В Лондон на протест срещу разпускането на парламента

Джонсън преустанови работата на депутатите преди Brexit
28 авг 2019 21:09, Петя Славова
35
В Лондон на протест срещу разпускането на парламента
Снимка: БТА

Лидерът на британските лейбъристи Джереми Корбин и лидерката на либералните демократи Джо Суинсън, написаха писмо до кралица Елизабет Втора, в което протестират срещу плана на премиера Борис Джонсън да преустанови работата на парламента, предаде ДПА, като се позова на британската агенция Прес асошиейшън.
По-рано днес Борис Джонсън обяви план за преустановяване на работата на парламента от средата на септември до средата на октомври - стъпка, която ще навреди на усилията на депутатите да блокират сценария за Brexit без сделка, пише БТА.

Ирландия обяви днес, че няма да промени позицията си за споразумението за Брекзит, договорено между Великобритания и ЕС и включващо предпазен механизъм за ирландската граница, предаде Ройтерс. На въпрос на радио Ар Ти И дали Ирландия трябва да промени позицията си за предпазния механизъм след днешните постъпки на Джонсън, което ще ограничи възможностите на парламента да попречи на Brexit преди крайната дата 31 октомври, ирландският министър на публичните разходи и реформи и на финансите Паскал Донъхоу отвърна "не" и допълни, че Brexit без сделка е неизбежен. "При такава динамична ситуация има много неща, които са възможни между настоящия момент и края на октомври", допълни министърът и заяви, че Ирландия трябва да стои извън вътрешните спорове във Великобритания.

Още по темата

Същевременно британският министър на външните работи Саймън Ковини, който е на посещение в Париж, заяви, че Ирландия няма да подкрепи премахването на предпазния механизъм за Брекзит, предаде Ройтерс. Ковини каза, че въпросът за предпазния механизъм от споразумението за Брекзит и неговото премахване просто не подлежи на предоговаряне.

Главният преговарящ за Brexit на Европейския парламент Ги Верхофстат също коментира плана на Борис Джонсън да преустанови временно работата на британския парламент. Той каза, че мотото на поддръжниците на Джонсън "Да си върнем контрола" никога не е изглеждало толкова зловещо. Верхофстат изрази в качеството си на парламентарист солидарност с онези, които се борят гласовете им да бъдат чути. Той каза, че отменянето на дебата по такива важни въпроси едва ли ще помогне за постигане на стабилни бъдещи отношения между ЕС и Великобритания. Ако Великобритания излезе от ЕС без сделка, то Европейският парламент трябва да одобри това, припомня АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
5
 
! Отговори
гнусния преди 4 години
Ротшилдски кибук наречен ЕС се разпада !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
29
1
 
2
 
! Отговори
Гост+ преди 4 години
Зад всичко, разбира се, стои Путин. Днес почти няма съмнение, че той предизвика Брекзит, а Брекзит срива Великата Британска Демокрация. Най-правилно ще е Лейбъристите, по почина на Демократите отвъд океана, да започнат едно дългогодишно разследване за връзки между Джонсън и Путин..........
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонимеН 27Гледал ли си "Призраци в блока" през годините на камунизма? Разпозна ли се? А може би "Призраци под виенското колело"?! И там си участвал в производството на точ от ноздрите!
27
3
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БРИТАНСКАТА БОКЛУКО ВАЛУТА Е ПАДНАЛА С !% ОТ КАКТО ОБЯВИХА, ЧЕ КРАЛИЦАТА Е НАРЕДИЛА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС!!!БРАВО НА КРАЛИЦАТА !!! НЕЙНИТЕ ПАРИ СА В БИЖУТА И ИМОТИ !ЗАРАДИ ВЪНШНАТА ТЪРГОВИЯ БРИТАНСКАТА БОКЛУКОВАЛУТА ТРЯБВА ДА Е ПО-СКЪПА ОТ ЕВРОТО НО СЕ СЪМНЯВАМ БРИТАНИЯ ДА УСПЕЕ ДА ЗАДЪРЖИ ПАДАНЕТО ОЩЕ ДЪЛГО СЛЕД ДНЕШНАТА НОВИНА!!!БРАВО НА КРАЛИЦАТА КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ ДА СЕ МАХАТ!
26
1
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БРИТАНИЯ Е С ОГРОМЕН ВЪНШЕН ДЪЛГ ПОД ФОРМАТА НА ОБЛИГАЦИИ ПУСНАТИ ОТ ДЪРЖАВАТА !! ДАНО САМО ТЕЗИ КОИТО СА КУПИЛИ ТЕЗИ ОБЛИГАЦИИ ДА СА ОТ КИТАЙ И ФАЩ! ЩОТО АКО СА ОТ ЕС НЯМА ДА Е ДОБРЕ ЗА ЕС СЛЕД КАТО БРИТАНИЯ ПРЕУСТАНОВИ СЪЩЕСТВУВАНЕТО СИ!БРАВО НА КРАЛИЦАТАБРАВО НА КРАЛИЦАТАБРАВО НА КРАЛИЦАТА :D
25
2
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БРИТАНИЯ Е ЕДНА ФАЛИРАЛА КЛОАКА!!!КРАЛИЦАТА ПОСТЪПВА ПРАВИЛНО КАТО СЕ МАХА ОТ ЕС И ПРЕКРАТЯВА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА БРИТАНИЯ!!!ВСИЧКИ ДЪЛГОВЕ ВЗЕТИ ПРЯКО ОТ БРИТАНИЯ ОТИВАТ В НЕБИТИЕТО !!! ВАЛУТАТА НА БРИТАНИЯ ЩЕ ПРЕУСТАНОВИ СЪЩЕСТВУВАНЕТО СИ А ТОВА ЗНАЧИ ТОТАЛЕН СРИВ ЗА ТАЗИ ВАЛУТА!!!БРИТАНИЯ НЯМА ВАЛУТЕН БОРД НАПРАВО ЩЕ СТАНЕ МАЗАЛО :D
24
1
 
1
 
! Отговори
11 преди 4 години
ЧУЧEЛО!!!
23
0
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
До do 18ДРЪН ДРЪН ТА ПЛЯС!!!КОЛКО ОТ ДЪЛГОВЕТЕ НА УКРАЙНА ПОЕ ОТДЕЛИЛИЯ СЕ КРИМ!!! ТОЧНО 0%И ТУКА СЛЕД РАЗПАДА НА БРИТАНИЯ ВСИЧКИ , КЕ СЕ ПРАВЯТ НА ЛУДИ :DМА ТИЯ ДЪЛГОВЕ НЕ СА НАШ :D *** ТИЯ ДЪЛГОВЕ НЕ СА НАШИ :D ТОВА ЩЕ ГО ПОВТАРЯ ВСЯКА ЕДНА НОВОПОЯВИЛА СЕ ДЪРЖАВА ОТ РАЗПАДА НА БРИТАНИЯ! :DКРЕДИТОРИТЕ НА БРИТАНИЯ ОТСЕГА ДА СИ ЗНАЯТ, ЧЕ СЪВСЕМ СКОРО ЩЕ ПИЯТ ПО ЕДНА СТУДЕНА ВОДА :D
22
3
 
0
 
! Отговори
11 преди 4 години
до Анонимника 17Аве ***, за ква кралица дрънкаш - то отдавна цапа пампърсите туй ***.
21
4
 
1
 
! Отговори
do 18 преди 4 години
Има си приемственик на дълговете и той трябва да се разбере с другите при сигурното разделяне на Шотландия и Северна Ирландия. Както беше в СССР, бивша Югославия и т.н.
20
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонимеН 18Лаййннарецът с хапчетата се включи! Давай Оланзапине, давай с халюцинациите! :))))))))
19
0
 
2
 
! Отговори
11 преди 4 години
Ам то и за Крим имаше референдум...Айде да се махат тия отпадъци и ЕС-а да се разпада - на никой не е нужен, щом оди по свирката на краваристан.
18
2
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БРИТАНИЯ ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ НО КАТО ЦЯЛО ТОВА ЩЕ УВЕЛИЧИ ЖИЗНЕНИЯ ИМ СТАНДАРТ!!! НОВИТЕ СТАРИ ДЪРЖАВИ АНГЛИЯ , ШОТЛАДНИЯ И ДРУГИ НЯМА ДА ИМ СЕ НАЛАГА ДА ПЛАЩАТ ДЪЛГОВЕТЕ ВЗЕТИ ДИРЕКТНО ОТ БРИТАНИЯ!КРЕДИТОРИТЕ НА БРИТАНИЯ ЩЕ ПИЯТ ПО ЕДНА СТУДЕНА ВОДА :DПРИ ГЪРЦИЯ КРЕДИТОРИТЕ ОТПИСАХА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА А ПРИ БРИТАНИЯ НАПРАВО ЩЕ ГИ ОТПИШАТ ВСИЧКИТЕ :D
17
1
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
СУПЕР ДОВОЛЕН СЪМ!!!!НАЙ-НАКРАЯ И КРАЛИЦАТА ДА ВЗЕМЕ ЕДНО ДОБРО РЕШЕНИЕ И ДА НАПУСНЕ ЕС :DДА МУ МИСЛЯТ КРЕДИТОРИТЕ НА БРИТАНИЯ С БЕЗУМНО ГОЛЕМИЯ ИМ ВЪНШЕН ДЪЛГ КОЙ ЩЕ ГО ПЛАЩА СЛЕД КАТО БРИТАНИЯ СЕ РАЗПАДНЕ !
16
3
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БРАВО НА ЕЛИЗАБЕТ ВТОРА ЛИЧНО Е ОБЯВИЛА, ЧЕ БРИТАНИЯ НАПУСКА ЕС !!!НАЙ-НАКРАЯ ИМА РЕАЛЕН ШАНС БРИТАНИЯ ДА СЕ РАЗПАДНЕ НА СЪСТАВНИТЕ СИ ЧАСТИ!!!ЩОТО ВЕДНЪЖ НАПУСНАТ ЛИ ДОРИ ДА ИМА ВТОРИ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ВРЪЩАНЕ В ЕС! ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА ИМА И ВТОРИ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ОТДЕЛЯНЕ НА ШОТЛАНДИЯ!!!НАЙ-НАКРАЯ БРИТАНИЯ ЩЕ ПРЕУСТАНОВИ СЪЩЕСТВУВАНЕТО СИ НАЙ-ПОСЛЕ!!!БРАВО НА ЕЛИЗАБЕТ ВТОРА!
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на турчина Джонсън, Чърчил би се гордял с такъв последовател!
14
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 13Да си купят боб и ориз за кризата и да сменят лирите в долари за хиперинфлацията......Имат много повече от боб и ориз за поне 100 години напред. Няма да загазят масово като редовия българин в България. Подготвили са планове за действие още от момента на гласуването за Брексит, за какво мислиш че го отлагаха толкова време. Имат и разработват стратегии и варианти за всякаква ситуация!
13
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ELIZABETH II 13Да не се окаже само, че след излизането от ЕС, британска лира ще подскочи нагоре, че това ще е края на този измислен Европейски Съюз.Това с лирата го правят тенденциознно, то е за да привлекат пазара в тяхния двор. Е, не е много добре за дребните рибки за момента но нещата бързо ще се променят, да кажем до максимум две години. Англия е с яка инфраструктура, вековен опит в производството (първата индустриализирана държава в света 1845), финанси и международна политика.
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Демокрацията свърши. Да си купят боб и ориз за кризата и да сменят лирите в долари за хиперинфлацията.Едноличният режим на Боджо ще бъде подкрепен от Световните лидери и всички назанчени от тях васални губернатори на световните лидери от Румъния, България и други европейски области.Либертарианците ще подкрепят една хубава дясна диктатура, която да се бори с призрака на комунизма.
11
7
 
5
 
! Отговори
ELIZABETH II преди 4 години
Две години минаха от референдума, сега се сетиха за дебати.Можеха да блокират излизането без сделка, отдавна. Да не се окаже само, че след излизането от ЕС, британска лира ще подскочи нагоре, че това ще е края на този измислен Европейски Съюз.