Британският парламент спира работа от днес до 14 октомври

Правителството няма да търси удължаване на срока за Brexit
9 сеп 2019 15:57, Елка Василева
11
Британският парламент спира работа от днес до 14 октомври
Снимка: Reuters

Британският парламент ще преустанови работа от днес в края на работния ден до средата на следващия месец, заяви говорител на министър-председателя Борис Джонсън, цитиран от Ройтерс.

Парламентът няма да работи до 14 октомври.

Още по темата

Законопроект за предотвратяване на излизане на Великобритания от Европейския съюз на 31 октомври без сделка, принуждаващ Джонсън да търси отлагане, трябва да стане закон днес. Говорителят обаче каза, че правителството няма да търси никакво удължаване на крайния срок за Brexit.

Премиерът няма да одобрява никакви други безсмислени отлагания на Brexit, заяви говорителят.

В парламента би трябвало да има гласуване по предсрочни избори, което Джонсън ще свика по-късно днес, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И Джон Беркоу подаде оставка, но нали само преписвате статии и няма как да знаете. Ако има избори ще е председател до тях, а иначе каза, че на 31/10/2019 ще му е последния ден като председател и вероятно като депутат.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябваше да направят втори референдум, както предлагат лейбъристите. Не същия, а с различни въпроси. И с него Брекзит няма да има. Даже тогава с тоя протестен вот на сляпо разликата беше малка, а сега, като са им ясни последиците, изходът е предрешен.
7
2
 
7
 
! Отговори
дедо поп преди 4 години
Ако лудото Боре не изпълни закона, то в панделата черните батковци с големите патки много ще му се радват
6
3
 
4
 
! Отговори
До ратомиръ преди 4 години
Народа чака да се изпълни искатенето му а то е да се ОСТАНЕ в ЕС. Всички си промениха мнението тия 3 години след като разбраха как са изиграни от янките и продажните британски поддлоги да гласуват за брексит. Е да ама Брексит няма да има и янките пак ще са с гол *** в ръка - приятен ден недоразбралий
5
2
 
11
 
! Отговори
Питър преди 4 години
До РадомирБаш от този премиер може да се учите единствено на лъжи, лъжи и пак лъжи. Същият, дето ще мре в канавка, ако отмени Брекзит, каза и че ще легне пред булдозерите на Хийтроу едно време, ама като тръгнаха булдозерите беше умишлено на другия край на света. В момента използва гнева на най-долните британски ***, за да плаши парламента, който Е най-висшият орган на властта в Кралството. Уволняван два пъти за лъжи - турският му ген явно не може без да лъже тоя ***
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
a, mnogo umno... videli sa ot Karayancheva...ste posetiat izbiratelnite si rayoni da se srestnat s vsichkite si izbirateli ot kralskata im himperia...da tropnat po edno dalgo horo s britanskia bayrak...da opitat mandjite im... da chuiat kakvo iskat horata ot vsichkite im kralski impeski rayoni v europeskia souz...:-)
3
2
 
10
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Обяснявам, защото Е.Л.К.А. е написала нещо дето... помия.Англ. парламент гласува промени, които влизат в сила от днес. Тези промени задължават премиера на Англия да търси споразумение с ЕС във връзка с БРЕКСИТ. Ако не го направи подлежи на санкции и затвор.Премиерът, от друга се държи като актьор достоен за Оскар и потвърждава, че няма да търси отлагане. Типична комедия в английски стил. Накрая, обаче всички ще спазят закона дори и премиера. Защото дори той не иска да попадне в затвора.
2
9
 
13
 
! Отговори
Радомир преди 4 години
Браво, само можем да се учим на демокрация от този пример. Върхушката се опита да замете референдума, после се опита да прави всякакви въртели, а народа чака да се изпълни искането му. Ами като ще има въртели, правилно е да се махне корупциониралия парламент и да се пристъпи към брекзит без сделка. Не може всички да се правят на дръж ми шапката и вече 3г. да се отлага и да се спъва брекзита.
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джонсън ще потърси отлагане - ще пита шефовете от Европейския съвет и Европейската комисия, те ме му кажат, че няма да има отлагане. Джонсън след това може да продължи с брекзита с чисти ръце.