На Ботуша: Все повече млади хора влизат в интензивното с COVID-19

"Добре е да свикнем с мисълта, че това ще бъде дълга война"
Обновена: 13 мар 2020 12:52 | 13 мар 2020 12:52, Елка Василева
46
На Ботуша: Все повече млади хора влизат в интензивното с COVID-19
Снимка: БГНЕС

Типът пациенти, заболели след зараза с коронавирус, в Италия се мени. В сравнение с началото на епидемията сега все по-често 40-годишни влизат в интензивна терапия, каза в тв интервю за “Раи Нюз 24” лекарят Лука Лорини от болницата “Папа Йоан XXIII” в Бергамо. Градът е сред най-засегнатите от епидемията в Италия - само до 11 март броят на заразените в него е 1815 - първо място в област Ломбардия.

“Пристигат все по-често млади хора и то във все по-усложнено положение. Те са заболели преди 6-7 дни и са мислели, че с младия си организъм могат да устоят, но след това пристигат тук в много критична ситуация и влизат направо в реанимация. Нашето интензивно отделение е с 88 места и половината от пациентите са интубирани. Проблемът е, че изписваме по 2-3-ма на ден, а пристигат нови 5-6 заразени на тяхно място”, казва докторът.

За 18 дни Бергамо е дало 142 жертви на коронавируса. Властите в града обявиха, че са свършили местата в моргата и труповете вече се настаняват в църквата, пише „24 часа“.

Още по темата

На 12 март влезе в сила ново затягане на драконовските мерки за самоизолация, които Италия си наложи, за да се справи с епидемията. В реч пред нацията премиерът Джузепе Конте обяви, че карантината предвижда затваряне до 25 март на всички магазини и търговски предприятия, които не са свързани с продажбата на неща от първа необходимост.

Затворени са и всички барове, ресторанти и сладоледаджийници. Отворени са хранителните магазини, супермаркети, аптеките, вестникарските будки, бензиностанциите, банките, погребалните служби. Забранени са визитите на приятели и роднини.

Много полемики предизвика сред италианците въпросът могат ли или не да излизат на разходка или джогинг в парка сами, след което вътрешното министерство трябваше допълнително да уточни, че разходката не е забранена, но ги подканва да не я правят. Разходката на кучето пък трябва да е кратка и пред дома. Всеки италианец, напускащ дома си, трябва да си носи писмена декларация, в която описва къде точно отива и по каква причина.

“Добре е да свикнем с мисълта, че това ще бъде дълга война, SARS беше много по-малко заразен и свърши към май-юни. Сегашният вирус е много по-заразен и мисля, че ако всичко върви добре и работим всички заедно, ще се стигне до лятото”. Така каза пред италианските медии епидемиологът Валтер Ричарди от СЗО, който сега е съветник на правителството по коронавируса.

Той смята, че една седмица още броят заразени в Италия ще расте и едва после ще започне да спада. Според експертите в момента ситуацията в Германия, Франция и Испания е същата, както беше в Италия преди 9-10 дни, така че и там се очаква същото развитие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: Италиякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕС е най-великия политически проект, а Франция е най-великата страна. След нея е Италия. Сащ е измислена страна. Успех на Европа в борбата с коронавируса!
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моля ви изтрийте коментара на 26 тоя е с IQ под 40.Как може "вируса съдържа СПИН" като болестта се причинява от ХИВ? Също така вирусът не живее "30 минути" а 6 часа.Тоя е от онези които пият урина смесена с белина и после ходят да им леят куршум вместо да пият антибиотици.Тия *** са опасно за хората.
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 123Ний пък сме символ на самата дисциплина!
36
3
 
10
 
! Отговори
123 преди 4 години
Италианците са недисциплинирани. Още през Втората световна война войниците им са го доказали. От това ще си патят много.
35
11
 
2
 
! Отговори
Няма значение преди 4 години
ама тия млади хора дали не пушат редовно трева? Или пък се друсат по друг начин?
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най лошото е че в самият вирус има три съставки едната от които е Спин. Той разбива имунната система и срива целият организъм.Добреее беееее!
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 30От три дена съм на работа вкъщи. Доред имат ток, сме на работа. Даже и нета да падне, пак ще трябва да работим и после да пушваме в гит, като дойде.
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Ботуша?
31
2
 
8
 
! Отговори
Нотингам Форест преди 4 години
Френската здравна беше обявена за най-добрата в Света преди едно 5-6 години сега не знам как е ама очевидно не е италианската най-добра!
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази новина е част от дезинформацията която започва да се пуска.
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 31 В грешка си заразата е във Франция още преди Италия,но там такава епидемия няма!Това показва коя здравна с-*** е по-добра.
28
14
 
8
 
! Отговори
Инфо!! преди 4 години
Живях в Италия, Живях в Франция , сега живея в Англия. Здравословната система на Италия е по добра от Френската и Английската. Сега ги почва Вируса 1ва е Англия , заразените станаха повече от 10 000 започват да умират .След това е Франция с бавно развиващите се ччерни маймунни.Ще ги смаже вируса , трябва му малко време защото много хора има да заразява ;)
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Св"А какво точно ще работят?"Ами ако пандемията се задържи дълго почти всички човешки дейности ще трябва да се извършват дистанционно така че работо за програмисти ще има повече от всякога .Още повече че те самите могат да си вършат работата дистанционно.
26
0
 
2
 
! Отговори
Инфо!! преди 4 години
до #26 Не са три съставки , повече са .
25
23
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай изпусна вируса, стига лъгахте. Вируса дойде от Китай. Китайците криха с месеци за този вирус. Ако не бяха крили всички щяхме да имаме далеч повече време и да сме се подготвили по-адекватно. Комунисти, сър.
24
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе за какво ми е този скaпан съюз при положение, че получаваме маски от вражеска Турция докато франсета и швaби се правят. Отворили границите все едно е аврамов дом. АЗИАТЦИ са по-солидарни с Италия. Въобще не се чувствам защитен като европейски гражданин. Супер много ме дразнят какви са ехидни и лицемерни. Нашата роля е само да им захранваме икономиката с кадри докато местни вождове и барони дерибействат тук. 13 години ЕС - 13 години разруха. И сега този мутиращ вирус ще ни доразкаже играта.
23
19
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най лошото е че в самият вирус има три съставки едната от които е Спин. Той разбива имунната система и срива целият организъм. Лекарство за Спин няма но има лекарства за подсилване на имунната система. Но колко ще издържи човек заразен със Спин. Година две три пет или часове както се случва с възрастните. Положението е по лошо от Война проумейте го и пазете себе си и околните. Дано спре разпространението за да умре вируса. Той без приемник издържа 30 мин след това уми, ра.
22
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите са същата *** като италинците че и по зле, ако тук си играят на полу мерки, ще се превърнем в гробница
21
1
 
14
 
! Отговори
ахахахха преди 4 години
забранявасе секса с презарватив-трябва ударно да започне да се прави новото поколение на БГ-секс трябва секс
20
68
 
5
 
! Отговори
пепе преди 4 години
"40-годишни" - това не са млади хора :)