Борис Джонсън поиска предсрочни избори на 15 октомври

Лейбъристите няма да "се хванат на номерата" му
Обновена: 4 сеп 2019 16:22 | 4 сеп 2019 16:21, Елка Василева
31
Борис Джонсън поиска предсрочни избори на 15 октомври
Борис Джонсън. Снимка: Reuters

Британският премиер Борис Джонсън предложи днес свикване на предсрочни избори на 15 октомври, в случай че претърпи ново поражение в парламента заради Brexit, предаде Франс прес.

По време на остра размяна на реплики в Камарата на общините Джонсън предизвика лидера на опозицията Джереми Корбин да подкрепи произвеждането на избори на 15 октомври, "за да може хората в тази страна да изразят мнението си".

Предложеният от опозицията "законопроект за капитулация", който ще бъде гласуван по-късно днес, "ще подкопае способността на страната да преговаря" с Европейския съюз, каза премиерът пред парламента.

"Това правителство възнамерява да постигне споразумение с нашите приятели в Брюксел", каза Джонсън, цитиран от ДПА.

Още по темата

Премиерът изтъкна, че остава убеден, че лидерите на ЕС ще се съгласят от споразумението за напускане да отпадне оспорваният "предпазен механизъм", който гарантира отворена граница между Северна Ирландия и Република Ирландия след Brexit.

Правителството в Лондон планира да постигне споразумение с ЕС за Brexit на срещата на високо равнище на ЕС на 17 октомври, заяви премиерът Джонсън в изказването си в парламента.

Корбин беше домакин днес на среща на опозиционните партии, на която каза, че лейбъристите няма да "се хванат на номерата на Борис Джонсън" и няма да подкрепят нови избори, докато не се убедят, че заплахата от Brexit без сделка не е отстранена, предаде Ройтерс.

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън каза, че опозицията трябва да прокара законопроекта за блокиране на Brexit без сделка и след това да форсира произвеждането на избори, преди да бъде прекратена сесията на парламента.

За да бъде определена дата за предсрочни избори, правителството се нуждае от подкрепата на две трети от депутатите, което означава, че това е възможно само при подкрепа на лейбъристите, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При едни избори лейбъристите нямат шансове, а в парламента ще влезе партията на Найджъл Фарадж, който ще им разкаже играта.
19
4
 
2
 
! Отговори
Идеалист преди 4 години
Борис Джонсън се бори храбро за бъдешето на Британия, както Чърчил се борил през ВСВ. ЕС в този си вид е рай за крадци с бели якички и разни видове чиновници с огромни заплати, които се замимават с дженърии и подобнии други многобройни глупости. Лошото, че и излизането на Британия от загниващия ЕС, няма да го промени.
18
6
 
2
 
! Отговори
V преди 4 години
Ади ади Брегзит да видят другите че без ЕС е по добре ;) Без да издържат дебели лилита и къщи за гости и субсидии за кво ли не .Тези не са направили нищо хубу за Европа ;) И Доналд Тръмп го каза - Европейския съюз е вреден и *** в търговията .
17
3
 
1
 
! Отговори
do 18 преди 4 години
До До 16 аааааода няма, ми тогава *** ти защо искаш нов референдум, що твоя ще е задължителен, щото си сбърканяк и искаш само на вашето,на сбърканяците да става . да , ама не, ще ви гоним до дупката на мак'я ви дето спъвате Джонсън и искате ваще либерастки идиотщини.
16
2
 
4
 
! Отговори
До 16 ааааао преди 4 години
Доколкото си спомням тоя референдум нямаше задължителен характер, *** май това не ти отърва
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Основните пияници се усетиха какво сътвориха, но за съжаление късно.
14
4
 
5
 
! Отговори
aaaaaa преди 4 години
тия дето ревете за нов референдум да ви обясня че няма смисъл - вие този референдум не искате да изпълните каква е логиката да изпълните другия т.е. откъде единия референдум няма да се изпълни а другия ще се изпълни, не може да не се зачете единия а другия да се зачита, нещо не чатвате че не сте повече от едните които са си казали мнението а да се чуе само другите. ей това ви е сбъркано че искате да се чуе само вашето на зомбитата мнение.
13
1
 
6
 
! Отговори
Да се махат незабавн преди 4 години
Кво ни занимават с тези ... Ще излизаме, няма да излизаме. Ха ха ха ха ха. Комици,ама в трагикомедия и то аматьори. Станаха посмешище на цял свят. Още се мислят за империя и май не знаят коя година сме, но кмета на Лондон мюслиманин. Да продължават в същия дух. А къде е онзи другия трагикомик Фаража, който им напълни главите на меките с глупости и ги накара да гласуват за излизане ? Що се крие като ... Да не би да го е страх, че бозавите ще го налазят ? Утре премиер ще им е Махмуд Ал Ебн Хасан.
12
9
 
2
 
! Отговори
yes преди 4 години
не е за вярване че може да има толкова смел премиер да защитава интересите на страната си и вместо да се надупи като нашия и да си гледа спокойствието на наш гръб да се изправи срещу хиените демократо лай'няри в ЕС и на Корбин, това са най гнусните и престъпни хора на планетата. Няма измъкване от лапите на либерастите за съжаление, те са като метастази и нищо не може да се направи вече , сбоводния свят си отива, какво иска народа никой не го интересува, Джонсън е от малкото останали истински патриоти идеалисти.
11
9
 
3
 
! Отговори
pscccccc преди 4 години
нека света да види какви *** са лейбъристите в англия и либерастите в ЕС , нека да видят кой управлява и цяла европа и на кого са подчинени държавите - същите които доведоха мигрантите, джендърите, стратегии за дете, затвор за "вербално насилие на жена си и още , нека ви е *** дето си ги избирате, Да не можеш да излезеш от съюз и да не искаш да изпълниш каквото народа е казал на референдум, къде го има това. най-омразно и противно същество - либерастите демократи, но те са промили мозъците на простите хора и всичко е необратимо, нека ви е, кефя се, нека простате ни опредлят живота, заслуж
10
2
 
12
 
! Отговори
Дедо поп преди 4 години
Нещо онова другото пендалче Фарадж що си мълчи като девствено п..е
9
2
 
24
 
! Отговори
Закономерно преди 4 години
С камъни ще гонят британците този *** !
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
така и не мога да разбера как на обикновенния смачкан пенсионер в UK - ЕС му пречи!
7
2
 
4
 
! Отговори
32490 преди 4 години
До СъветДо колко смяташ да ги правят 2 от 3 или 3 от 5 или 4 от 7 или как?
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако има нови избори, в парламента ще влезе и партията на Найджъл Фарадж, които подкрепят брекзита.
5
6
 
28
 
! Отговори
Съвет преди 4 години
Не нови избори , а нов референдум. Това е спасението.
4
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БиДжей е прав, но го спъват.
3
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ще има да брекзитят още дълги години, няма такъв цирк. да се свършва вече!
2
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аман от тоя БРЕКСИТ.
1
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оффффффф.... Тези ще се влачат до 2158 година.