Ломбардия с най-крайна мярка: Забранява се излизането навън!

Никой не може да се разхожда по улиците в региона
22 мар 2020 09:25,
160
Ломбардия с най-крайна мярка: Забранява се излизането навън!
Снимка: БГНЕС

Италианският регион Ломбардия въведе по-строги мерки в опит да се справи с разпространението на коронавируса, предаде ВВС, цитиран от NOVA.

Още по темата

Съгласно новите правила, обявени късно в събота вечер, спортът и физическата активност навън, дори поотделно, са забранени за всички граждани. Използването на вендинг машини е забранено.

Този ход на властите идва, след като вчера Италия постави своеобразен негативен рекорд за най-много заболели от вируса и най-много починали от него само за едно денонощие - до вчера вечер новите случаи на заразени с коронавирус в страната бяха 6557 само за едно денонощие, а починалите са 793 човека.

Така броят на заразените в страната надхвърли 53 578 души, а починалите до момента са 4 825. Ломбардия, която е най-силно засегната, е регистрирала 546 смъртни случая за денонощието.

Ломбардия е най-засегнатият регион в страната с 3 095 смъртни случая.

По-рестриктивните мерки бяха обявени лично от губернатора на Ломбардия Атилио Фонтана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В пещера ли живеете бе пичове. Знаете ли откъде тръгна заразата в Европа? От зимните курорти в Австрия и Италия. Сухата носоглъдка е рай за covid-19. Въобще не си мислете че на витоша сте защитени. Напротив. Това е едно от последните места където бих отишъл.
38
2
 
11
 
! Отговори
от погребалното бюро преди 4 години
... повярвайте ми, няма страшно ..!Не изпадайте в паника! Живота е кратък, даже когато стигнем и до 185 години!Като добри и съвестни хора, да си признаем, че и там в отвъдния Мир, нас ни чака живот, но при условие, че ние тук сме вършили добри дела!За тази пандемия сме виновни ние, благодарение на нашето мислене, действие, ненавист към околните, базиращо се на етнос, раса, религия, сексуалност, материално и социално положение.Всеки един от нас си плаща достойно за своите грехове; няма Човек
37
2
 
14
 
! Отговори
До 43 преди 4 години
Ще се зарази точно от някой друг ***, който трябва да е под карантина, но също е на Витоша. За него вече не глоба, а затвор трябва.
36
6
 
9
 
! Отговори
До 35 преди 4 години
Защо глоба за *** на Витоша, от къде ще се зарази там, от някой бор!? Трябва да има глоби за тези безотговорници, които трябва да са под карантина, но ходят до магазина и сеят заразата..
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
27,NYTimes пишат за това, но маските били внесени от фирма спекулант, която смятала да ги продава на много по-високи цени. За Италия изобщо не се споменава.nytimes/reuters/2020/03/17/world/europe/17reuters-health-coronavirus-czech-masks.html
34
11
 
24
 
! Отговори
Хемус преди 4 години
Пичове до онзи ден умираха хора по болници,кабинети и вкъщи,при платени здравни осигуровки,линейките се бавиха с часове,сега си вкарвате в главата,че държавата мислела за вас!Заслужавате си съдбата
33
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чичко Ковид обича да яде от дробовете на размотаващите се по улиците италински и софийски пръдльoвци :))
32
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Средната възраст на починалите е 79г. Давайте пълна стстистика, не само истерии че домакините тука пощуряват. Това са възрастни хора с по няколко заболявания. Вижте статистиката. В Италия живеят 15 милиона човека над 64г.
31
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
35, в Италия от десет дни има затворени градове, и какво от това? Покойниците нарастват.
30
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано и тук скоро да има такива мерки. *** очевидно не разбират от дума. Който е ходил на Витоша вчера да му бъде отказана медицинска помощ ако се заразят с този вирус.
29
18
 
26
 
! Отговори
До 33 преди 4 години
Те мерките са добри. Лошото е че много хора не ги спазват. Глоби трябва да има. *** на Витоша ... хоп 2000 глоба и няма да ходи повече.
28
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мерките взети в Италия са модела на нашия "щаб". Криене по домовете, пусти улици, графици и т.н. Нашите мерки са същите.
27
0
 
24
 
! Отговори
бааа го преди 4 години
До 31Хубаво ще е ако ни чака това, но пакетите от нашето правителство ще са пълни само със..........ВЪЗДУХ.
26
10
 
27
 
! Отговори
До 29 преди 4 години
Правителството ги снабдява с пакети. И нас това ни чака, ако стадото продължава да качва Витоша .
25
11
 
21
 
! Отговори
В.Узунов преди 4 години
Ако се размиришат труповете по къщите трябва да ги хвърлят от балконите и някви заразени там от чистотата да ги събират.
24
4
 
20
 
! Отговори
бааа го преди 4 години
Интересно!Всички там имат запаси от храна, лекарства и др. необходими неща вкъщи ли?Затова ли им се забранява да излизат или в един момент ще се изостри и приложи канибализмът?
23
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяка епидемия си има пик и след това спад. Дано тези ужасяващи числа в Италия да означават, че приближават пика, след това числата ще са по-малки и вече ще е по-лесно. У нас Мутафчийски каза, че пикът ще е към края на април или началото на май. Не ми се мисли просто...
22
5
 
25
 
! Отговори
Солидарност на кило преди 4 години
Приятелче, което поназнайва италиански, прочело в сайта на техния вестник "Република" грозна история. Чехите спрели транзитна пратка от Китай за Италия с 680 000 предпазни маски - нередовни документи, врели-некипели. И просто присвоили пратката за собствена употреба, колкото и да беснеят италианците. Ако е вярно, чуден пример за единството и общата борба в ЕвроСССР. Много набързо всички започнаха да си показват зъбките. Ако някой може да провери, да каже имало е такава гнусотия.
21
14
 
16
 
! Отговори
брутал преди 4 години
Да излезем всички .да.се хванем за ръце да кихаме и кашляме насреща си.Да хванем имунитет. Който оцелее ще му вдигнат заплатата. И пенсията.
20
10
 
13
 
! Отговори
погребано бюро преди 4 години
Няма страшно, няма!Навън е пролет, топло, приятно, цветята започнаха да се развиват.Каквото и да правим, независимо от това, един ден ще дойде краят, това е нормално в този живот.Не изпадайте в паника, краят е неизбежен.А как се подготвихме за отвъдния Мир, там какво ще правим след като душите ни са толкова празни, комерсиални?Колко пъти раздадохме комат хляб на бедните, докоснахме болката на страдащите?Защо сме толкова алчни, кому е нужно това? Повярвайте, един ден ще дойдете при нас, но