Българите, пътуващи за Румъния, подлежат на 14-дневна карантина

Ограничението не се отнася за шофьори на камиони
25 мар 2020 17:30, Петя Славова
3
Българите, пътуващи за Румъния, подлежат на 14-дневна карантина
Снимка: БГНЕС

Всички българи, които пътуват за Румъния, подлежат на задължителна 14-дневна карантина на посочен от тях адрес. Ограничението не се отнася за шофьори на камиони и транзитно преминаващи, информират от Гранична полиция и уточняват, че мярката вече е в сила от полунощ.

Камиони, които минават през страната ни за Молдова и Украйна, могат да преминат българо-румънската граница само през Дунав мост при Русе. На българо-румънската граница трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове, предава "Монитор".

Още по темата

На границата с Република Сърбия на ГКПП "Връшка чука" движението е спряно за снегопочистване.  На ГКПП "Калотина" трафикът на камиони е нормален. На двата пункта от сръбска страна се пропускат се само хуманитарни и товарни камиони.

На границата с Република Северна Македония на ГКПП "Гюешево" трафикът е нормален. На влизане в РС Македония не се пропускат чужди граждани, пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси. Македонски граждани се пропускат на вход само на ГКПП "Гюешево". На излизане от РС Македония пътуващите могат да преминават само на ГКПП "Гюешево" - ГКПП "Деве баир".

По информация на гръцките гранични власти за влизане в Гърция ще се пропускат само чужди граждани, които живеят или работят в Гърция, което трябва да се удостовери на границата с официален документ на гръцки език. Ограничението не се отнася за камиони.
На границата с Турция на ГКПП "Капитан Андреево" и на ГКПП "Лесово" трафикът е изключително интензивен на изход за камиони. От 19 март за влизане в Турция не се пропускат чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси, пропускат се само турски граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако караш ТИР, може. Иначе първо 14 дена вкъщи, бележка от оберщурмбанфюрера и минаваш спокойно.
1
0
 
2
 
! Отговори
Натопорчев преди 4 години
Не разбрах, а ще мога ли да мина за Унгария през Румъния, като транзит...? Трае 5 часа....