101-годишен италианец се излекува от коронавируса

Мъжът е върнат у дома при семейството му
Обновена: 27 мар 2020 09:53 | 27 мар 2020 09:53, Ния Христова
18
101-годишен италианец се излекува от коронавируса
Снимка: БГНЕС

Мъж, роден през 1919 г. от Италия оздравя след инфекция с COVID-19 и беше изписан от болницата. Това се казва в изявление на заместник-кмета на град Римини - Глория Лиси, цитирана от в. Монитор.

В съобщението на Глория Лиси се казва: "Тази сутрин ми съобщиха малка новина: гражданинът на Римини П., който заболя от COVID-19, е изписан от болницата в Римини и е върнат у дома при семейството му". 
 
Миналата седмица пациентът е бил приет в болница, след като дал положителна проба на тест за коронавирус. 
 
"За всички нас се появи надежда за бъдещето в организма на този човек, който е на повече от сто години, докато тъжните хроники през тези седмици всеки ден съобщават механично за вируса, от който особено застрашени са възрастните хора. Той го направи. Пациентът П. направи това. Той ни научи, че дори на 101 година бъдещето още не е написано", отбелязва Глория Лиси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 4 години
До АнонименА ти от къде знаеш кой е тук под наем и кой , за господ ли се мислиш и от къде знаеш 4е и ти не си под наем тук?
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 10А кой е сигурен, че е абсолютно здав?
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е защо да не се излекува...не разбрахте ли, че корона вирусът не убива, убиват само усложненията от него, ако човек има допълнителни заболявания на сърце или бял дроб...
12
0
 
10
 
! Отговори
м...да преди 4 години
Браво на дедока м,да е жив и здрав. Тук изниква въпросът за ролята на имунитета-в смисъл при някои възрастни със забавн метаболизъм и не толкова силен имунитет-болестите протичат по-мудно и те имат шанс да оцелеят. Имунолозите знаят за какво става въпрос.
11
0
 
17
 
! Отговори
IT-спец преди 4 години
добра новина, тъкмо да спрат хората да се стресират, но бас ловя че този дядо е закърмен със зехтин, чесън и лимони.. а това е формула за дълъг и здравословен живот...
10
0
 
15
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
Да е жив и здрав човека и да се радва на пра, пра внуци.Както се казва - имаш ли си век, имаш си и лек /лекарство /Явно е железен организъм. Не му завиждам - радвам се, че все още има толкова здрави хора.
9
2
 
7
 
! Отговори
Това е добра новина, преди 4 години
носи оптимизъм, а онзи черненко - генерала е по страшен от онази с косата, стана като плашило, само за смърт говори!?
8
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още едно доказателство , че корона вируса е само истерия ненужна. Отиват си само тези , които са под наем тук и така или иначе са получили вече призовка да си ходят. Здрав човек даже не разбира , че е заразен. Това не е пандемия а световна демонстрация на глупост.
7
6
 
15
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Нека позная. Никога не е пушил...
6
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
всички вирусолози досега казват че минималния срок за оздравяване от вируса е 22-23 дни, като даже след това тези които са развили пневмония продължават да се лекуват от нея... Та е доста съмнително как този се е излекувал за 7 дни, без значение на колко години е. Вероятно са искали да скалъпят някаква положителна новина в целия този ужас
5
4
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
До Да доживееш...Лично е поздравявал Дучето и Фюрера. Няма някъв комунистически, китайски вирус да го умори я :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Жива е и Илзе Хирш - жена командос от СС
4
0
 
22
 
! Отговори
Да доживееш... преди 4 години
... до 80 в развития свят най-често означава, че те държат на светикрепки, благодарение на модерната медицина, старческите домове в които орди от работещи за жълти стотинки болногледачки от Изтока ще ти сменят памперсите.Няма начин да стигнеш 100+ по тази технология, гледаните в инкубаторите за наси.ращи се старци доживяват някъде до около 85. 100+ възраст означава само едно - наистина железен организъм. Браво на дядото, за пореден път е доказал кой и какъв е! Жив и здрав!
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толко и болен е бил, миналата седмица и сега здрав.
2
16
 
6
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
Ще продължи да натоварва италианската пенсионна система
1
3
 
20
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Така са старите фашаги. Държат положението :))))))))))))))))))))))))))))