Война за боклука: Кметът на Рим срещу мафията

Не ме е страх, заяви Вирджиния Раджи
27 апр 2019 14:15, Александър Попов
23
Война за боклука: Кметът на Рим срещу мафията
Снимка: Reuters

Мафията, която иска да контролира събирането и извозването на боклука, саботира опитите на кметството да реши проблема, каза Вирджиния Раджи

Кметът на Рим Вирджиния Раджи се закани, че ще се справи с организираната престъпност в столичния град. Повод за гнева на Вирджиния Раджи беше дългата борба на пожарникари с огън, избухнал в незаконно сметище в източния квартал Колатина.

"Мафията, която иска да контролира събирането и извозването на боклука, саботира опитите на кметството да реши проблема. Влизала съм във война с мафията няколко пъти. Не ме е страх. Рим няма да попадне под контрола на тези престъпници", каза Раджи, цитирана от АФП и БНТ.

Властите подозират, че сметището е подпалено умишлено, в последните четири месеца това е третия голям пожар на отпадъци в Рим.

До 2013 г. събирането и изхвърлянето на отпадъци се контролираше от един човек - Манлио Черони. Огромното сметище, което той използваше не отговаря на екологичните стандарти и беше закрито. Оттогава събирането и извозването на боклука в Рим е голям проблем.

Опитите на кмета Раджи да отвори ново сметище се провалиха заради протести на граждани, живеещи край избраните места. През декември имаше голям пожар в преработвателния център, който обработва около 25 процента от отпадъците в Рим. Гражданите на столицата са недоволни от купчините боклук, които често се трупат по улицата и на свой ред ги палят.

Вирджиния Раджи намеква, че мафията, която иска да контролира събирането и извозването на боклука, саботира опитите на кметството да реши проблема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Пенко .........Китай ........1 в света ...Виетнам ....
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Цветан Караилиев Китай, бе м ухльо! Много неща никнат
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да им имах проблемите - да дойдат да видят положението в София и мафията ГЕРБ.Фирми на ГЕРБ са окупирали всичко и източват бюджета на Държавата и Общината в собствените си сметки. Всичко се върши само на хартия.
14
3
 
4
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 5 години
До До Пенко Там,където стъпи соц.крак,и трева не расте!Венецуела е съвсем пресен пример,да не говорим за такива през половинвековния ми опит
13
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ква мафия в Рим веее?!?!И пингвини на Екватора.Или важното е да вървят фалшивите нУвинки и съадотп да е облъчено порядъчно.
12
1
 
15
 
! Отговори
До 11 преди 5 години
Няма да успее. Брюксел няма да и разреши да направи като Мусолини. Той е ликвидирал мафията за норматив но според евроатлантикотолераските ценности това е недопустимо.
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стискам палци на жената. Дано Господ я закриля от тези гадини.
10
3
 
4
 
! Отговори
Пенко преди 5 години
Пенко бре чети, Пенко не чете, Пенко кои страни са най развити и уредени? Капиталистически ли са или не? Социализма как върви, дай някоя държава за пример.Китайската народна република, ръководена от Китайската комунистическа партия! :)
9
3
 
7
 
! Отговори
1 преди 5 години
Дали ще намерят в багажника на колата й 70 бона?Или б.о.м.ба?
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не бе, Костов, Бойко и Путин са виновни. От къде знам? Ами за форумните *** все един от тримата им е виновен, а не оня търтей дето виждат в огледалото.
7
1
 
14
 
! Отговори
Gogo преди 5 години
Успех на дамата. Дани да се справи с проблема.
6
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Соца е недонoсче а капитализъма е недоносче с мафия.
5
7
 
3
 
! Отговори
До Пенко преди 5 години
Пенко бре чети, Пенко не чете, Пенко кои страни са най развити и уредени? Капиталистически ли са или не? Социализма как върви, дай някоя държава за пример.
4
6
 
2
 
! Отговори
До 2 преди 5 години
При нас къде си виждал камари с *** из центъра след Станишеф?
3
4
 
23
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
КОИ СА БОЛЕСТИТЕ НА КАПИТАКЛИЗМА ??? ЗАЩО ОБЩЕСТВЕНИТЕ ФУНКЦИИ СА В ЧАСТНИ РЪЦЕ ??? ЧОВЕЦИТЕ КОЛИКТИВНИ ЖИВОТНИ ЛИ СА ??? ЗАЩО ВОДОСНАБДЯВАНЕТО ; ТОПЛОФИКАЦИИТЕ ; СМЕТОПОЧИСТВАНЕТО...ПА ДОРИ И ЕЛЕКТРОСНАБДЯВАНЕТО СА В ЧЕСТНИ МАФИОТСКИ РЪЦЕ ??? ЗАЩО СПОМЕНАТИТЕ НЕ СА ОБЩИНСКИ ДРУЖЕСТВА -ТЪЙ КАТО СЕ ИЗДЪРЖАТ ОТ ОБЩОТО НИ ЗЕМЛЯЧЕСКО ПЛАЩАНЕ ... МАФИЯТА Е ПРИ ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО !!! ДЕМОКРАЦИЯ -ОЗНАЧАВА -НАРОДОУПРАВЛЕНИЕ !!!!!
2
4
 
29
 
! Отговори
до 1 преди 5 години
При нас премиерър и кметът са мафията.На кого да се заканват?
1
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може да е цветнокожа, но се заканва на мафията, това кога ще го направи някое нашенско ?