Фон дер Лайен ще живее в 25 кв. м в офиса си, за да пести

Така ще се избегнат допълнителни разходи за охрана
Обновена: 4 окт 2019 08:44 | 4 окт 2019 07:58, Елка Василева
54
Фон дер Лайен ще живее в 25 кв. м в офиса си, за да пести
Урсула фон дер Лайен. Снимка: архив, Reuters

Новият председател на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен ще живее в малко студио в централата на институцията, която ще оглавява, съобщи говорителят ѝ, цитиран от Bloomberg.

Въпреки че Фон дер Лайен ще печели над 25 хил. евро (27 хил. долара) на месец, тя няма да наеме апартамент в Брюксел.

Вместо това бъдещата председателка на ЕК ще живее в "малко жилище“ от приблизително 25 кв. м в офис сградата Берлеймон, където се помещава Европейската комисия.

Решението ѝ цели избягването на допълнителни разходи за охрана. Това щеше да се наложи, ако тя беше избрала да живее под наем в апартамент или хотелска стая като предшественика си Жан-Клод Юнкер.

Решението е и практично, тъй като германската ръководителка на Комисията няма да губи време в досадните задръствания в белгийската столица, посочи говорителят, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Фон дер Лайен, която е майка на седем деца, ще запази семейното си жилище в Хановер, където работи съпругът ѝ. Тя е лекар по образование и живееше в офиса си в Берлин, докато беше министър на отбраната на Германия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
До номер 489. Живея от 32 г. в Мюнхен. От 25 години наблюдавам и се интересувам от работата на немските политици. Освен, че тази женица знае немски, френски и английски, с нищо не е блеснала досега в политическата си кариера. Предана е до смърт на фюрера Меркел, както едно време нашите некадърни, но особено верни на партията селски партийни секретари. Бъдете здрав (а).
47
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател до 47 преди 4 години
Абе таралянкоу, децата и мъжа са в Хановер, тя е в Брюксел.
46
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм в потрес - майка на 7 деца ще живее в 25 квадрата.Абе нямаше ли някакъв лимит колко квадрата са на човек? И като е майка - защо си зарязва семейството?
45
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
Цвъки ако чуе това яката ше са закиска...А може и да не..Вероятно в сградата имат асансьори..
44
0
 
2
 
! Отговори
Р преди 4 години
Горката жена что не напусне като толкова лошо
43
0
 
6
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Прави се на скромна... Ама либералните медии защо я хвалят, а не я наричат популистка ??
42
0
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
У нас Цецка Цачева бе Плондер ***...
41
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая,като я гледам,и направо ми домъчнява за Европа!
40
0
 
3
 
! Отговори
:)) преди 4 години
До menНикой не ти слага минуси бе,човек,това са номера на партийния секретар на сайта дето трие постове да прави дискусия!
39
0
 
0
 
! Отговори
УРКО преди 4 години
Ахахахахахаха-ахахахахахаха-ахахахаха!Ууу!Ъ!
38
3
 
8
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Далеч е от постиженията на великия Юнкер. ЕС се нуждае от лидер поне на неговото ниво в алкохолната подготовка.
37
3
 
16
 
! Отговори
A преди 4 години
Що не спести на европейските данъкоплатци заплатата си от 25 хил. евро на месец. Това щилище есамо за комуфлаж. Тя ще използва командировъзни през ден за да отиде до семейното си жилище, съпруга си и седемте си деца. Егати спестяването.
36
0
 
6
 
! Отговори
zoro преди 4 години
Това е.Браво.За ЦвЦв-неразбираемо.Ти на такъв пост,далавери колкото искаш,и да не купиш някое апартаментче,"за партийните нужди"? Ле-ле,не ги разбираме ние тези работи..
35
3
 
20
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Тази женица, не повече от 50 кг с мокри дрехи няма и година трудов стаж като лекар. Най-слаб министър на отбраната за всички времена, но изпратена с военни почести. При нея всичко е клише и бла-бла. Годишната й заплата на новата длъжност е 440 хил. евро годишно. Дали ще живее на 25 квадрата или на 100 си е нейна работа. Уважавам г-жа Василева, но това считам за ефтина пропаганда. Ах колко сме пестеливи, ние висшите политици! Нищо не зависи от Урсула, а от тези, които й пращат листчето със задачи
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама таа мноу бедна уе и ако тръгне с една и съща рокля напрау ши утрепе копърката.
33
0
 
5
 
! Отговори
men преди 4 години
ко ми цъкате минуси бе. а племеника шо не го прати и него в едно апартаментче 25 квадрата бе стринке ми му набута милиони евро корумпирани консултантски договори? а?
32
4
 
11
 
! Отговори
men преди 4 години
ай разплаках са. майка тереза от ЕСССР, ако не го бях видел с очите си немаше да го повярвам. горкичката, как ше се събере в тази бърлога? тези верно си мислят че някой им вярва на простотиите. че той шкафа за обувките и сигурно е 4 пъти по голям. за шкафа за дрехи и бижутерията да не говорим. отделно цистерна с ботокс и други екстри за ботолиновата мадам.
31
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Gerberi vie v kolko kv jiveete i fam ste di seli i dezata vsimsite primer ot germankata tja ima 6 deza i saprug v brd ne sa s neja bg eu dep samo jadat parite na bg narod i nischto bednosta korupziata ziganiata prodaljava do koga be bahalni lsjlivi politizi karaka4anov opravi li dalaverite terasi dr koito otiva gener konsul i dr oriateli na boiko ne se li sramuvate ot bednosta v bg gabriel nischto sa bg ne pravi smia
30
2
 
4
 
! Отговори
13 преди 4 години
В Русия, САЩ и СА жените в политиката много хубави ценности имат, да не изпадаме в подробности, че ще са поне 3 тома.
29
0
 
10
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Е тя ще е толкова заета, че само ще спи там...