Доживот за терориста от Брюксел, ще лежи поне 15 г.

Адвокатите на помагача му: Имайте милост!
Обновена: 12 мар 2019 10:41 | 12 мар 2019 10:40,
18
Доживот за терориста от Брюксел, ще лежи поне 15 г.
Снимка: архив, Reuters

Мехди Немуш получи доживотна присъда за убийството на четирима души в Еврейския музей в Брюксел през 2014 г. - първият терористичен атентат, извършен от “Ислямска държава” в Европа.

38-годишният французин ще излежи поне 15 г. от тях в затвора без право на замяна, реши съдията. Присъдата бе произнесена след осемчасово обсъждане.

Още по темата

Миналата седмица съдебните заседатели стигнаха до заключение, че Немуш е виновен за убийството на двойка израелски туристи, портиера и доброволка в музея.

На 24 май 2014 г. той влиза в Еврейския музей в центъра на Брюксел, изважда автомат “Калашников” от сака си и разстрелва от упор намиращите се във фоайето хора, след което прибира оръжието си и напуска местопрестъплението. Заловен е седмица по-късно в Марсилия.

Немуш не е протестирал поисканата му от прокурора доживотна присъда. За разлика от него съучастникът му Насер Бендрер призова за смекчаващи вината обстоятелства, тъй като “не е натиснал спусъка” и не е присъствал по време на убийствата. Бендрер получи присъда от 15 г. затвор, 10 от които ще излежи в затвора, затова, че е осигурил оръжието на терориста и е подпомогнал бягството му, стана ясно по време на процеса, продължил 3 месеца.

Мехди Немуш е първият джихадистки боец, върнал се в Европа след години в армията на “Ислямска държава” в Сирия, който извърши терористичен акт. След него Европа беше залята от нападения в Париж, Брюксел, Ница, Берлин и други градове.

Пред съдебните заседатели заяви: “Животът продължава. Сега ще е зад решетките”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
10
 
! Отговори
Jas преди 5 години
Общо взето присъдата е присмех по отношение на убитите от него и роднините им. Хладнокръвно е застрелял 4 невинни, които не са му направили нищо, не са го познавали и само са имали нещастието да са в лош момент на грешно място. След 15 г. всички ще са забравили за убийствата и него тихомълком ще го помилват, ако има гражданство в Европа, ще му го оставят и като 100% рехабилитиран и направен ще го пуснат по живо по здраво. До това време ще е заразил в затвора десетки млади с идеята за джихад.
14
1
 
11
 
! Отговори
дедо ви преди 5 години
Защо трябва да се дават пари за безболезнена евтаназия? Патроните са по 50 стотинки броя,а на едро още по-евтини. Но и това е лукс за тези ***,въжето е най-евтино и трябва да се прилага всяка неделя на стадиона за такива!!
13
13
 
2
 
! Отговори
Стоян преди 5 години
Браво на Мехди умен и достоен МЪЖ! Като интисемит го чувствам като мой брат!
12
2
 
7
 
! Отговори
Гешо преди 5 години
До ЩерюСлед 15 г ще може да иска помилване, дотогава ще стои зад решетките. Дали ще му дадат помилване, ще решава съда. Животът след 15 г ще е съвсем различен и контекста на съдията също
11
3
 
11
 
! Отговори
Един преди 5 години
Тероризмът се лекува с деветмилиметрови таблетки, натопени в свинскa кръв. Прилагат се чeлно или тилно.
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навремето бай Тошо решаваше подобни проблеми с 10 стотинки за куршум или чрез обесване, ако на държавата не й се харчеха пари за глупости. Тоя след 15 години да не би да е стане кротък като агънце? Жалки европейски съдилища.
9
2
 
3
 
! Отговори
до 7 преди 5 години
Напротив, циври. Чети новините.
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Мехди Немуш е първият джихадистки боец, върнал се в Европа след години в армията на Ислямска държава в Сирия..."===Доказателство, че обратната интеграция работи! Да живеят либералните солидарни европейски "ценности"!
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и защо са го дегизирали като спайдърмен? Защо не му показват физиономията?
6
3
 
2
 
! Отговори
До 6 преди 5 години
Дали е безСмислен садизъм е дискусионно! Що това общество не циври, когато в СА и Иран се отсичат глави и се беси?
5
2
 
5
 
! Отговори
до 3 преди 5 години
До До 2Защото постепенно обществото ще започне да циври,че не е хуманно,че хората се мъчели,че се проявява безмислен садизъм и в крайна сметка смъртното наказание ще отпадне.Така вече се е случвало,например с електрически стол понякога осъденият на смърт се е запалвал или части от тялото му видимо са се овъглявали също така е повръщал кръв а определено е бил жив.Грозна гледка няма спор. И постепенно са го забранили.
4
1
 
10
 
! Отговори
Ром"с преди 5 години
Наказанието от 15 години ще бъде отлично наказание ,само ако тези 15 години затвор ги "изкара" в някой руски затвор ,там зад УРАЛ ! Наказанието трябва и в Русия да е ,при нещастен случай в руските затвори ,то и там си остава и то без право на връшане. Само при такава присъда може да се счита ,че 15 годни са нормално наказание за убиец.Или в Турция ,някъде из Андолата да излежи тези 15 години.
3
3
 
19
 
! Отговори
До 2 преди 5 години
Защо с инжекция? Той да не би да е умъртвявал хората с такива? Терористите трябва да бъдат екзекутирани, както го правят едноверците им в Саудитска Арабия.
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да върнат смъртното наказание и да го изпълняват бързо,модерно и без драми.Например с инжекции -едната го приспива другата му спира сърцето.Така евтаназират домашните любимци.Всичко отнема няколко минути и струва 40-50 лв. А сега какво?Лигавщини. Затворите в Европа приличат на български хотел с 2 звезди.Имат интернет,могат да гледат филми,порно да играят компютърни игри,хранят ги здравословно 3 пъти на ден имат фитнес,ако се почувстват нещастни им водят психолог.Така могат да изкарат 80г
1
1
 
14
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
- Ами, ако живее още над 15 години?