Мария Габриел иска ресор "Земеделие" в новата ЕК

Информацията е потвърдена от български дипломат
23 авг 2019 12:42,
47
Мария Габриел иска ресор "Земеделие" в новата ЕК
Снимка: БулФото

България иска да получи ресор "Земеделие" в новата Европейска комисия, съобщава брюкселското издание "Политико", цитирано от "СЕГА".

За български еврокомисар правителството номинира миналия месец отново Мария Габриел, която в момента отговаря за съвсем различен отдел - "Цифрова икономика и цифрово общество".

Още по темата

"Заинтересовани сме от портфейла "Земеделие", е заявил пред изданието български дипломат и допълнил, че все още не може да потвърди, че страната ни ще го получи.

"Това е предмет на дискусии между българския премиер и следващия председател на Европейската комисия", обяснил източникът.

В настоящата Европейска комисия с ресор "Земеделие и развитие на селските райони" е ирландският еврокомисар Фил Хога, който също е номиниран от Дъблин за следващата Комисия.

По неофициална информация той иска да получи ресор "Търговия" или да запази настоящия си пост, коментира "Политико".

Урсула фон дер Лайен, която ще оглави следващата ЕК, смята идната седмица да започне да препитва кандидатите за еврокомисари, излъчени от страните членки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То беше ясно, че за нищо не става в отдел цифрови технологии, така че правилно се ориентира към къра.
1
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
след невероятните успехи при свинете , козите , овцете , пилетата и при 80-90% внос на зеленчуци от чужбинско сме ТОП ПРЕТЕНДЕНТ ЗА РЕСОР ЗЕМЕДЕЛИЕ !!! почвам да земеделствам, бате