Германия, Полша, Норвегия, Чехия и Албания разхлабиха мерките

Малките магазини в Германия отварят врати за клиенти
20 апр 2020 14:48,
42

Част от европейските държави започват да отпускат мерките срещу разпространението на коронавируса. От днес Германия, Полша, Норвегия, Чехия и Албания започват постепенно да се връщат към нормалния начин на живот, съобщава Bulgaria ON AIR.
Още по темата


Малките магазини в Германия отварят врати
за своите клиенти, а учениците, които са последна година, ще могат да се върна в класните стаи, за да се подготвят за предстоящите изпити.

Миналата седмица властите обявиха, че броят на инфектираните в страната намалява и ситуацията е под контрол. Остава в сила предупреждението жителите да внимават и да спазват наложените мерки, за да се избегне втора вълна от заразени.

В Чехия за първи път от 12 март пазарите, автокъщите и част от малките предприятия ще работят. Очаква се да бъдат обсъдени и облекчения в рестрикциите за пътуването. Външният министър на страната обяви, че се очаква гражданите да могат да започнат да посещават съседни държави в средата на май. Президентът Милош Земан настоява границите да останат затворени до края на годината, а хората да посещават местните туристически дестинации.

Към нормалните темпове на живот се завръщат постепенно и в Полша. От днес парковете отново ще могат да се посещават. В Норвегия врати отварят детските градини. А в Албания властите позволиха на възобновяването на работата на минната и нефтената промишленост.

Облекчения не се предвиждат в Испания, която е една от най-засегнатите от коронавируса страни. Във Франция строгите мерки засега остават в сила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
Rozi преди 3 години
Живея в Чехия,тук не беше забранено разходките в парковете,единственото което трябваше да се спазва е маска и да не са повече от 2 човека на едно место с изключение на семейства.Живея в 100 000 град,работя в търговията,всеки ден съм между много хора,досега не съм видяла нито един човек без маска 70 просента и с ръкавици ,а това е вече 1 месец
28
0
 
1
 
! Отговори
Моряк преди 3 години
За какви вируси и ограничения става въпрос?
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ай а при нас какво става?что мълчат
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Махнете веднага маските , това е най голямата глупост
25
0
 
10
 
! Отговори
Mitaka преди 3 години
За парковете и в БГ трябва да се пуснат вече. Друго може о да не пускат, но поне хората да могат да се разходят на слънце.
24
1
 
5
 
! Отговори
Mitaka преди 3 години
Голяма част от изредените държави са 1 месец преди нас в епидемията. В Германия първия случай беше началото на февруари, при нас на 8ми март. Освен това за немците са спазват дистанция не е проблем, те и без това така си живеят.
23
3
 
1
 
! Отговори
Вилмерс преди 3 години
...на които им се е наложило да останат затворени по домовете си, наплашени и объркани, без никой да им внесе някаква яснота и увереност как да се справят в такава криза. Въпреки това, смятам за много по-отговорно в такава ситуация хората да проявят малко дисциплина и дори и да не са напълно съгласни с мерките, да спазват препоръките - с "тарикатлътсване" не помагат на никого
22
0
 
13
 
! Отговори
Вилмерс преди 3 години
Живея в Германия и от самото начало на кризата, досега, никой не е забранявал на хората тук да спортуват или да се разхождат в парка - с единственото условие, разбира се, да не се събират повече от двама души, ако не са членове от семейството. Работата нямаше как да посещаваме с жена ми и ако трябваше да прекараме и цялото това време затворени вкъщи, без да имаме възможност от кратка разходка на слънце, не знам как щяхме да издържим психологически! Съчувствам на всички българи, на които...
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерките са подходящи и неподходящи, а не строги и разхлабени. Крайно време е всички да го разберат.
20
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как така ..какво разхлабване,!няма да работите няма разходки няма пари
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте по улиците колко човека носят маски... около врата. Маската варди само от глоби, излишно е. Пълна бутафория. Особено в топло време, сам на улицата, да нося маска? В Германия слагат повече пейки в парковете, за да имат повече места за сядане и хората да са по един на пейка. При нас - махат пейките, и въобще забраняват ходенето в парковете. С какво са опасни индивидуално спортуващите (ходещи и бягащи) по алеите? В Германия това не е забранено. Там друг ли вирус имат?
18
0
 
2
 
! Отговори
HHamburg преди 3 години
Do 17Само16 Но са ПРОВНЦИЙ
17
1
 
8
 
! Отговори
22, преди 3 години
Попитай по реда на Закона за достъп до обществена информация с какви заеми се нагушиха отново за последните 1-2 месеца. Тогава ще разбереш.Няма ни една читава причина хората тук да се държат като *** затворени и с намордници като кучета.
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъжите на гърбавия тролаж нямат спирка. Всичко бе и е затворено, като магазини у нас, освен хранителните и аптеките. Както и Техномаркет и Техноплис - най-вероятно защото важни клечки имат дялове там. Нищо не работи, дори фризьорски, баничарници /съседката ми я затвориха/, сладкарниците /дори при изнесени маси и столове,друг мой познат изрично го затвориха/,магазини за дрехи, книжарници, железарии. Но най-нетърпими и *** са маските,които трябва да се носят на тротоара, дори когато няма никой
15
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Започвам да се питам дали тукашното "правителство" не направи някоя голяма далавера в цялата суматоха. То бяха маски, глоби, кпп-та, зверска медийна обработка на населението и сплашване от милиционерите. Това е идеалното време за удар. Предполагам че скоро ще разберем.
14
3
 
6
 
! Отговори
absurd преди 3 години
Тъкмо започнах да свиквам,сега ще вземат да разхладят мерките и у нас
13
2
 
3
 
! Отговори
qw преди 3 години
До от Германиятъпанар - " другите бундес републики" - само дотука трянва да ти прочете човек мнението и да спре.
12
1
 
5
 
! Отговори
1926 преди 3 години
Голямо разхлабване, няма що!
11
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално е. Колкото по-бяла е държавата, толкова по-навреме се усеща, че прекомерното затваряне на икономиката и хората е избождане на очи, а не изписване на вежди.Ние, разбира се, сме на опашката.Отново!
10
16
 
9
 
! Отговори
Аз преди 3 години
*** сега ще довтаса да повтаря как тия хора са прости и как са се прецакали. Също така ще изпитва удоволствие ако им се случва нещо гадно като всеки истински ***. Само защото иска и той като белите хора, но не му стиска и затова завижда и мрази. Завистливо и злобно племе...