Убийствата на жени проблем и във Франция, Макрон със спешни мерки

Демонстрация в защита на жените се проведе в Париж
7 юли 2019 19:46,
37
Убийствата на жени проблем и във Франция, Макрон със спешни мерки
Снимка: Reuters

Френският президент Еманюел Макрон обеща нови мерки за защита на жените от посегателства на техните съпрузи и приятели на фона на нарастващото безпокойство от случаите на убийства на жени, предаде Асошиейтед прес. В пост във Фейсбук Макрон изброи имената на повече от 50 жени, жертви на домашно насилие, допълвайки, "страната не успя да ви защити".

Още по темата

Медицинско за домашно насилие за 30 мин., но само в "Пирогов"

"Насилието, което отне вашия живот, ни отвращава, предизвиква гняв у нас", допълва Макрон и обещава нови мерки и по-добро приложение на вече съществуващите в защита на жените.
Вчера във френската столица се проведе демонстрация срещу насилието над жени. Редица организации станаха инициатори на протеста, след като тази седмица бяха обявени неофициални данни, според които от началото на годината над 70 жени са били убити от техния сегашен или бивш партньор, пише БТА.

Актрисата Мюриел Робен обвини Макрон в бездействие
, заявявайки, че партньорите, проявяващи насилие, твърде дълго съсипват живота на жени и деца. "Така че, питам Еманюел Макрон: Колко струва животът на една жена? Нищо не се прави.
Срамно е", каза тя пред телевизионния канал Франсенфо.

Групи за защита на права на жените във Франция разкритикуваха отношението на френската полиция към жертвите на това насилие. Те настояха за специален служител за случаите на насилие срещу жени във всеки полицейски участък.

Броят на смъртните случаи е оценен от активисти, използващи социални медии. Последните официални оценки са от 2017 г. и сочат 130 такива трагични случая за годината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
0
 
! Отговори
MacDundy преди 4 години
До Анонимен Пълни глупости!В Германия 3 от 4 *** насилници мъже са немци 71,6%, следвани от турци 6,3%, поляци 2,4%,италианци 1,5% и сърби 1,4%. Копирам ти линк на немски, а ако не разбираш немски си пусни транслатор. Картинката е подобна и на Острова .migazin.de/2016/11/23/bka-statistik-drei-opfer-gewalt/ https://tagesschau.de/faktenfinder/inland/gewalt-115.htmlАма за средностатистическия комплексиран българин все мигрантите са му виновни !
22
0
 
0
 
! Отговори
MacDundy преди 4 години
До Агитпроп Дай някакви линкове,или статистики, нещо по така, че да ти повярваме поне.
21
2
 
0
 
! Отговори
MacDundy преди 4 години
Дайте някакви линкове, статистики, нещо за убийства на мъже, че нещо не ми се връзва. Не че няма подобни случаи, но ако един мъж малтретира жена си,или приятелката си дълго време ,има 2 варианта. Или жената се скапва психически и физически , и не оцелява ,или намира сили и пречуква мъжа. Искам данни официални за насилие и убийства на мъже от жени, а не само някои да си чешат езиците. Не че няма такива случаи, просто на фона на домашното насилие от мъже над жени са много по- малко.
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредното доказателство, че Истанбулската конвенция става само за тоалетна хартия и никаква работа не върши!!!
19
1
 
7
 
! Отговори
Скапан свят преди 4 години
Не на Истанбулската конвенция. Има в НК и НПК достатъчно написано за насилието под всякаква форма. И да, да кажат какъв е етническият състав на убийците. Не трябва да се малтретират жени и деца под каквато и да е форма. Но и мъже не трябва да се малтретират. И те нали са приели ИК, защо има насилие и към коментар номер 2, целта на ИК не е само прокарване на извратения джендъризъм, но и на прокарване на допускането на мигранти от други държави, които приемното общество трябва да дундурка.
18
1
 
6
 
! Отговори
Коки преди 4 години
До Анонимен 10Aз харесвам китайците. Те не си поплюват!
17
0
 
7
 
! Отговори
1234 преди 4 години
колко от 130 случая са с бели и черни? няма такова нещо интеграция
16
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според статистиката 99.9 %от убийците на жени са мисюмини
15
7
 
17
 
! Отговори
Агитпроп преди 4 години
До кккВече посочих, че убийствата на мъже са в пъти повече от убийствата на жени. С какво убийствата на жени са по-важни от убийствата на мъже?
14
8
 
14
 
! Отговори
Женски особености преди 4 години
Още един повод за някои жени да се съблекат и размахат увиснали сиси . Ако не е против убийствата на жени, то ще е за правата на биковете в Испания или за лошата храна в супермаркета или политиката на един или друг диктатор по света или лошото отношение на някоя компания .... и все голи и подскачащи с някакви плакати. Ако няма повод за разсъбличане си правят голи снимки за фейсбук или инстаграм профила а тия които имат бизнес нюх и освен да са голи обичат и парите стават модели на Плейбой.
13
8
 
9
 
! Отговори
Kkk преди 4 години
Трябва да се противопоставяме на подобни нечовешки деяния... или забравихте няколкото случая на убити по жесток начин жени и в България. Приятно ли ви беше да гледате? Души имате ли? Деца имате ли?
12
3
 
17
 
! Отговори
Евросексуален преди 4 години
Малко е кофти тая работа с убийствата на жени. Щото сега, нали, сме *** неутрални и няма значение дали е мъж или жена. А пък и на *** "французи" им е изконно право да малтретират всякакви жени. А сега не е политкоректно да се ограничават изконни права и културни особености.
11
2
 
32
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Шириата го разрешава, ислямска република франкистан какво реват сега, нали правата на новите французи бяха най-важни ;) ?!!!
10
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами какво очакват?! Пускат тарамбуките като им уважават "религиозните особености". Споко и по зле ще става. Ще свикнем.А трябваше още от началото - идва ли в Европа - яде свинско пред комисия, забравя за рамазаните, никакви бурки, шалвари, корани, мошета. Пълна забрана!Само китайците действат правилно - ако е мюсулманин, яко превъзпитание!
9
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са културните особености на мигрантите във Франция.
8
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия са шорошистки гответе се да прекарат ИК някак си. А който ще си убива пак ще си убива то и сега има закони за убийствата.
7
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Франция се напълни с мюсулманиа по цял ден гледат как правилно да бият жените си.
6
4
 
25
 
! Отговори
Агитпроп преди 4 години
Законът трябва да е еднакъв за всички! За какво равенство говорим, когато определени групи от населението като ЛГБТИ, феминистки, малцинства настояват за специални закони, квоти, конвенции, субсидии за техните НПО-та и т.н.?
5
4
 
23
 
! Отговори
До Агитпроп преди 4 години
Щото нон стоп лаят за малоумния си феминизъм, за тва. Всякак се опитват да ни разделят и насъскат един срещу друг в обществата. Това е идеята-разделяй и владей.
4
15
 
16
 
! Отговори
гласотгоре преди 4 години
Нещо не схващаш. Тези жени са убити от собствените си мъже. Нито за пари,нито за наркотици,нито за имоти.Убити са просто,защото мъжа се е усещал ,като владетел на чуждия живот .