От Германия: Пандемията от COVID-19 ще затихне след 2 години

60-70% от населението по света ще се зарази с коронавирус
Обновена: 17 мар 2020 14:25 | 17 мар 2020 13:35, Елка Василева
131
От Германия: Пандемията от COVID-19 ще затихне след 2 години
Снимка: архив, БГНЕС

Вероятно ще минат около две години, преди да отшуми пандемията от коронавирус, заяви ръководителят на германската Агенция за обществено здраве. Той добави, че много ще зависи от скоростта, с която бъде разработена ваксина срещу COVID-19, предаде Ройтерс.

Лотар Вилер, президент на института "Робърт Кох", каза, че в крайна сметка около 60% до 70% от населението в световен мащаб може да бъдат заразени, да се възстановят и да придобият имунитет, но е невъзможно да се каже колко бързо ще се случи това.

Още по темата

"Нашето работно предположение е, че ще отнеме около две години", каза той на пресконференция във вторник и добави, че продължителността зависи и от това колко дълго време ще отнеме разработването и внедряването на антивирусната ваксина.

"Все още не знаем какво ще бъде нивото на смъртност в крайна сметка", посочи той пред репортери, предаде БНР.

Вилер подчерта, че без строгите мерки за социално дистанциране, обявени в понеделник от канцлера Ангела Меркел, Германия може да се изправи пред милиони случаи на заразени с коронавирус.

"Искаме да избегнем това", посочи той и добави, че институтът повишава нивото на риск в Германия до "високо".

Вилер каза още, че болниците ще трябва поне да удвоят капацитета си за интензивно лечение, тъй като един от пет случая на заразени с COVID-19 е сериозен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още по темата: Германиякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Neshtasnici edno lechenie nemojete da otkriete za tazi shibana bolest dali izopshto q ima tazi bolest de
105
1
 
7
 
! Отговори
Ron Burgundy преди 4 години
Световният елит в кавички имаше нужда от подобно нещо за да оправдае финансовият колапс на системата. Беше ясно и преди вируса, че света е в голям дълг и той е несъбираем. Сащ са най щастливи. Като се запитаме кому е изгодно, отговорът ще излезе сам. Това е един тип на грипен вирус, нищо по различно.....с ниска смъртност.
104
1
 
2
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Тук само психари ли пишат?! Да, така е, и другата зима може дй се очаква да се вихри, ако не успеят с ваксината и количествата.
103
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оная с косата идва за 100 годишната
102
4
 
7
 
! Отговори
Хахам преди 4 години
Нямаме 2 години 95% от човечеството ще изчезне до 2г.Малцина ще са щастливците оцелели 2г. под атаките на този Спин и той да не ги довърши те ще са увредени чипизирани из.бив'ани като кучета от м'игpи които до тогава ще са 30 млн. и ще идат по още 5млн. на година До 2г светът ще е напълно различен.Разрушението на цялата бяла цивилизация тече .всички журналисти съучастници и това което правите е предателство и чисто самоубийтво. Когато всички останем безработни моргите няма да стигнат
101
4
 
9
 
! Отговори
. преди 4 години
Тя ще затихне след две години, но Германия тогава дали ще има?! ;)
100
0
 
8
 
! Отговори
_he_ преди 4 години
Изследовател,Ако и да е вярна твоята информация, че е ветеринар, ти какво мислиш? Ветеринарите не правят ли ваксини за животни? Или те са по-различни? До преди няколко месеца ревяхме за ваксина за чумата по свинете!А и като се направи ваксина директно на хора ли я пробват или първо на пациентите на ветеринарите?А може би се мислиш за по-умен или по-добър ръководител от него? Ми направи ти ваксината! Или организирай екип, който да я разработи!
99
3
 
9
 
! Отговори
Изследовател преди 4 години
Лотар Вилер, президент на института "Робърт Кох". Този президент само да кажа че има негативно мнение към него като специалист, а помежду другото е завършил за ветеринар
98
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ФактБолен от Италия може да влезе в България през Гърция и да зарази 1000 българи. Трябва да се затвори границата на 100 %. Също и за българи не може да напускат България, защото както оня от Варна обиколи Италия и после се върна в София и зарази и влака на БДЖ.
97
7
 
22
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Не е до вируса а до факта че в Италия са пенсионери в Китай такива няма.Вируса атакува същите клетъчни рецептори като Торса просто се разпространява по-лесно затова и заболяха толкова много хора.Запада чакаше да му се размине и да запазят бизнеса с Катай алчните западноевропейци и майките си продават за пари.Но всяко нещо си има край.Пазарите са на нула.
96
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някои спекулират, че процента смъртност бил по-нисък, защото имало много болни, които са недиагностицирани. Тези някои пропускат, че има много починали от коронавирус, които са записани като починали от обикновен грип или пневмония. Друго, което тези някои пропускат, е че европейският коронавирус е по-различен от китайският. Вирусът мутира и се развива. Европа показва престъпна небрежност в момента. В Италия съотнишението починали-оздравели е 44% на 56%. Кой грип е с подобни числа?
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тва да се повеселите го казах в общия контекст не я конкретната ситуация покрай вируса.
94
5
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Каквото и да говорим, този вирус ще промени живота на всички, които оцелеят! В момента се превръщаме в скотове, жалко за младите!
93
1
 
3
 
! Отговори
Непопулярно мнение преди 4 години
До ФактДоста различна е смъртността в различните държави.___________________________________________Според мен има значение колко е средната възраст в държавата. В Макао може да са били предимно млади хора и да са го изнесли "на крак". От друга страна Италия е една от най-застаряващите в Европа. Там смъртността тресе.
92
3
 
13
 
! Отговори
Незабавна карантина! преди 4 години
Не мога да повярвам! Откакто всеки има достъп до интернет се започнаха едни писания...ужас! А бе хора носете маски дори и да сте здрави! Положението е критично! Дали лудналите по тоалетната хартия ще се досетят за какво иде реч!?
91
1
 
7
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Доста различна е смъртността в различните държави. В Макао от 10 заболели, 10 са оздравяли. В Непал 1 заболял, който е оздравял (затова ли Борисов забранява на непалците да влизат в България). В Китай 80881 заразени към момента, 68709 оздравяли, 3226 починали, но още толкова са в критично състояние сред останалите 8946 все още болни.
90
1
 
2
 
! Отговори
Непопулярно мнение преди 4 години
До Анонимен"Е за кой зaдниk да мисля а".-----------------------------------------------Ами за този на децата си например или на някой по-достоен човек от теб. Или ти считаш, че само ти имаш права, а всички останали - задължения? Или се считаш за най-заслужил от целия свят?
89
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американците хвърлиха вируса за да дестабилизират и за да срутят икономиките на Китай и Европа и за да си избият бейбибумърите-пенсионери от които НЯМАТ нужда. В Англия затова не взимат никви мерки и чакат да измpът колкото се може повече пенсионери за да не им плащат пенсии. Англосаксонците не очакваха, че Китай ще вземе такива невероятни светкавични мерки и ще овладее вируса и сега им пращат вербувани от ЦРУ болни англо-туристи да ги разболяват. От 21 нови случаи в Китай - 20 са от туристи.
88
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е за кой зaдниk да мисля ако аз мога да живея и никой друг на Планетата да не би да се двоумя кво да направя.А бе тоя дето вика как някакъв с Хив живеел 30 години що не каже колко му струва лечението колко са тия с Хив и ако се пръкнат хиляди с Коронавирус изискващи аналогично лечение колко ще струва и кой ще го плаща.
87
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
10 години нещеш ли? Стига плашили народа. Вируса резко ще падне през летото от жегите и го преборваме до края на годината.