Сега е "танц с тигър": Германците не искат разхлабване на мерките

Мнозинството не желае мачовете от Бундеслигата, сочи проучване
15 май 2020 21:06, Елка Василева
73
Сега е "танц с тигър": Германците не искат разхлабване на мерките
Снимка: архив, БГНЕС

Сегашната фаза в епидемията от коронавирус е като "танц с тигър", предупреждава реномираният германски вирусолог Кристиан Дростен. Мнозинството от германците също са против ново разхлабване на ограниченията, пише Дойче веле.

Над половината от германците (56%) са твърдо против ново разхлабване на ограниченията, наложени заради епидемията от коронавирус. Това сочат резултатите от актуалното допитване "Дойчландтренд", проведено по поръчка на германската обществено-правна телевизия АРД.

Рано е за Бундеслига

Ново облекчаване на мерките одобряват 40% от запитаните, като прави впечатление, че това мнение изразяват най-вече привърженици на дяснопопулистката "Алтернатива за Германия" и на либералната Свободна демократическа партия.

Още по темата

Проучването показа освен това, че повечето германци са против мачовете от Бундеслигата да започнат още тази събота.

Общественото мнение в Германия очевидно съвпада с посланията на реномирания германски вирусолог Кристиан Дростен, който от самото начало на епидемията не спира да отправя предупреждения. Дростен е наясно с голямата дилема: от едната страна е здравето на хората, от другата стоят икономическите интереси. Как да се намери баланс?

"Танц с тигър"

Според Дростен сегашната фаза в епидемията е като "танц с тигър". И задачата е да обмислим как да поотпуснем каишката на животното, без да рискуваме то да ни се нахвърли, казва вирусологът. По неговите думи за целта трябва да се намери "златната среда" - разумно и постепенно разхлабване на ограниченията, което да намали икономическите щети, без обаче да застрашава здравето на хората.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
11
 
13
 
! Отговори
V преди 3 години
А защо СЗО похвали Швеция че не е затворила икономиката си а само е предопредила рисковите групи да се изолират и така е преодоляла болестта без да затваря държавата както направи герб ??? Аз на СЗО ли да вярвам или на боко тиквата ??? Швеция е 10 милиона а има колкото нас загинали от вируса без никакви затворени заведения.И означава ли това че мафията герб не трябва да управлява според СЗО ???
34
4
 
15
 
! Отговори
ДО АЛЕКСАНДЪР ПОПОВ преди 3 години
ЗАЩО НЕ ОТРАЗЯВАШ ОБЕКТИВНО ПРОТЕСТА В БЪЛГАРИЯ БЕ, ЖЕНА?
33
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Утре в Мюнхен на Терезиан Висен има планиран протест , на който се очакват 50 000 човека !Малий, човек, като идеш утре на Терезиан Висен внимавай да не кажеш нещо пред нацитата, че хем се буташ при тях, хем имаш сериозни проблеми с немския.
32
3
 
6
 
! Отговори
до 34 преди 3 години
1200 защото РЕЖИМА НА МЕРКЕЛ не разреши повече от 1000. В Щутгарт се бяха подготвили 50 000, но разрешиха само 10 000. В Мюнхен 3 000. То и през 1989 само 100 000 в Лайпциг пометоха РЕЖИМА НА ХОНЕКЕР, а ГДР имаше повече от 17 милиона население. И тогава, и сега, огромната част от населението е пасивно, състоящо се от Mitlaeufer.
31
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Партията на Меркел е доста солидарна, добре им дойде на немците да работят по два три часа а да им се води за осем часа! Ама неможе вечно бе драги дами и господа!
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
DW и дотам.
29
4
 
5
 
! Отговори
леле -леле преди 3 години
До истукан... Като пишеш по форумите, фейсбук и имаш GSM не те следат. Знае се всичко и за всички. Мислете малко бе хора, не се подавайте на лъжи и простотии. Някой ще ти слага чип, глупости. Всички го имаме доброволно след като живееш в този материален и компютизиран свят!
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Конкретно уточнение - Берлин (население 3,77 милиона), провинция Бранденбург, откъдето също се пътува за протестите в Берлин (население още 2,5 милиона). Присъстващи на протеста на Александерплац в Берлин миналата събота - около 1200 човека.
27
3
 
7
 
! Отговори
Един от АзГ преди 3 години
Дростен та Дростен. А защо не пише за мненията на други РЕНОМИРАНИ като проф. Щреек, проф. Бакди,проф Пюшел, и др. Дростен и института му получиха милиони от СЗО, разбирай Бил Гейтс.И все намесват АзГ, аз пък не видях в събота в Щутгарт при 10 000 демонстранти никакви плакати и лозунги на Алтернатива за Германия. Протестираха хора млади и стари от всички съсловия и с различни политически наклонности.
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това с нищо не променя факта, че в коментарите пишат само такива с изфирясали мозъци.За тях няма вирус и все някой им е виновен.
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хиляди протестираха миналата събота и неделя в БерлинСамо дето населението на Берлин е към 3,8 милиона (и то само легалното с адресна регистрация, не цялото), а и доста от хилядите са пътували за протеста от провинцията. В Германия вътрешни КПП-та няма.
24
2
 
11
 
! Отговори
Fin преди 3 години
Аз ще ти кажа колко са починали от грипни усложнения- горе долу колкото всяка зима-пролет, с тази разлика, че сега ги слагат към Короната заедно с много инфаркти, инсулти, рак и каквото друго се сетиш. И това се отнася най- много за страни като Италия, испания, Британия и най-вече САЩ.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
василев ръчкай козите на село вместо да се ръчкаш между хората.Там ти е силата.
22
5
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
До абориген. За кой протест говориш? То протести има по цял свят за какво ли е. Винаги можеш да намериш 1 000 глу.пака, които да протестират за каквото се сетиш. Това няма да ги направи по-умни.
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До инфекциониста. И колко са?Кажи ти като си толкова отворен.
20
18
 
5
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
Браво на германците. Разумни и дисциплинирани. Не като ***.
19
1
 
19
 
! Отговори
Fin преди 3 години
Тоя номер с прехвърлянеето на отговорноста на обикновените хора го играят навсякъде в Европа! Или, даваме ви свобода, ама вие не я искате, така че ще си просължаваме смерките, ще ви замразиме заплатите за години, ще живеете с ограничения и т.н. Много подло
18
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Незнам какво разхлабвали.. от днес в предприятието сме задължени да носим маски дори извън общите части. Има доста болни на всякъде просто не ги отчитат в статистиката.
17
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВасилевНе знам какъв е тигъра, ама новината е фалшива ! Утре в Мюнхен на Терезиан Висен има планиран протест , на който се очакват 50 000 човека !
16
5
 
0
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Тигъра е китайски кръвожаден и агресивен , не е сибирския опитомен суровяинен тигър!!!Животът е жесток селяни прости!!!Агент Джери Макгуеър!ЦРУ!!!