Въпреки санкциите: "Северен поток-2" ще бъде довършен

В това вярва германското правителство, съобщава в. "Зюддойче цайтунг"
23 дек 2019 09:58, Петя Славова
122
Въпреки санкциите: "Северен поток-2" ще бъде довършен
Снимка: Reuters

Германското правителство "твърдо разчита", че проектът "Северен поток-2" ще бъде довършен въпреки американските санкции, съобщи днес в. "Зюддойче цайтунг", позовавайки се на източници в кабинета в Берлин, предаде БТА, позовавайки се на ТАСС.

"Позицията на правителството по отношение на този проект не се е променила", посочили източниците пред вестника.

Още по темата

Сенатът на Конгреса на САЩ одобри във вторник законопроекта за бюджета за отбрана за финансовата 2020 година, която започна на 1 октомври. Той задължава администрацията да наложи санкции срещу руските газопроводи "Северен поток-2" и "Турски поток".

На 11 декември документът бе гласуван от Камарата на представителите, а в петък го подписа президентът Доналд Тръмп и той влезе в сила. На този фон в събота шейцарската фирма "Олсийз" (Allseas), която е подизпълнител на проекта "Северен поток-2", обяви, че временно спира работа по газопровода, докато не получи разяснения във връзка със санкциите, наложени от САЩ.

В същото време правителството на Германия определи санкциите срещу двата газопровода като намеса в европейските работи, припомня ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чрез пари заделени във военния си бюджет атакуват немски проект. Това е доста опасна игра. Германия твърди, че ще довърши проекта. Доколкото познавам немците те не се шегуват.
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този път Германия няма да нападне Руската федерация.
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Реакцияята на Германия е категорична. Северен поток 2 ще го има. Аз на мястото на америте бих внимавал повече с немците. Тези генетично са създадени да воюват
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На немците взе да им писва вече от америте, а писне ли им става страшно
17
1
 
7
 
! Отговори
До атлантиците преди 4 години
Важното е, че санкции има ха, ха, то от как са санкциите Путин направи чудеса, а и на наса продадоха места за руската космическа мисия, нашия баш натовеца пасито на 9 май, ден победи ша трябва да празнува, со слизам на глаза ха, ха, ха
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както се вижда Кремъл изобщо не реагира на "заплахата" към Северен поток 2.Само пусна завеждащата кремълската "Бунга бунга" да се изцепи, че Америка й спирала въздуха, само колкото да се покаже някакво възмущение.Късната реакция на Тръмп е умишлена. Тя е поредната услуга на Путин и прах в очите на наивните му подържници.
15
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълна лъжа, той е спрян окончателно както и "турски поток," балкан" или каквото там му вика нашия кучкар. Не случайно пари за противодействие на тези проекти заделиха в ВОЕННИЯ БЮДЖЕТ" на САЩ. Това какво говори?
14
7
 
5
 
! Отговори
Жидов Краварь преди 4 години
Работата на Кравария в Европа е да защитава от немските набези съседните държави както е било в миналото Франция Холандия Белгия ЮК Полша Евреите и тн.
13
2
 
7
 
! Отговори
До сата Нато преди 4 години
Ами как да не вярват хората двата потока почти готови, моста до Крим и той, В Сирия помогнаха, Путин и дедите не забрави 2018 Израел обяви 9 май за официален празник, т е признаха кой ги е спасил и за капак продаде на 2 по сила член на нато руско оръжие:))
12
6
 
14
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
И каква работа има държавата Кравария на континента Европа?
11
16
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Коледни приказки на агенция КВАСС, преразказани от вярната БТА. Информацията е "дочута" от сигурен източник в Берлин. Хората силно се надяват да е истина...
10
2
 
17
 
! Отговори
До 7 преди 4 години
Недей да мислиш много, че като прозреш истината май няма да ти хареса, те Затва не пуска ха Зеленски на среща с Путин:), на 2 та среща ще уговорят и Донбас, те и Тръмп не пускат поради същата причина ха, ха, ха, да не си купи и той оръжие като Ердоган от Путин, ха, ха
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как им трябват такива тръби на Перник
8
10
 
27
 
! Отговори
тя преди 4 години
Най- голямото нещастие на Света е съществуването на САЩ!!!
7
5
 
9
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Сега си мисля, че дори и да завърши СП2, целта е налице - договор между Украйна и рАссия за пренос на газ до 2025. Меркел е подкрепила договора, въпреки че обяви намеса на САЩ в работите на ЕС.
6
18
 
3
 
! Отговори
издиша ви опорката преди 4 години
Тръмп подкрепя Украйна, да да не останат на студено и да потърсят сближаване с Раша, пък и сега му е нужна някоя димка, за пред плебса, че да не си помисли някой че се разбират с Путин и че е остави ненаказан предателя Ердоган
5
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са поредните заблуждаващи номера на Тръмп, с цел да демонстрира, антируска политика.Ако искаше да спре Северен поток 2 той можеше да го направи още в началото.Сега реагира постфактум, заради заплашващия го импийджмънт, както и да покаже на свойте привърженици, че не е *** на Путин, а същевременно да рекетира Европа, за да му купува втечнения газ.
4
15
 
5
 
! Отговори
Германофил=отрепка преди 4 години
И после торпилиран от американският флот.
3
25
 
11
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Германия в случая го играе "лека" жена. Един път налага санкции, втори път не иска да ги зачита.Проказата руснЯшка пълзи навсякъде!
2
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Реакцията на германското правителство е ясна гонят си интереса, въпроса е какво ще изломоти нашия послушко за балканския поток и хъбчето.