Болната от COVID-19 Катя от Берлин: Германия подцени заразата!

Сънародничката ни от една седмица под карантина
24 мар 2020 10:03,
169

Не може и не бива да слагаме знак за равенство между думите "безопасно" и "млади хора", що се касае до силно заразната инфекция. След първоначалното подценяване на част от медицинския свят, СЗО предупреди, че коронавирусът няма да подмине и младите, а част от тях мога да развият тежки симптоми. Разказ от първо лице за COVID-19 и отрезвяващите минути с младата ни сънародничка в Берлин Катя Ташева.
Още по темата

"В Берлин коронавирусът върлува много силно. Преди десетина дни започнаха симптомите с постоянна, лека, суха кашлица, главоболието стана по-силно, всичко ескалира в неделя, когато вдигнах температура и всичко ме болеше", разказа Катя в "България сутрин".

"Явно съм имала контакт със заразена личност. Факт е, че едно известно време не знаехме какво е коронавирус и сме подценили ситуацията. Преди това чаках за часове при лекар в пълни зали с хора. Човек наистина не може да знае откъде е получил заразата. Определено първоначално Германия подцени опасността", допълни тя.

От една седмица Катя не е излизала от вкъщи - има приятели, които пазаруват за нея, оставят торбите с покупки пред вратата ѝ.

"Засега повече от "Парацетамол" не се налага да взимам", посочи тя за Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мноо сложен народецаТе му викат: Тази маска не пазиТой се вози в колата сам ама с маскаТе му викат от грип миналата година в Италия умраха 20 хилядиТой наденал маска дето не ставаНе стига това ами пипа парите с ръкавици и после си наглася маската със същите ръкавициСложен е народеца...
63
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в Германия е пълно безхаберие от месец време,всичко е на самотек,сякаш нямат държава и управници и по телевивиите само готварски предавания и научно-популярни филми.пълна цензура.
62
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не само Германия, всички подцениха заразата. Ако не пускаха китайските туристи поголовно, за да не фалира туризма сега нямаше да сме на тоя хал. И какво стана? Туризма така или иначе фалира. Ако още януари се бяха задействали, а не чакаха каруцата да се обърне сега нямаше да стоим пред нова криза.
61
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 63 Явно не си ходил в казармата и не си чувал за химическа и биологична война.Освен по филмите и там има такива облекла. Интересно защо?
60
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко е загубено само когато ти промият мозъка!Но даже тогава природата е създала защитни механизми и човечеството оцелява.
59
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самият факт, че всички държави са в паника...трябва да ви говори, че положението е тотално о'срано с извинение...Просто се настройвайте за борба с невидим ,гaдeн враг...
58
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо по филмите са с защитни облекла и противогази? Еднократни...Пак внушения! Много филми гледате!Апокалипсиса ще дойде след милиарди години!
57
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Не може и не бива да слагаме знак за равенство между думите "безопасно" и "млади хора", що се касае до силно заразната инфекция."Можем. От населението на света 0.00031% са се заразили, а от заразените млади 0.2% са починали. Получава се, че ако сте млад, опасността за вас е 0.000015%. А Катя е истеричка.
56
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е нужно някой да има контакт с друг човек за да се зарази.От всичко може да му се лепне... От вятъра ,от дрехите,от предмети, от хранителни стоки, от асансьори,от банкомати,от бензиностанции и от всичко върху което попадне този вирус.. Защо по филмите са с защитни облекла и противогази? Еднократни...Защото само те дават някаква гаранция.
55
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И виетнамско чудо имаше да си мажеш гърлото, лютиво убива всички бацили и вируси.
54
7
 
17
 
! Отговори
Иво преди 4 години
Няма как коронавирусът да бъде спрян с карантина. В Китай където над два месеца бяха под пълна блокада преди няколко дни вдигнаха леко рестрикциите и днес вече има 78 нови случая, в идващите дни ще се увеличават още повече. Единственият начин да се справим е 70% от населението да се разболее и оздравее, за да се придобие групов имунитет, и професор Мангъров го каза но няма кой да слуша. В момемта в който се отмени карантината (а тя все някога ще се отмени), вирусът ще се разивлнее с пълна сила .
53
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"в германия не знаехме какво точно е короната" "явно съм го хванала от някой но не знам точно от кой" абе и на тия не им е лесно
52
1
 
16
 
! Отговори
избирател преди 4 години
"Обикновения човек,не трябва да знае,как се правят,малотрайни колбаси и политика......."Думи на Чърчил!!!Та,дали Германия е подценила ситуацията,или знае повече,от нас обикновените ХОРИЦА,е друга тема.....
51
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И накрая излезе, че лекарите чакат пациента да се самоуправи.
50
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германия щом клекна... Ние какво ще правим...?Ще се надяваме на чудо,или на късмета си?!?
49
2
 
22
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
До ВасилевАналгин-хинин и Амидофен. Ама ги забраниха отдавна.
48
5
 
43
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Едно време през социализма имаше ли настинка или грип, всеки взимаше аналгин-хинин, универсално и много ефикасно лекарство!Изчезна това българско лексрство, унищожиха го, какво да ви разправям повече селяни прости!Изчезна и здравословната храна, на външен вид беше неугледна, ама с истински витамини,мазнини,белтъчини,въглехидрати,аминокиселини,ензими!Сега яжте големите пластмасови ябълки и чипс, и чакайте имунната ви система да се пребори с един вирус!Селяни прости вие сте валат!Гривъроу!ЦРУ
47
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
най-сетне да чуем истинските симптоми директно от болен,адмирирам,нека да има и други такива интервюта,за да знаем от първо лице симптоматиката,че лекарите нещо си противоречат
46
9
 
14
 
! Отговори
Имунитетът Санчо преди 4 години
Скоро М-тел/А1 като ви включат 5G антените ще видите как се пълнят болниците.
45
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мнението на нашите жрици на любовта е толкова важно.