Тереза Мей вярва, че ще напуснат ЕС до 22 май

Великобритания изправена пред тежки избори с времеви рамки
11 апр 2019 08:20, Александър Попов
14
Тереза Мей вярва, че ще напуснат ЕС до 22 май
Снимка: Reuters

Британският премиер Тереза Мей заяви днес, че Европейският съюз е изпълнил нейното ключово искане в споразумението за шестмесечно удължаване на срока за Brexit да бъде включена клауза за ранно напускане на общността, предаде Асошиейтед прес и БТА.

Обединеното кралство и ЕС се договориха Brexit да бъде отложен до 31 октомври, но Мей заяви, че иска Великобритания да напусне блока "възможно най-бързо".

Още по темата

По думите й, ако британските депутати одобрят договорената по-рано сделка, страната все още може да напусне ЕС преди 30 юни - крайната дата, която тя поиска от Брюксел.

Ако успеем да ратифициране сделката преди 22 май, няма да има нужда да участваме в европейските избори, заяви британският премиер.

"Изборите, пред които сме изправени сега, са тежки и времевата рамка е ясна", каза тя.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви по-рано днес, че е договорено "гъвкаво удължаване" на срока за Брекзит до 31 октомври, като през юни бъде направен преглед на постигнатия напредък. Прегледът обаче ще е чисто информативен.

Според европейски дипломати това означава, че Великобритания може да напусне, щом сделката бъде ратифицирана, уточнява ДПА.

Сделката за развода, договорена на 25 ноември миналата година, не може да бъде променяна въпреки новата отсрочка, подчерта Туск.

Той също така отправи призив към британците да не пропиляват предоставеното им време.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Moже, но коя година?
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един здрав съветски шут за Великобритания.
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европейският съвет управлява Европейският съюз. Европейският съветски съюз е истинското име. Съюз на съветските европейски републики - ССЕР. СССР е бил моделът за ССЕР.
12
2
 
6
 
! Отговори
Joko преди 5 години
Време е за смяна на името От Великобритания на Велик къшмер"
11
1
 
5
 
! Отговори
И.Б. преди 5 години
Отлична подигравка с усмивка в синьо от двете "сестри". Като не може да колонизира Европа по стар начин, част от населението на Англия се опитва да излезе от Съюза, за да не се подчинява на правилата. Но това ще се окаже автогол за островитяните.
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубаво, ама вече 3 пъти отхвърляха сделката за излизане в техния парламент. Интересно на какво се разчита сега, че да я приемат? Или октомври пак ще се разтичат за нови преговори с ЕС? То наистина се оказа, че ЕС излиза от ОК, а не обратното.Поне да договорят някакви търговски рамки, мита, такси..., че октомври ще дойде ей сега и пак ще се чудят от къде да започнат.
9
2
 
4
 
! Отговори
Пи преди 5 години
Ама коя година?
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бaбичките са се облякли еднакво за да подчертаят колко ялови, некадърни и безполезни са. Рушителки на Европа. А Брекзит няма да има, спете спокойно деца. Ще го отлагат още 100 години и накрая ще останат. Всичко е театро и цирк за пред масите. Прoсто се чудят как да не предизвикат недоволство и да сервират по-безпобелзнено порцията на поданниците си.
7
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Fake news. Uk teror.
6
4
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
МЕЙ Е СЛОЖЕНА ОТ КРАЛСКОТО СЕМЕЙСТВО ДА ЛЪЖЕ НЕПРЕСТАННО, ЧЕ ЩЕ НАПУСНАТ А ЦЕЛТА И Е ТОЧНО ОБРАТНАТА!!!И ЯСНО СЕ ВИДЯ, ЧЕ МЕЙ Е НИКОЙ ВЪВ БРИТАНИЯ!!!БРИТАНИЯ Е ОПОЗОРЕНА НО И ЕС СЕ ИЗЛОЖИ ТОТАЛНО С ОТЛАГАНИЯТА!
5
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС е политически несъстоятелен .
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
съсипаха го този ЕС... да иде физкултурника да им покаже как да излязат през главния вход и после да се върнат през страничния. *** отвсякъде и хората стоят и гледат отстрани. хляб и зрелища, сър
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
то и ние вярвахме, че Цв. Цв. напуска парламента, ама ей го на - върна се на бял кон като нещатен сътрудник на ГЕРБ. И това ако не е лицемерие. Тръгвам си, но оставам. Няма съд, няма нищо. От къде са му доходите за тия апартаменти никой не знае. Ясно е само, че всички сме виновни, че го търпим и шефовете му се мазнят пред камерите, а зад камерите си играят схемите и игрите. тотална деградация
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
рита да излиза възможно най скоро, как не им се седи в европа, горките заложници,пък иска отсрочки,за да гласуват пак и пак едно и също споразумение, надявайки се че депутатите гласуващи с не , ще изпукат от старост и най накрая и ще и мине с одобрение планът, доктори нямат ли там да отиде да се прегледа че не отива на добре жената
1
2
 
14
 
! Отговори
Дедо поп преди 5 години
"Чей заяви, че иска Великобритания да напусне блока възможно най-бързо"...Ми най-ранната дата е 12.04. Кво се мота и иска отсрочка. Айде джендем пиявдурици негодни