
10
 
! Отговори
Романец преди 5 години
Па ние и в Лондон *** на двора даже и без тоалетна направо на тревата.