Отново се работи по възстановяването на Нотр-Дам

Трябва да се премахне стопеното метално скеле
Обновена: 27 апр 2020 18:10 | 27 апр 2020 18:10,
4
Отново се работи по възстановяването на Нотр-Дам
Снимка: БГНЕС

Строителните работници се завърнаха в изгорялата катедрала Нотр-Дам в Париж, след като епидемията от коронавирус наложи пауза от месец и половина на възстановителните работи, предава Reuters.

Още по темата
Огънят обхвана 850-годишната сграда на брега на река Сена на 15 април миналата година. Пламъците унищожиха кулата и покрива по време на реконструкция на покрива на сградата

Френският президент Еманюел Макрон обеща любимата на французите църква да бъде възстановена в рамките на пет години, но работата засега се бави. Закъсненията са причинени от токсично олово, отделено от пожара, зимните бури и след това от епидемията от COVID-19, която затвори обекта през март, припомня "Фокус".

Монсеньор Патрик Шове, ректорът на катедралата, заяви, че работата, която започва в понеделник, ще бъде съобразена с правилата за социално дистанциране, за да може реставрацията да се възобнови.

"Вярно е, че загубихме месец и половина", каза Шове пред Reuters. Но той каза, че работата напредва с подходящи темпове за да спази петгодишния срок на Макрон.

"Това не означава, че цялата реставрация ще бъде завършена, но означава, че ще можем да влезем отново в катедралата", посочи той.

По думите му първата задача, след като работата започне изцяло, е да се премахне металното скеле, която се разтопи по време на пожара и се вплете в структурата на катедралата.

"Когато то бъде премахнато, можем да кажем, че фазата на обезопасяването ще бъде завършена"“, каза Шове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
gogo преди 3 години
до мемента разбах ,че касиери,магазинери,строителни работници вируса не ги лови, а Само доктори, сестри , санитари и незнайни войни.
3
2
 
6
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Пуснаха да работят араби и мюсюлмани там, и те я подпалиха ! Такова нещо трябва да се строи само от ХРИСТИЯНИ !
2
0
 
4
 
! Отговори
о, да ..! преди 3 години
Предлагам да им предоставим поне 2-3 млрд ? за ремонт ..!Ако са малко, ще пратим още ..!Ние сме бедни хора, свикнали сме на мизерия, на недоимък и нас няма нищо да ни сбърка ..!
1
4
 
5
 
! Отговори
тиквата преди 3 години
тиквата нали щеше да праща строителни фирми да оправел и норт дам