Франция скърби: Хиляди на бдение пред "Нотр Дам"

Хората запалиха срещи, пееха религиозни песни
17 апр 2019 07:40, Петя Славова
77

Париж скърби за "Нотр Дам". Хиляди се събраха на бдение пред катедралата в самото сърце на френската столица. Малко след падането на нощта хората, със запалени свещи в ръце започнаха да се молят, а други - да пеят религиозни песни пред 850-годишната сграда, предаде Bulgaria ON AIR.
Още по темата

Огънят в "Нотр Дам" беше потушен след близо 14-часови самоотвержени усилия на над 400 пожарникари, които бяха наречени "герои“ заради куража и професионализма си при спасяването на катедралата.

Множеството на площада пред "Нотр Дам" прекъсна за момент молитвите си, за да аплодира пожарната кола, преминалата по същото време по близка улица. В момента тече разследване за уточняване на обстоятелствата около избухването на мощния пожар.

Властите обявиха, че той не е в резултат на умишлен палеж, а най-вероятно се дължи на инцидент. Президентът Еманюел Макрон обяви, че "Норт Дам" ще бъде възстановена в предишния ѝ блясък, а по сметката на националната дарителска кампания за катедралата вече са постъпили над 700 милиона евро.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Франсетата сами си запалиха разпадащият се покрив на Нотр Дам! Сега се подсмиват и броят стотиците милиони от дарения, които ще станат 2-3млрд.и с тях ще направят ремонта и ще имат за още десет Нотр Дама! Защо мислите римския папа не се изказа по въпроса? Всичкия този цирк/пожара/ е за наивниците които трябва да правят дарения!
19
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нихилистите и националните предатели да ходят да реват на рамото на Микрон.
18
3
 
15
 
! Отговори
Georgiev преди 5 години
И внезапно цяла протестираща Франция на колене, молеща се . Случаеност?
17
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До колкото ми известно в момента в католическия свят е Страстната седмицаи католиците трябва да скърбят за Христа и за свойте грехове, като се отдадът на молитви към Бога да им прости прегершенията! А франсетата скърбят за сграда, която в по-голямата си част остава не засегната от пожара! Незнам дали не са обявили и тридневен траур!
16
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скърбите, какво скърбите! Четете, информирайте се ! Тази катедрала има проблеми от преди много години и всичко се е крепяло на магия, всеки момент е можела да рухне, камъните са се ронили, да не говорим за дървените елементи от преди стотици години. Служителите постоянно са събирали паднали елементи и са ги складирали. От години се събират пари за възстановяването и, но без успех. Така, че този пожар спаси катедралата! И за миг се събраха предостатъчно средства! Пожара е предпазна мярка!
15
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Демокрaцията и евролибастията подпалиха цялата държава и прогони 3 млн българи за тях що не скърбите да ви таковам и на Запада и на техните ценности дано цяла Франция да изгори.
14
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Либия,Алжир,Сирия,Палестина...и те горят....За тях палите ли свещ?
13
5
 
11
 
! Отговори
са преди 5 години
Тия обаче не са наред-и при тероризъм и убийството на стотици французи,и при падането на някаква си сграда,имат еднакви физиономии и ритуали!!Абе тука що никой не рева,когато бутнаха Мавзолея,а?!!!Аз си мисля,че Нотр дам е виждал доста по-гнусни престъпления от Мавзолея,ако комунизма изобщо може да се нарече такова!!
12
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така им се пада не ги съжалявам Тръмп им каза да гасят отгоре със самолети като не искат техен си е проблема нека да горят, а оная мишка Папата няма ли да се изкаже по въпроса.
11
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През 1933 подпалиха Райхстага. През 1939 подпалиха света... Фашистите...Нищо нова под слънцето.
10
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Франция гори... Макрон гори... Инцидент? Един пожар се гаси с друг пожар.Какво по-обединително от един пожар на катедралата символ?!
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ние скърбим. Събираме капачки за Макрон.
8
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде стига с тая франция, все на тях се случват трагедии през няколко месеца и всички са длъжни да им съчустват и да им събират пари едва ли не.
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И да бъде рестарвирана ,100 да направи като нея няма да бъде като историческото си.
6
21
 
10
 
! Отговори
Пешо секирата!!! преди 5 години
Няма и няма как да има по сскотско,дивашко и варварско племе от това дето все още населява тази територия! Само като им четеш коментарите по повод на тази СВЕТОВНА ТРАГЕДИЯ и изпадаш в потрес от чудовищната злоба на тея диви азиатци,дето са се домъкнали тука преди 1339 години от дивашките алтайски степи!Добре е,че ДЕМОГРАФСКАТА КАТАСТРОФА ще го довърши туй нищожно племе до 12 години!!!
5
5
 
17
 
! Отговори
След дъжд качулка!? преди 5 години
Оджендъриха Европа, стигнаха до мюсюлмани да им реставрират ценностите, а сега реват!? Още сълзи ще леят, защото пропиляха европейските ценности!
4
5
 
9
 
! Отговори
Стрителнабригада преди 5 години
Проекта за реставрация вече е готов, новата кула ще има антени със супербърз 5G WI-FI и много гигабайти безплатен интернет за вярващите.Така че, стига сте ревали.
3
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Франция, Италия, Испания са провалени държави-атентати с по 100-200 жертви, мостове падат, 30% безработица, престъпност и тн, жалко че са ни пример за подражание, далеч няма да стигнем.
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Макрон им е платил там с по един сандвич и едно кафе на тия да идат да скърбят не става хич никой да няма наоколо да скърби какво ще си помисли светът. На протеста на Жълтите жилетки има повече хора отколкото около Нотр дам.
1
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Късно е да скърбят къде са били богомолците и защо е нямало никой да грабне един пожарогасител и да угаси огъня, докато не се е разгорял. Значи хората са изгубили вярата си в Господ и са отишли на гей-парад или да замърсяват планетата. Това ли е величието на Е С скръб, гей-паради, тероризъм, горящи сгради, климатична заплаха и унищожение на човеството.