От Германия: Пандемията от COVID-19 ще затихне след 2 години

60-70% от населението по света ще се зарази с коронавирус
Обновена: 17 мар 2020 14:25 | 17 мар 2020 13:35, Елка Василева
131
От Германия: Пандемията от COVID-19 ще затихне след 2 години
Снимка: архив, БГНЕС

Вероятно ще минат около две години, преди да отшуми пандемията от коронавирус, заяви ръководителят на германската Агенция за обществено здраве. Той добави, че много ще зависи от скоростта, с която бъде разработена ваксина срещу COVID-19, предаде Ройтерс.

Лотар Вилер, президент на института "Робърт Кох", каза, че в крайна сметка около 60% до 70% от населението в световен мащаб може да бъдат заразени, да се възстановят и да придобият имунитет, но е невъзможно да се каже колко бързо ще се случи това.

Още по темата

"Нашето работно предположение е, че ще отнеме около две години", каза той на пресконференция във вторник и добави, че продължителността зависи и от това колко дълго време ще отнеме разработването и внедряването на антивирусната ваксина.

"Все още не знаем какво ще бъде нивото на смъртност в крайна сметка", посочи той пред репортери, предаде БНР.

Вилер подчерта, че без строгите мерки за социално дистанциране, обявени в понеделник от канцлера Ангела Меркел, Германия може да се изправи пред милиони случаи на заразени с коронавирус.

"Искаме да избегнем това", посочи той и добави, че институтът повишава нивото на риск в Германия до "високо".

Вилер каза още, че болниците ще трябва поне да удвоят капацитета си за интензивно лечение, тъй като един от пет случая на заразени с COVID-19 е сериозен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още по темата: Германиякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
6
 
10
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Китайците казаха че нямало имунитет и че повторвало и потретвало хора.Има смъртни случаи на хора излекувани и заболели повторно.Всичко е тшак ще се мре все някога тва е.Явно е нежеланието да се разработват методи за лечение.
65
6
 
11
 
! Отговори
11 преди 4 години
Смъртността е при хора в пенсионна възраст и хора със заболявания. Тогава защо не ги поставим под строга домашна изолация.Останалите Ще изкараме епидемията като грип за месец без смъртни случаи и икономиката ще е добре. Сега младите се изолират. Пенсионерите щькат по паркове и из магазините и освен това след 2-месеца ще видим и икономическия резултат
64
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има доста неадекватни мнения. Най-малкото се замислете с какво ще живеете две години, имате ли спестявания, ако фирмите затворят - заплати, доходи от къде? И тези, които се шегуват за ракията, дори нея няма да можете да си купите. Освен ако нямате собствен казан за варене.
63
5
 
7
 
! Отговори
COcoVID-1920 преди 4 години
Глупости под шипковият храст.
62
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако ще се разболеят 70 % от хората, какъв е смисълът, да се пазиш?
61
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 56. Преди години ме хванал здраво грипа. Викам на приятеля ,док кажи какво да пия че съ нетрай. Ей сега ще ти изпиша едни за 7дена си като нов. Ако не ги пиеш за 1неделя нищо ти няма и се хили като тиква на плет. Пък вече е професор с име.
60
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересното е,че китайските вирусолози не казват такова нещо,че вируса ще продължава да циркулира цели 2 години,а немците,които още не са работили с него поне 3 месеца вече пускат паниращи населението информации. Ако борбата с вируса върви като в Китай ще се изчистим,а не като в ЕС. С действията на ЕС ще се влачим наистина години...
59
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Междувпрочем само 18% от старците над 80 умират.Даже и 103 годишни оздравяват.Та не е чак толкова песимистично.
58
0
 
4
 
! Отговори
Деян преди 4 години
Гледам, чета и виждам че се ширят поне два неверни мита сред коментиращите. Данните до вчера < само за Европа - без останалите > изглежда така, можете да си го намерите свободно в интернет и сами да си вадите изводи:1. Процента на леталност е малък - регистрирани 55 624, починали 2 335 - 4,2 %2. Страшната Ебола се пренасяла лесно - да страшна и фатална но за разлика от корона не се пренася по въздух и нормален контакт в началната фаза, в тежката да, но тогава заразеният е на легло с обриви.
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До baby sharkА дано.Ама надали.Няма да излезеш прав.Китайците, като най-опитни с въпросния вирус, казват че излекуването трае 22 дни средно плюс още 15 дни след това човек още заразява.
56
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълни глупости. Колкото повече хора го изкарат и оздравеят ще имат антитела за вируса, освен това идват жеги,на слънце е много повече от 56 гадуса,при които вируса умира,срънцето е естествен дезинфектант също.
55
0
 
3
 
! Отговори
избирател преди 4 години
До 66-тиТочно!!!
54
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До избирателДа спориш с някой анонимен в интернет форум, е най-безсмисленото нещо.и загуба на време.
53
3
 
15
 
! Отговори
baby shark преди 4 години
алооо, тълпата некадърници... след 2 години ще е отминали напълно едва ли не, това не означава че две години ще си стоим по къщите и ходим по един в редичка до магазина, със сигурност ще има загуби на хора и бюджети, но това е .... според мен с тези темпове още около месец и след това ще е я измислено решение, я ще се е махнал... въпроса е този следващ месец или следващите два да могат възрастните хора да бъдат подпомогнати и ограничени... майната им на парите и на работите и на бизнеса
52
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"И да, и тя е продължила точно 2 години: Започнала е през 1918 г. и е свършила през 1920 г." Да, ама какво е било нивото тогава на медицината, фармацията и хигиената по света? Не може да се прави такова сравнение. Освен това, тогава е нямало фейсбук и други медии и хората вероятно са били наясно какво се случва чак след като са започнали поголовно да измират. А не като сега - един кихнал и вече целия свят знае, че е болен от короната (или пък просто е настинал).
51
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 53Точно в този вирус има 4 белтъка на Хив.
50
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 56СПИНа не е лечим, ама има разболели се още преди 30 години и още са живи.То и диабета не е лечим, ама с режим и лекарства можеш да го влачиш с десетилетия.Междувпрочем, за след короната казват, че белият дроб не се възстановява. т.е. дори и след "излекуването" трябва да си на командно дишане. Дано не се случва, ама то това живот ли ще е?
49
3
 
4
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Двете години и 70% заразени са взети директно от панделията от "испански грип" от 1918-20 г.Това което д-р Кох не казва е,че лекарства и ваксина няма да има скоро. Причината е проста.Лабораториите на частните биотехнологични компании,които единствено имат капицитета да го направят са свили и дори спрели тези разработки заради чиновническите рестрикции на държавните агенции и рестрикциите за ползване на опитни животни за медицински експерименти.
48
0
 
4
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Рзполагам с ограничен брой думи,в речника си и не обичам споровете.......
47
13
 
6
 
! Отговори
Китайска Чума Ухан преди 4 години
разказа играта на Европа! до 2-3 седмици няма да смогваме на труповете!!