Германия планира край на карантината на 19 април

В замяна се готви списък с мерки
6 апр 2020 15:08, Елка Василева
86
Германия планира край на карантината на 19 април
Снимка: архив, БГНЕС

Германия изготви списък с мерки, включително носене на маски навън, ограничаване на събирането на хора на обществени места и бързо проследяване на веригите на разпространение на заразата, предаде Ройтерс.

Според властите това ще позволи животът отново да започне да тече нормално, когато карантинните мерки бъдат отменени на 19 април.

Още по темата

Мерките са заложени в проектоплан за действие, изготвен от министерството на вътрешните работи. Според него те ще са достатъчни, за да гарантират ниски нива на разпространение на коронавируса, когато общественият живот постепенно бъде възстановен.

За да е възможно това, трябва да се въведат механизми за проследяване на над 80 процента от хората, с които е контактувал заразен човек, в рамките на 24 часа от поставянето на диагнозата.

Училищата ще могат да отворят отново врати, когато решат отделните провинции, а стриктният граничен контрол ще бъде облекчен.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
5
 
5
 
! Отговори
До 28 преди 4 години
До АнонименНе слон , ами цяло стадо слонове направиха от един грип. Кой има интерес от цялата работа - туй е въпроса? Гледайте накрая кой е забогатял повече- там е отговора?
35
12
 
9
 
! Отговори
тролове преди 4 години
Леле като гледам Бсп последен напън със всички сили и средства да докопат Власта , та да Краднат Те ! *** ,сайтове , провокатори С цената на Хиляди невинни хора
34
13
 
9
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Германия игра вабанг, защото 2.77 трл евро няма да стигнат само за нея след 1 месец. Който оцелее оцелее, тва, ако пукнат много, ще вземат от източна европа бели хора. Германците действат а тук все чскаме нещо или няколко
33
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идва май освобождение от чужбина. Отново! Ура! Да живее Меркел Освободител!!!
32
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Братушките от Германия ще дойдат да ни освободят от карантината.
31
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бoйкo рaзпуcнa пaрлaмeнтa и миниcтeрcтвaтa, нaпрaви прeврaт cрeщу прeзидeнтa, нaзнaчи cи caм щaб,ocъди вcички грaждaни нa 3 мeceцa зaтвoр. Нeкa му e злe. ХA ХA ХA! ТAКA МOЖE ДA УПРAВЛЯВA ДOЖИВOТ.
30
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Китай сега заразените са пак хиляди.Само преди дни празнуваха как са го преборили ковида.
29
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя и Швеция така - не искаше никакви забраниСега мина в другата крайност - пълна забрана.И Италия също - разпуснаха университети - те тръгнаха по почивки. И сега им се пече яйце на.....
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой направи от мухата 🐘. Същия този тръбеше преди две години, че се задава световна финансова криза. Какво следва...?!
27
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българското правителство ще препише всички мерки от Германия като слаб ученик, но ще ги въведе на 18 април, за да бъдем отново първи в Европа.
26
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А тука диктатурата ще ни държи до Нова година, за да може да краде безнаказано.
25
0
 
10
 
! Отговори
До обективен преди 4 години
До обективен: В сайта, от който всички взимат данни, цифрата за направените общ брой тестове в Германия е 918 460 бр (към дата 6.04.2020). Явно само 2 дни са тествали...
24
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В момента в България се извършва най-големия законен обир на хората и държавата.
23
7
 
53
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 4 години
Никой нормален човек няма за цел да спре коронавируса, а само да го забави. Понеже в Германия управляват нормални хора с висше образование, са решили, че самоубийственото спиране на икономиката трябва да има скоро край.
22
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Носене на маскизабрана на събиране на хорами то това си го имаше и преди затягането ама се видя, че не действа.И до кога - *** ми дойди ми.Пак ще се увеличат броя на заразените и пак всичко от начало.
21
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Говори се за масово тестване на населението. Така ще се прецени ситуацията. Понеже грипът си е цяла зима покрай нас, надеждата е че много хора са го изкарали и имат имунитет.
20
6
 
21
 
! Отговори
ЕЕЕЕЕ преди 4 години
По Живково време в младежките ми години бях хванал венерическо заболяване! Доктора ме прегледа и ми каза веднага въпросната заразоносителка да отиде при него и да й назначи лечение! Аз й казах, но тя не отиде и след 3-4 дни дойдоха полицайте вкъщи и ме накараха да ги заведа при марчето! Сега трябва да бъде същото, че даже още по строго по отношение на тази зараза!
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ха ха ха ..Такива като теб и твоя Вожд ако имате възможност ще свалите и гащите на народа,става дума за Германия а не за ***
18
2
 
15
 
! Отговори
! преди 4 години
5 млрд теста направиха в Германия.....как само си говорите с цифри. В Германия тестовете нямат един милиион, ужасно много са направени над 900 000. Ама вземете се спрете с измислените новини. Вирусът пристигна в западна Европа седмици преди официално да го обявят на Балканите. Реалистично е да се надяваме при нас нещата да се отпуснат края на април-началото на май.
17
3
 
7
 
! Отговори
пепе преди 4 години
Тоест, това което е стандартната практика в Азия. Откриха топлата вода