Фронтекс изпраща подкрепление на Гърция и България

Повиши равнището си на готовност по границите с Турция
58
Фронтекс изпраща подкрепление на Гърция и България
Снимка: БГНЕС

Европейската агенция за контрол на границите Фронтекс разположи подкрепления и повиши равнището си на готовност по границите с Турция, предаде БТА като цитира Франс прес.

Още по темата

"Повишихме равнището на готовност по всички граници с Турция до "високо", заяви говорителка на Фронтекс. "Получихме искане за допълнителна помощ от Гърция. Вече взехме мерки за повторно разполагане на техническо оборудване и допълнителни граничари в Гърция", добави тя.

Европейската гранична служба съобщи, че изпраща допълнителен персонал и оборудване за операциите си в България и Гърция. В момента на територията на Гърция са разположени 400 европейски граничари, а в България - 60.

Еврокомисарят по миграцията Маргаритис Схинас съобщи в Туитър, че е поискал свикване на спешно заседание на министрите на вътрешните работи на страните-членки, за да обсъдят ситуацията, възникнала след като Турция отвори границите си към Гърция и България, позволявайки на хиляди мигранти и бежанци да преминат свободно, припомня АФП, като отбелязва, че по този начин турският президент Реджеп Тайип Ердоган оказва натиск над ЕС и страните членки на НАТО, за да получи подкрепата им за операциите на Анкара в Сирия.

В комюникето на Фронтекс се подчертава, че агенцията следи внимателно ситуацията по турско-гръцката и турско-българската граници. "Обмисляме други начини за оказване на подкрепа на страните от ЕС, граничещи с Турция", добавя европейската гранична служба. "Поддържаме тесни контакти с гръцките власти за допълнителна помощ, която можем да окажем в тази бързоразвиваща се ситуация".

Фронтекс следи и ситуацията в Кипър, чиято северна част е окупирана от Анкара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
12
 
! Отговори
Ядосан преди 4 години
Международната общност трябва да задължи страните провеждащи военни деиствия да се грижат за бежанците, които напускат районите на сръженията. Другите трябва да се връщат от където са дошли. Това е. От къде на къде държави, които нямат отношение към конфликта ще се грижат за бежанците?
19
8
 
5
 
! Отговори
Чукундур преди 4 години
Спете бре гайди ! Утре ще ви изкривят от бачкане! Какво стоите и филососвате? Вашето мнение няма абсолютно никакво значение.И да влезнат тарамбуки вие кво ще направите? Тия работи други ги решават.Тук вашите управници козируват и изпълняват.Вие трябва само да плащате данъци и сте просто евтина работна сила.Като гаечен ключ в автосервиз.Когато се счупи или разтегне просто го заменят с друг,до неговото пълно бракуване.Спете бре !!!
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единствения начин да се спре тоя падишах е да се използва малко от ядреното гориво от Козлодуй за немирни цели. Белким си осигурим мира с тия от югоизток.
17
22
 
0
 
! Отговори
Нос като кука преди 4 години
Много антисемитски коментари, гоим! Много! Вие сте за съд и присъда за антисемитизъм! Вие чули ли сте за холокоста и 6тях милиарда изпепелени от хитлер евреи? Това ли искате пак? Ай вей гоим, недейте да се съпротивлявате, ще сте товарен *** оттук насетне! А и тази територия ви е много, ще ви заселим горки бежанци, а част от черноморието ще отстъпите на Израел, защото сте пратили на сигурна смърт евреите от новите ви територии през 1942 година! Ай вей, хихихи, гоим, не сте свят! Не сте!
16
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как искам да изчезне Турция с ядрен зрив !Тогава няма да имаме изнудвачи и агресори за съседи.
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мен пък, по ме вълнува, кога ще връщаме вече нахлулите.... някой идея
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все едно да оставите вълка да пази агнетата.
13
3
 
9
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
Fronteks - Въоръжени са с Каравани за Скара Бира хранят Афганистанци и Суданци .
12
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съжалявам но Турция превзима територя на чужда държава!ЕС гледа и тъпее .Турция иска да сваля режима на чужда държава ?Турция никога няма да стане светска с тоя фанатик и садист !
11
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гърците и българите имаме нужда от една велика китайска стена,модернизирана с техника и охранавана от хора,нямаме нужда от Фронтекс
10
4
 
38
 
! Отговори
Човешки права преди 4 години
Алоооо, къде са ни човешките права на нас, българите? Нима това, да браниш границата си от нашествия не е човешко право? Нима това, да не искаш жените, майките и дъщерите ти да бъдат изнасилвани от кафяви мохамедани от 3-я свят е расизъм? Нима да се казва истината за юдейския заговор, не е свобода на словото, а е антисемитизъм? Нещата са толкова опънати, че всеки момент ще се скъсат! Освен ако вече не сме мъртва цивилизация, минала точката на пречупване, от която връщане назад няма. Бог с нас!
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 5 Така е! По добре прелъстена и изоставена,отколкото започната и недовършена! Не бачкам.Има достатъчно глупави мъже които са ме издържали.Като им падне акъла в долната глава,разтварят портфейлите си.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
алоо хахахах-тоКажи му на Ердо да се изнесе от Сирия и бежанците ще спрат да му идват у държавата.Да не реве ами да действа.
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изобщо няма да чета статията,Фронтекс вкарва бежанци,а не помага на държавите да се справят с бежанците,изгонете ги! Това са толерастите и либерастите.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сегае ред на ЕС да окаже натиск на Ердоган да прекрати дестабилизацията в Сирия.
5
3
 
8
 
! Отговори
Работещ беден преди 4 години
Никакво бачкане.По добре на колене в бара отколкото прав пред струга.
4
6
 
22
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
Фронтекс дефакто са служители на еврейския, антихристиянски, антиевропейски глобализъм! Те единствено фасилитират проникването в земите на европееца на повече и повече и повече кафева 3ган! Въоръжените сили на Република България трябва да третират Фронтекс и техните копои като враг на държавата ни! Иначе сме обречени ка кланета, каквито и турчин не ни е правил!
3
6
 
4
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
Ти маска сложили си бре,***?
2
13
 
16
 
! Отговори
Чукундур преди 4 години
Лягайте да спите бре.Утре ще бачкате! Ще стойте мирно пред вашия роботодател от страх да не ви изхвърлят.И никога не сте се замисляли защо сте бедни.Защо вашите родители,цял живот са бачкали и са си останали пак бедни.Какво мислите за вируси и мигранти.Страната ви е одавна продадена,вие одавна сте модерни роби.Вашето мнение е без значение.Спете бре!
1
4
 
7
 
! Отговори
:-) преди 4 години
Тези които реваха за човешки права врътнаха 360