Кипър изпраща полицаи на турско-гръцката граница

На границата продължава да има струпване на мигранти
9 мар 2020 12:38, Ния Христова
8
 Кипър изпраща полицаи на турско-гръцката граница
Снимка: БГНЕС
Кипър изпраща 21 полицая от полицейските си сили за бързо реагиране. От днес те ще изпълняват задължения по охраната на гръцко-турската граница, където продължава да има струпване на мигранти. Това е очакван отговор от Кипър на този основен проблем, пред който е изправена Гърция, посочиха от правителството в Никозия, цитирани от БНР.
 
В неделя вечерта полицейският отряд, който замина за Гърция със специален самолет на гръцките военновъздушни сили, е оборудван с пълна екипировка за борба с безредиците
 
Вчера президента на Кипър Никос Анастасиадис отправи предложението за изпращане на сили за сигурност по време на телефонен разговор с гръцкия премиер Кирикос Мицотакис, който прие подкрепата. 
 
Изпращайки свои полицаи, Кипър се присъединява към действията на гръцките и европейските сили за апазване на подложената на натиск граница.  
Още по темата
 
"Република Кипър беше задължена да изпрати помощ на Гърция", каза тази сутрин говорителят на правителството Кириакос Кусиос. "Не можехме да останем апатични. Чувстваме се горди, че участваме в защитата на европейските граници", допълни той. 
 
Миграционен поток има и в Кипър, след като Турция отвори границата си. На заседание утре правителството ще приеме нови, по-строги мерки за справяне с него.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Прост Селянин преди 4 години
Не разбирам каква е драмата? Минават границата нелегално, да стрелят на месо. Границата е неприкосновена. Тези т.н. Сирийци, като искат в Германия, като дават такива пари на трафикантите, да си извадят паспортите и да минат легално границата, както всички нормални хора по света. Аз като отивам някъде си вадя паспорта и си минавам границата. Защо и тези не направят така? Нямат паспорти, е тогава са такива аборигени, че за нищо не стават, и да си седят там откъдето са дошли.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой Кипър?Гръцкоя или турския?
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Танкове през десет метра и стрелба на месо... Какви са тези инвазии, какво е това чудо? Границите са неприкосновени!
4
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция обяви война на Гърция и Европа, използвайки наемнически войски от ислямските държави...все още не им е раздала оръжието !
3
4
 
8
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 4 години
НАШИТЕ ХОРА , СЪЩО МОЖЕ ДА ПОМОГНАТ НА ГРЕКО...!АКО ИЗПРАТИМЕ ДИНКАТА И НЕГОВАТА ГРУПА , МИГРАНТИТЕ СЪВСЕМ ЩЕ СЕ ОТКАЖАТ ОТ БАЛКАНСКИЯ МАРШРУТ!АЙДЕ , НЕКА МОМЧЕТАТА СПЕЧЕЛЯТ НЕКОЙ ЛЕВ ,БЕ...ХА,ХА,ХААААААААЦРЪНЦИТЕ СА ПЪЛНИ С ПАРИ , ЗАТОВА НАПИРАТ КЪМ ЕВРОПАТА!
2
8
 
7
 
! Отговори
Окупация преди 4 години
Недейте, че на турците може да им хрумне да направят мигрантски лагер в северен Кипър.
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да пратим и ние нашите два танка.. ако запалят