От Германия: Пандемията от COVID-19 ще затихне след 2 години

60-70% от населението по света ще се зарази с коронавирус
Обновена: 17 мар 2020 14:25 | 17 мар 2020 13:35, Елка Василева
131
От Германия: Пандемията от COVID-19 ще затихне след 2 години
Снимка: архив, БГНЕС

Вероятно ще минат около две години, преди да отшуми пандемията от коронавирус, заяви ръководителят на германската Агенция за обществено здраве. Той добави, че много ще зависи от скоростта, с която бъде разработена ваксина срещу COVID-19, предаде Ройтерс.

Лотар Вилер, президент на института "Робърт Кох", каза, че в крайна сметка около 60% до 70% от населението в световен мащаб може да бъдат заразени, да се възстановят и да придобият имунитет, но е невъзможно да се каже колко бързо ще се случи това.

Още по темата

"Нашето работно предположение е, че ще отнеме около две години", каза той на пресконференция във вторник и добави, че продължителността зависи и от това колко дълго време ще отнеме разработването и внедряването на антивирусната ваксина.

"Все още не знаем какво ще бъде нивото на смъртност в крайна сметка", посочи той пред репортери, предаде БНР.

Вилер подчерта, че без строгите мерки за социално дистанциране, обявени в понеделник от канцлера Ангела Меркел, Германия може да се изправи пред милиони случаи на заразени с коронавирус.

"Искаме да избегнем това", посочи той и добави, че институтът повишава нивото на риск в Германия до "високо".

Вилер каза още, че болниците ще трябва поне да удвоят капацитета си за интензивно лечение, тъй като един от пет случая на заразени с COVID-19 е сериозен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още по темата: Германиякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще си помислиш че е плъзнала холера и чума а не грип.
45
0
 
9
 
! Отговори
избирател преди 4 години
До 57-миИменно,това исках да кажа,че някой знае нещо.което ние няма да научим никога!!!Инък няма логика от всичката тая паника и тоя хаос..........А то пак по български взехме да си ги мерим!!!
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой ти каза, че тоя вирус е лечим?
43
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До избирателБраво!!!Сам си тговори значи.естественият подбор убива възрастните.Знаел си значи, че така прави природата.Щастлив съм, когато помогна на някого сам да си отговори на въпросите които му се въртят в главата.
42
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По официални данни за 2019 в европа над 50милиона пребуледували грип 70хиляди починали. От тях 40% над 75 години. В България броя на починалите от грип се движи м/у 1000 и 3000 души през различните години. Че то всяка година трябваше да има изънредно положение.
41
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак хубаво че е лечимо за повечето хора. Я си представете някой нелечим вирус, като този на HIV и да се разпространява толкова лесно като Covid-19. Тогава вече ще настане пълен апокалипсис. Ще се крием в горите и ще се избягваме като чумави.
40
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 44Е те испанския грип го разработиха китайците преди 100 години в секретна лаборатория, а сега по случай юбилея американците им го връщат.Няма случайности
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До избирателКъде видя злоба и кавга?Просто споделих факти, които и ти можеш да откриеш.Не съм искал да се карам, исках да помислиш и да кажеш защо според теб е така.Защо в ПРИРОДАТА животните живеят доста по-малко отколкото без природата.Ама на теб ума явно както сам си казал ти стига само да ядеш и да акаш.
38
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Луда КраваКитай спряха разпространението с цената на блокиране на икономиката.Аха отменят блокадата и болестта пак ще пламне.Все още не са се преборили.
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
днес бутона ви изпрати не работи ако се увеличи шрифта и имате някакъв дефект на сайта
36
1
 
1
 
! Отговори
избирател преди 4 години
До 41-виЕто пак.........злоба,готовност за кавга?!Два пъти съм написъл,че не съм умен,а ти......."А сега те видим,колко си умен."
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямам никакво намерение да се правя на "Нострадамус", обаче наскоро ми направи впечатление факта, че най-страшната епидемия известна на човечеството след бубонската чyмa е испанския грип, с вирус от така наречения грип тип А, или H1N1.Измрели са близо 50 милиона по цял свят.А най-странното е, че се навършват точно 100 години от края на тази епидемия.И да, и тя е продължила точно 2 години: Започнала е през 1918 г. и е свършила през 1920 г.Сегашната е закъсняла даже с две години.
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не само в Италия не са милиони, но и в цял свят са умрели между 6 и 7 хил души. Така се теърди, а да наистина са толкова много, *** провери.
33
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До избирателТочно природата прави така.Примерно:лъвпродължителност на живота в дивата природа - 10-14 godiniв зоопарка - 20-25 годиниА сега да те видим колко си умен.
32
6
 
8
 
! Отговори
до ХАХАХ от Винету преди 4 години
Не лъжи хората. В Италия не са загинали милиони, че всеки да е погребал близък а едва няколко хиляди възрастни хора, които са 0,003 процента от населението на Италия. Много шум за нищо.
31
3
 
12
 
! Отговори
Аманотфилмари преди 4 години
До хахахДа намалим драмата, а? Италия е 60,5 милиона, загиналите от covid19 са 2158. От онкологични заболявания там умират по около 500 човека дневно.Как е а?
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако е само до 2 е добре. Ама да не откара повече.Щото те на времето сeдерастите викаха, че и Преходът щял да е 2 години, пък той вече кара 32-рата.
29
6
 
29
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Да си призная,не съм твърде умен човек,но.....справям се....,зная кога съм гладен,кога ми се ходи до тоалетна също!!!Нещо обаче...,мира ми не дава.Кака така,се появи вирус,който ще,буквално УНИЩОЖИ,възрастните и недъгавите?!Не съм УМНИК,но зная.че природата и Бог,така не правят....
28
2
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Като не го изкарате март месец на хлад, ще го карате юли и август, на 35 градуса. Тогава ако знаете кат леко се диша!
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Швейцария и Норвегия са най-зле, пет пъти повече болни от китай на глава от населението:Швейцария 27.19 на 100 хилНорвегия 25,3 на 100 хилДания 17.29 на 100 хилГермания 9,14 на 100 хилКитай 5.6 на 100 хилВ Швейцария са най-богатите фармацевтични компании, но не си мърдат пръста, и няма никаква паника в Швейцария и не взимат такива мерки катко другите.