Меркел била взела правилното решение за бежанците

Историята ще го докаже, смята Юнкер
24 май 2019 09:00, Александър Попов
75
Меркел била взела правилното решение за бежанците
Снимка: Reuters

Историята ще докаже, че през 2015 г. германската канцлерка Ангела Меркел взе правилното решение за бежанците, заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в интервю за германския таблоид "Билд", цитирано от ДПА.

"Ако тя беше затворила германската граница, Австрия и Унгария нямаше да издържат тежестта на бежанците. Това е истината", заявява Юнкер.

Меркел нито е водила, нито разединила ЕС, подчерта председателят на Европейската комисия, добавяйки, че това не е по силите на един човек.

"В Европа винаги имате нужда от надеждни съюзници и много приятели, ако искате да постигнете нещо", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
има само една огромна разлика от това да приемемеш бежанец и това да си виноен за това да има бежанци , всички бежанци се появиха от деиствията на нато и ес в азия и други континенти , и никой не направи нищо да спре тези конфликти , а това говори само едно , че това е планирана политика , населението да бъде прогонено а ресурсите заграбени и ЕС да се напълни с бежанци , пак казвам че нямам нищо против бежанците който бягат от война защото това е най лошото което може да се случи на всеки
58
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изобщо днес суперсилите са други.Това са САЩ Китай Русия Франция Индия Германия Япония в този ред.От тях на страната на торалитаризма по който днес се въздиша в България и Европа са само САЩ и Русия.Не си правете илюзии от тъй наречените евроскептици това са продажници финансирани от Русия САЩ и съюзнка им Израел.Тия игрички добре но я кажете при световна война могат ли САЩ Русия и Израел да бият Франция Германия Китай Индия и един куп още други.Избираите умно де, че вече бяхте в губещия съюз.
57
3
 
0
 
! Отговори
преди 4 години
От 65 окупиране го унищожи заедно с българското обичайно разединение и спасяване по единично сам.Вместо това българските патриоти от възраждането гледаха към Русия след Освобождението пък към Германия през двете световни воини.Тоест националния интерес на България не може да е тя да играе ролята на САЩ примерно това е абсурдно а това да намери подходящ могъщ съюзник.Днес гледаме към Германия пак и това е грешка.Защото днес в Европа най-силна и трета в света, харесва ли ви или не е Франция.
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пък за това дали някой води Европа ще ви кажа едно.Не е възможно в един съюз всички да са напълно равни и никой да не води.Стане ли дума пък за малки държави те или са под защитата на велика сила или под робството и.Даже в ерата на най-голям патриотизъм нито Ботев нито Левски са живели с илюзията че България може сама да е велика сила или световен фактор тя просто няма нужното количество население икономика и военна индустрия за целта.През средновекоието имаше шанс да сме велика сила но турското
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък на тая политическа некадърност ще отговоря така.Първо това беше огромна грешка която доведе до възход на ислямофашисткия тероризъм и ренимира довелите до две световни воини и искащи трета европейски руски и американски неонацисти.Второ историята ще осъди за това Меркел ако някой в Европа оцелее от вълната от атентати и нацистките евро шпиц команди.После трето Меркел не направи това по своя воля, а изпълни дадена и от САЩ заповед на среща през 2014 г., което сега е срам.
54
1
 
7
 
! Отговори
бае Миле преди 4 години
Много жалко,че управляващите не видяха и още не виждат НАСТЪПВАЩАТА ИСЛЯМИЗА ЦИЯ на света и най-вече на Европа ?! Именно Меркел е виновната за неколкократното увеличаване на тоя процес - ще минат години и Европа НИКОГА ВЕЧЕ НЯМА да е на европейците,а на тая ***,която няма нито култура,нито нормални разбирания за живота.Тежко и горко на внуците ни :((( Меркел и най-вече Меркел е виновна - сега и да си отиде от поста който заема нищо няма да се подобри-злото е направено и е необратимо...
53
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Ишияса явно всички клетки в тиквата му са измрели от алкохола. Как може да каже тази Умнотия. Ако не беше Меркелица нито един джихадист нямаше да стъпи в европа. Тя ги покани най нагло даже селфи си правеше а после заради глупоста и умряха невинни хора убити и изнасилени от Инженерите. Този няма ли да се преселва вече на онзи свят стига е тъпчел земята и мъчил хората.
52
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ХАХАХА! Безумец! Австрия и Унгария просто яха да стрелят на месо! Аз живея тук и знам колко австрийците обичат муслитата!!! Луд дивак, който трябва да бъде сменен ВЕДНАГА!
51
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неговата представа за "бежанец" вероятно е млад африканец, защото бяга бързо с маратонки "Найк", носи на гърба раница и в джоба "Айфон" и доста евро, но е без документи и непременно от Сирия.
50
0
 
32
 
! Отговори
,.,., преди 4 години
Ангела Меркел покани ислямските нашественици в християнска Европа с всички фатални последици за европейските християнски народи.Когато фактите говорят Юнкер да мълчи.Историята ще заклейми ишиасния и лудата.
49
2
 
14
 
! Отговори
B преди 4 години
Ако не бяха тези бежанци, Меркел щеше да остане в историята като един от най-добрите канцлери, направила безспорно Германия скелета на Европа. Но уви! И все пак - аз не съм сигурен дали е имало друг начин- представете си само 1,5млн човека, които чакат пред границата и страната, в която са, иска да се оттърве от тях? Какво би направил и най-добрият политик? Тук не се следи, но в САЩ в момента по южната граница е същото и не могат да се справят с техните си "бежанци".
48
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за бежанците - да, за мигрантите - не. Едва ли мислят така роднините на убитите и изнасилени жени и деца
47
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Историята ще докаже, че Юнкер и Меркел са две от личностите, погребали Европа. И понеже си го знаят, затова се и подкрепят.
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Germanzitenr sa na tova mnenie laji v bg vesnizi
45
1
 
21
 
! Отговори
От Германия преди 4 години
Ако някой разбира немски да напише в тубата :razo CDU,и да намери едно 55 минути дълго видео,на един 20 год блогърМного яко,описва с доказателства всичките лъжи на управляващата върхушка на лудата баба и на еврогейците.Ще останките потресени за какво иде реч...
44
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма кой да им работи мръсната работа ама не искат източноевропейци, мафия сме били. Очакваме скоро пришълците от другата култура които се множат като хамстери да стана доминиращи и скоро Мюнхен ще стане Мюмюнхен
43
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не само не ни разрешиха да ги спираме. Не разрешаваха ограда, кораби на техни НПО барабар с Фронтекс ги чакаха след 12- милната зона, но не за да ги върнат обратно, а да ги "спасят" т.е превозят до Гърция и Италия. Последният случай беше преди седмица, пак с германски кораб, който италианците сетне конфискуваха. Същото ставаше и на Лесбос и т.н.
42
0
 
24
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
МЕРКЕЛ НАЗНАЧИ ЮНКЕР :D ДА ГОВОРИ СРЕЩУ МЕРКЕЛ Е ВСЕ ЕДНО ДА СИ ПОДПИШЕ ОСТАВКАТА!!!2 МИЛИОНА НЕЛЕГАЛНИ В ЕС ЗА 2017-ТА И САМО 200 ХИЛЯДИ ЗА 2018-ТА ГОДИНА СЛЕД КАТО МЕРКЕЛ СКРЪЦНА СЪС ЗЪБИ НО ВЕЧЕ БЕШЕ КЪСНО А ТЯ СКРЪЦНА СЪС ЗЪБИ ЩОТО ВИДЯ, ЧЕ СИ ОТИВА!ДО 2018-ТА ГОДИНА МЕРКЕЛ МОЖЕШЕ ДА Е СКРЪЦНАЛА СЪС ЗЪБИ ДАЛЕЧ ПО РАНО НО НЕ ГО НАПРАВИ А САМО ВИКАШЕ ИДВАЙТЕ ИДВАЙТЕ!ТЪЙ, ЧЕ ИСТОРИЯТА ВЕЧЕ Е ДОКАЗАЛА ВИНАТА И !
41
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ишияса на трезвен акъл ли е изтърсил таз простотия?Извратени бабки и дядки се мотат из това недоразумение ЕС
40
4
 
3
 
! Отговори
пери преди 4 години
До българинBrexit го режисираха американците. Меркел я обвиняват за бежанците тука.