Фон дер Лайен ще живее в 25 кв. м в офиса си, за да пести

Така ще се избегнат допълнителни разходи за охрана
Обновена: 4 окт 2019 08:44 | 4 окт 2019 07:58, Елка Василева
54
Фон дер Лайен ще живее в 25 кв. м в офиса си, за да пести
Урсула фон дер Лайен. Снимка: архив, Reuters

Новият председател на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен ще живее в малко студио в централата на институцията, която ще оглавява, съобщи говорителят ѝ, цитиран от Bloomberg.

Въпреки че Фон дер Лайен ще печели над 25 хил. евро (27 хил. долара) на месец, тя няма да наеме апартамент в Брюксел.

Вместо това бъдещата председателка на ЕК ще живее в "малко жилище“ от приблизително 25 кв. м в офис сградата Берлеймон, където се помещава Европейската комисия.

Решението ѝ цели избягването на допълнителни разходи за охрана. Това щеше да се наложи, ако тя беше избрала да живее под наем в апартамент или хотелска стая като предшественика си Жан-Клод Юнкер.

Решението е и практично, тъй като германската ръководителка на Комисията няма да губи време в досадните задръствания в белгийската столица, посочи говорителят, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Фон дер Лайен, която е майка на седем деца, ще запази семейното си жилище в Хановер, където работи съпругът ѝ. Тя е лекар по образование и живееше в офиса си в Берлин, докато беше министър на отбраната на Германия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
13
 
! Отговори
A de преди 4 години
Живяла в офиса си в Берлин, за да пести пари. Ще живее в офиса си в Брюксел, за да пести пари... Това че е родила 7 деца, не виждам как ги гледа от офиса си (дори и да има помощници в къщи, едва ли ги вижда..). Значи е или разведена или вижда мъжа си по Коледа.. Такава има семейни ценности колкото асфалта пред в къщи!! Тоест жена без ценности отново ще управлява. Ай да Ви е честита :) ! ..а може би е отнела от нечии семейства 7 деца а не ги е раждала ?? ..по новите стандарти ;(
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕДНО ВРЕМЕ РУСНАЦИТЕ УРЕДИХА ЦЯЛА ГЕРМАНИЯ ДА ЖИВЕЕ ПЕСТЕЛИВО В 25 КВАДРАТА НА СЕМЕЙСТВО. И ПАК ЩЕ ГО НАПРАВЯТ ЩОМ ГЕРМАНЦИТЕ ИСКАТ.
26
0
 
14
 
! Отговори
Сп???нс преди 4 години
Ако живееш в голям град губиш поне 2 часа в път за работа и ако си с испанско работно време , реално излизаш сутринта в 7ч и се прибираш след 9ч , спиш 7-8 часа и ти остават 2 часа да се наслаждаваш на апартамента. И ти е все тая дали е 25 или 250кв.м
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТ!
24
2
 
29
 
! Отговори
Циник преди 4 години
25 000 ? x 12 месеца = 300 000 ?.. и това при положение, че почти всичко и е безплатно... Щяла да "пести" от охрана - да се беше отказала от 10 000 месечно та да пести повече... Да... Ама не.Такива като тази - пълнят Европа с милиони африкански шебеци, и ги угояват за сметка на работещите европейци... Само родната и Германия алиментира чернокожи и араби с по 34 000 000 000 (МИЛИАРДА) годишно - откраднати от социалните каси на страната.Отвратително!Закривай ЕС!
23
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При такава заплата и представителни разходи допълнително и какви ли още не екстри, кой е тръгнала да заблуждава с тези популистки напъни, че пести от охрана?Все пак и подценяването на електората трябва да има граница!
22
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А тези 25 кв.м в Брюксел ще ги плаща ли или ще й ги плащат пак щедрите евроданъкоплатци, включително и преданите тикволандци в това число.
21
0
 
12
 
! Отговори
Ехее преди 4 години
Да не би мъжа и да я е натирил?!Я ,си помислете всички европаляци изведнъж да поискат да живеят като нея.Голямо спестяване ще настане! ЕК хотел с колко звезди ще бъде?
20
5
 
7
 
! Отговори
Любимката преди 4 години
на Нинова/Льонкана/,смелата боркиня срещу асфалтовата мафия-няма такива кахъри.Напротив.Журналисти писаха,че си търсела голем апартамент в Брюксела,тих район,с екстри.И да имало отделни стаи за нея,сина и',и маменцето Ларисово!За такива изцепки на соц. Пред-а няма да и' се размине.Ще гледа към прайм-минист. стол през крив макарон!
19
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще разхищава пари да плаща студио от цели 25 кв.м Предлагам да живее във WC от 3 кв.мТака ще спести доста повече
18
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не го разбирам аз това - при тази огромна заплата, да се стискаш и да живееш като ми шка ...Е, освен ако не е популистки ход, за наивниците, които са я избрали ...
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За разлика от Габриел......
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За феминистка пластмаса като тая и 25 кв.м. са много.
15
0
 
6
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Дялан камък!
14
2
 
18
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 4 години
Сега вече ми се изясни значението на думата "популизъм" ...
13
1
 
5
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
В Брюксел и м плащат заплатите на кв.м - живееш в 25 кв.м взимаш 25 бона евра. Що не си вземе един тристаен с 100-150 кв се чудя аз
12
2
 
8
 
! Отговори
Цветан Цветанов преди 4 години
Е хубава работа, бива ли така? Ами, по мое убеждение, политикът не трябва да демонстрира спестовност. Освен че е признак на дзифтарлък, това отправя лошо послание към останалите. А асансьор, а охрана...? Ужас, дано тая да не идва по често тъдява...
11
2
 
15
 
! Отговори
Един преди 4 години
Живяла в офиса си в Берлин, за да пести пари. Ще живее в офиса си в Брюксел, за да пести пари. Има българска жилка в каката, няма спор в това.
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А тя най-вероятно ще обикаля през повечето време по света и едва ли ще стои там
9
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голяма скъперница, стиска се от 25 хилки заплата да даде 2-3 за нем на апартамент.