Джефри ван Орден: UK внася по 9-10 млрд в ЕС годишно

Британският политик пред М.Милотинова в "Брюксел 1"
Обновена: 1 апр 2019 10:57 | 31 мар 2019 17:30, Камелия Цветанова
30

"От началото на членството ни сме платили 500 млрд. лири към ЕС. Ако направите някои изчисления, в нетно отношения плащаме над 10 млрд. лири на година. Това е нетната сума. Брутната сума е между 14 и 15 млрд. 4 или 5 млрд. получаваме по линия на Общата  селскостопанска политика и структурни фондове. Ако ги извадите от 15-те милиарда, ви остават 9 или 10 млрд," заяви британският политик и дългогодишен евродепутат Джефри ван Орден, зам-председател на групата на Консерваторите и реформистите в ЕП, в разговор с Милена Милотинова за предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR.

"Всяка година внасяме 9 или 10 милиарда. Хората трябва да разберат, че в ЕС членуват 28 държави. 9 от тях плащат. Ние сме вторият по големина платец в евробюджета,” заяви Джефри ван Орден.

Реална ли е възможността за оттегляне на молбата на Великобритания за напускане на ЕС?

"Технически и де юре – възможност е. Политически - мисля че ще е катастрофално. Абсолютно катастрофално," коментира политикът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А колко взема ?
27
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 5 години
До НякъдеЧовека ясно си казва: Страх ги е от политическите последици - т.е. - че ще паднат от власт! Иначе са напълно наясно какво е правилно и какво - не! Точно по същите причини предишният им министър-председател ги вкара в тази каша! Заради пустата власт! Да спечели още един мандат! Е, спечели мандата - но погуби държавата!
26
1
 
2
 
! Отговори
Мюрето преди 5 години
Що си мисля ,че целият този цирк с Брекзит е добре обмислен проект,в еуфорията на който се слага началото на политическата реабилитация на Германия.
25
1
 
12
 
! Отговори
Някъде преди 5 години
Кръчмарската сметка я направиха преди две години. Сега е време да поговорят за парите които потенциално печелят от възможността да търгуват с ЕС, защото сега именно това е проблема, че няма да плаща 15 милиарда, ама няма да има и какво да яде обикновения англичанин. Така че айде да не се залъгваме ... Искате да сте в ЕС, дори и на по висока цена, но не искате свободното движение на хора ...
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 22 ще разбереш как като ти вдигнат данъците за да могат да се компенсират тия вноски.. По *** ще разбереш.. Няма печеливши и двете страни ще претърпят лошо последици... Най вече обикновените хора за тях лошо..
23
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Г-н ибн или там е..ба..н , скандинавските държави негласно подкрепят излизането на Англия от ЕС , но това се премълчава, защото самите държави от Скандинавия се канят да оформят своя структура ,ако простотиите на Меркел и Юнкер продължат, за такова нещо се гласят и Полша, Чехия сега и Словакия с новия ръководител..Мей постигна Брекзит , удобен на ЕС ,но в Англия не са съгласни да платят над 40 милиарда ,като знаят ,че са хрантутили държавици като нашата през годините и Орден намеква за това
22
4
 
6
 
! Отговори
Ибн ебн ал Булгар преди 5 години
Как пък ингилизия ще уплаши германия австрия, швейцария или скандинавия, ?!?
21
4
 
9
 
! Отговори
Манго преди 5 години
Цоцаме яко социала и вноските в ЕС на англетата. Нека и те да дават, достатъчно са краднали от нас.
20
4
 
19
 
! Отговори
Same преди 5 години
Като гледам това не е чак толкова много спрямо годишния им бюджет, толкова ги мързи, че от мързел ги избива на популизъм и национален шовинизъм.
19
3
 
6
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Всяка тема обръщате на селска седянка!Бегам
18
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо да внасят по 10 милиарда за да може Цветановци и Бойковци да крадат ли? Те са като африканските племенни вождове помощите от Европа отиват за скъпи коли,вещи и имоти, а за народа по една студена вода.
17
6
 
10
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
"Веднага ти обяснявам"Брей голяма концентрация... По 10 млрд. дават, но колко взимат от преки и непреки икономически обвързаностти!? Ако излязат като се "изухлят" всички компании които произвеждат стоки за ЕС, като се премести финансовият център от Лондон във Франкфурт. И ред други следствия от Brexit без сделка и ако са малко поне умни "лордовете" ще насрочат нов референдум и това е най - добрият изход.
16
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС го създадоха заради световната криза да не фалират силно напредналите капиталисти . Обаче сега ЕС стана много силен и държи много козове и пазари британците и янките са стари дружки и САЩ ще съсипе еврото, че ще стане заплаха за доларчето ЕС е пътник, отделно и Русия и Китай имат интерес ЕС да изчезне.
15
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе Ван Орден с холандската фамилия имам едно да го питам наясно ли е че за чужденци в британския нацистки райх няма място.И че след Брекзит и той ще трябва да стяга куфарите.Май не но вече е.След тоеа ще гл приемем като политически бежанец и ще го сложим в лагер от затворен тип с други такива от Афганистан Пакистан Судан Ирак и други такива културни държави и такъв купон ще падне, като излезе ще е вече политик, лобиращ за узаконяване на гей браковете, тоя като го гледам, ми се реве чак от смях.
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прдставете си сега какъв скандал ще стане ако ЕС вземат да го управляват не обичащи американците политици и вземе че дегенерацията му спре и се стабилизира.Това ще най-лошия кошмар на САЩ.След скандала с подслушванията на европейски правителства от ЦРУ това ще им стине авторитета един път завинаги и със или без ЕС никой в Европа няма да ги обича.Това ще е събитието на века.И началото на края на американския райх.Дано този филм да го гледам от първия ред, ще има и миграция на ***, пълен цирк.
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 12 Саудитска Арабия който вкарваше бедни мигранти джихафисти с маркови таблети и по 1000 евро в джоба, което естествено породи възход на неонацистите за който много лошата Русия предупреди официално ЕС но никой тук не му се вярваше след това пак случайни фалити на банки Лемън Брадърс КТБ и т.н. от който основно ЕС случайно пострада санкции от който пак основно ЕС страда и Великобритания трябваше да е последния пирон в ковчега който да срине с излизането си общия бюджет на ЕС.Това е.
12
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо е на САЩ да прави всичко това.По две причини първо преди кризата икономиката на ЕС изпреварваше тази на САЩ а САЩ искат военен и икономически световен монопол за който това е заплаха и второ защото ЕС беше в тревожно добри отношения с Евразийския съюз който е основен геостратегически враг на САЩ.За това трябваше ЕС да бъде сложен на място тоест унищожен.Така започна антируската платена от САЩ истерия покрай кибератаките случайната мигрантската вълна финансирана от американския съюзник
11
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 5Пaрите не са всичко, туй може да го роди само овча кратуна като тебе никой не бягал. Tи като имаш пари и днес вземаш некакви субсидии от ЕС утре немаш да имаш държава. ПонЯкога е по-добре да имаш една пушкa под ръка отколкото 10 куфара с пари и да те командват една шайка жендъри.
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 8 икономическа политическа и най-вече финансова катастрофа.Те бяха бомбата със закъснител на САЩ резервното оръжие за отърване от вече станалия при такъв сценарии неудобен съюзник.Тоест те не печелят нищо от това че излизат причините са чисто политически и гростратегически.Пък и имаха тайна сделка със САЩ те напускат ЕС к предизвикват икономическа криза а САЩ подписват договор за свободна търговия с тях който да компренсира техните щети.Е да ама Тръмп ги измами и сега са като в небрано лозе.
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малко хора помнят, че навремето Тачър се молеше Великобритания да влезете ЕО (както се казваше тогава). Преди това Дьо Гол им беше рязнал квитанциите.