Ердоган зове: Гърция да отвори вратите си за мигрантите

Не спират взаимните обвинения между Анкара и Атина
221

Турският президент Реджеп Ердоган призова Гърция да отвори своите врати в реч в Истанбул преди срещата си с европейските лидери в понеделник.

В същото време не спират взаимните обвинения между Анкара и Атина за ситуацията по общата им граница. Поводът - видеоклип, публикуван от гръцкото правителство, показва как турски автомобил сваля част от оградата, издигната от гръцките власти.

"Отворете портите и се освободете от това бреме. Нека отидат в други европейски страни", заяви турският държавен глава, цитиран от Bulgaria ON AIR.

A на кадри, разпространени от гръцкото правителство, се вижда турски брониран автомобил за гранично наблюдение, който се опитва да свали част от огражденията по границата. Той е оборудван с уреди за дневно и нощно наблюдение на границата.

Според гръцки медии - мигрантите, които се намират на границата, постоянно се опитват да пробият дупки в оградата, а гръцките сили ги отблъскват и незабавно поправят повредения участък.

Друг видеоклип пък показва как турски полицай кара насила мигранти да прекосяват границата с Гърция. На него се чува как униформеният казва на хората какво да правят.

Хиляди мигранти опитват да влязат в Гърция, откакто Турция съобщи в края на февруари, че вече няма да ги държи на територията си.

"Тук стоим вече седмица. Вечер е много студено. Ако портите се отворят, разбира се, че ще напусна, искам да отида в Германия", каза бежанецът от Сирия Хюсеин Ал Хасан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
1
 
7
 
! Отговори
Да преди 4 години
Тоя па зовял!Той е за лудницата!На тежки лекарства да го държат, да спи само и кога е буден да не може да се познае кой е.Само така ще спаси света от себе си!Иначе е опасен да всички!
158
2
 
8
 
! Отговори
Джеймс преди 4 години
Сурови санкции икономически и тежки визови режими за Турция Това е изхода от кризата! Зелена карта и интервю за виза за Европа за всеки един турчин! Нека благодари Турския народ на Ердоган подобаващо.
157
2
 
8
 
! Отговори
Патрик преди 4 години
Смятат анализаторите че парите дадени на Турция не отиват при хора бягащи от война а отиват директно да се води война
156
1
 
3
 
! Отговори
Патрик преди 4 години
Европа готова с тежки икономически и визови санкции над Турция в отговор на манипулацията с нелегалните субекти и тяхното неясно прибиванане в Турция която ги представя за мигранти бягащи от война! Война водена от самата Турция и трети страни ! Европа не е участник в тази война . Но е директно принуждавана с неоснователна дързост от Турция да плаща последствията , и то под съмнително и криминален начин със заплаха за сигурността на мирните Европейски граждани! Много анализатори твърдят и смятат,
155
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган иска да ги зарази в Гърция с коронавирус и като ги репатрират обратно да ги прати в Сирия да заразят ихтамнетите и от там в могучая Русь, да заразят дочурките на чичо Пу. Гениална многоходовка е туй, Ердо всех переиграл.
154
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия и Турция - душманите на България и на Европа - Путин прави от сирийците бежанци, а Ердоган е каналджията им.Бог да пази България от рускотурската империя и предателите на Татковината ни !
153
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така удари шута, че за пореден път се наведе пред Путин и Русия.
152
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция ще ви отвори отвсякъде, къде сте руски тролчета на българия, путин шефа ви се разплака затова че турция удари шута на всички ви хахаха
151
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом са си пратили частни армии на терен за туй место да им въртят аферите около богаташите както пишат знаещи по тез въпроси за привитизирането на войната или на части от войската как контигент незабелижим под прикритие на общоприети държавни армейски части за предизвикване на смут в намеренията за обезпечение на неконфронтация в конфлик предизвикан по желание на богаташите,както казват използват контингенти за хибридни войни за приватизиращ процес,а чакат пари за/и прием на мигранти/контингент.
150
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пак цензура на българите за сметка на ислямистите
149
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ние можем да ви попазим къдънките,зар не?След това ще искаме благодарност,щото сме ги пазили и развъждали.Дийл?
148
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция била европейска държава?Бухахахааа.Това ,че 3% от територията ти е в Европа не значи че си европеец.Това е направено от Европа,за да контролират проливите чрез Турция,нищо друго.Фесовете наистина си повярваха,че са европейци,премахнаха си йероглифите,приеха латинските букви и се изтъпанчиха пред площада да викат ,че са европейци.
147
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За какво ЕС му дадоха 4 милиарда евро?И сега още ,като след месец ще направи същото?
146
3
 
15
 
! Отговори
МИСЛЕЩ преди 4 години
ДА СИ СТОЯТ В ТУРЦИЯ - НАЛИ СПОДЕЛЯТ ЕДНА ВЯРАТУКА НА ГИ ЩЕМ
145
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уж братя араби всичкит пък не чух една арабска държава да каже че ще им помогнат. Единственно Ливан приемаха палестинците навремето. Емирствата Кувейт Саудитска си пасуват а уж братя араби. Ама май само като имат далавера са такива
144
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Които велики сили създадоха тия имигранти бежанци и тем подобни, разрушавайки държавите им по един или друг начин. Сега те да си отворят вратите за тях
143
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Политиката не е бърза и директна игра. Ердо го пекат бавно, на различни фронтове, очаквайки да играе по умерено. Опита за директното му отстраняване беше грешка, която не умни стратези допуснаха. Тя го превърна в герой в очите на много мюсюлмани, недоволни от политиката на САЩ в региона.ЕС не е спирала с натиска, но не е военен съюз, за това не очаквайте силови действия. В НАТО има сили които използват Турция в свои игри.
142
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Триете пак
141
5
 
16
 
! Отговори
K6 преди 4 години
Моля Ви не слушайте този психопат, скъпи комшии вземете се в ръце и махнете този диктатор това ще бъде най доброто решение за всички нас нека вашият трудолюбив да избира бъдещето
140
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Bravo na gertsite.sami se spraviat sresty tazi ataka.sasedite xitreat i tsakat