Швейцария започва да събира данни за придвижването на хората

Целта е да се проверява дали ограничителните мерки работят
26 мар 2020 16:37, Ния Христова
12
Швейцария започва да събира данни за придвижването на хората
Снимка: БГНЕС
Швейцария поиска от телекомуникационния оператор, който се контролира от държавата - "Суиском", данни от мобилните телефони, за да провери дали мерките за ограничаване на хората и забавянето на разпространенето на коронавируса работят. Това съобщи днес служител на министерството на здравеопазването, цитиран от Ройтерс и , цитиран от БНР.
 
"Искаме да знаем дали тези мерки влияят на мобилността на хората", заяви Даниел Кох, шеф на отдела по инфекциозни заболявания във федералната здравна агенция. Той направи опит да успокои притесненията, че правителството ще навлезе в личния живот на гражданите. 
 
Кох уточни, че данните от "Суиском" ще бъдат само за 24 часа назад и ще предлагат ретроспективна картина за придвижването на хората: "Това няма нищо общо с данни в реално време или следене, става дума да се види движението на хора и то само на публични места". 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Тъпомер преди 4 години
Нали гледате филми там е показано как става (за ваша безопастност естествено)и ако си мислите че сте анонимни сте объркали адреса.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те ви следят всеки ден. От другата страна има суперкомпютри гладни за вашите данни и активност, но шанса някой сапиенс да ги види са малки. Само при поискване и тогава излизат терабайти с информация за вас.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 8 ЩерюА няма ли вероятност световната банкерка мафия,която владее правителства,да е пуснала вируса?Създава се икономическа криза ,има нужда от кредити ,лихвите се вдигат !Държавите теглят много милиардни заеми,трилиони заеми и банкерите печелят!Да не забравяме ,че банки стабилно финансираха икономиката на Германия , Великобритания,САЩ и други?Всъщност банкерите бяха най-големите печеливши от ВСВ както всъщност и от ПСВ.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 4Не се притеснявай инсталирането на чипа ще бъде само със съгласие.Това са предсказали православните пророци!Проблемът е че няма да можеш да купуваш и продаваш и за всяко извършено престъпление в района който живееш,ще бъдеш разследван!Защото хората с чип ще знаят къде са ,а тези без чип не, и затова винаги ще бъдат под съмнение за извършено престъпление!
8
1
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
3 конспиративни варианта: 1. Правителствата се бият със Световната мафия и всичко с вируса е само параван - за да се спре движението и на мафията.2. Преди това подгониха евреите-ционисти, които искат да владеят над целия свят и в отговор - те сътворипа невиждана по мащаб и измерения Световна икономическа криза.3. Нападнати сме от недоброжелателни извънземни, които ни отправят ултимативни послания на през всеки 19 години (1963, 1982, 2001, 2020... 2039), но това съвсем съзнателно се крие...
7
11
 
7
 
! Отговори
123 преди 4 години
Стига с тая параноя с чипа, бе. По-добре с чип, отколкото в хотел Рай. Аман от вашите свободи - ето до какво доведоха. Свобода на движение на хора и вируси - справка Италия.
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Швейцарците имат вече заболеваемост по-висока от 1 на 1000 от населението им. Твърде дълго се мотаха и сега гонят Италия по заболеваемост.
5
0
 
6
 
! Отговори
Въпрос преди 4 години
A aко си оставяме телефоните в къщи?
4
3
 
15
 
! Отговори
Оруел преди 4 години
Бе,защо така подозрително еднакво се случват нещата?! Вчера и нашите мобилни оператори бяха задължени да предоставят данни за придвижването и местонахождението на потребителите....уж заради карантината!!!!!!!Утре ще ни имплантират чип,за по-лесно,а в другиден ще осъмнем в най-лошия вариант на "1984".
3
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди да писнат параноиците - данните са анонимни. И да, хората се придържат към правилата, това е резултата от "следенето".
2
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво му беше на комунизмът и СССР тогава, щом ще ни карате да живеем в нов комунизъм?
1
4
 
5
 
! Отговори
Хахаха преди 4 години
Нали бяхте и вие за стаден имунитет?