Коронакризата накара европейците да се почувстват като българи и румънци

Темата за Шенген отново бе повдигната от румънски евродепутат
21 май 2020 21:21, Павел Гълъбов
12
Коронакризата накара европейците да се почувстват като българи и румънци
Снимка: БГНЕС

Румънският евродепутат Драгош Тудораче сравни пандемията от коронавируса и мерките за борба с него, включително затварянето на границите, със ситуацията, в която се намират три страни-членки на Европейския съюз - Румъния, България и Хърватия, които не се радват на същите привилегии, с които разполагат гражданите на държавите от Шенген, предава Euronews.

Още по темата

"Това, което се случва през последните два месеца за всички граждани на ЕС се случва с гражданите на България, Румъния и Хърватия за последни 12-13 години", коментира той.

Румъния и България са в ЕС от 2007 г., но заради притеснения относно върховенството на закона, прогресът към членство и в Шенгеската зона е бавен. Хърватия се присъедини към ЕС през 2013 г. и отбелязва по-добър прогрес по този път, но още не е част от Шенген, макар да получи похвали от Европейската комисия през октомври 2019 г.

Тудорачи поиска още веднъж политически знак, който да индикира, че членството на страните извън Шенгенското пространство ще бъде обмислено, пише „Фокус“.

Макар Европейския парламент и Комисията да са на мнение, че тези три държави са готови да се присъединят към Шенген, няколко страни-членки, като Франция и Нидерландия не са готови да ги приемат.


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 2 месеца
Когато няма ясни причини базирани на доказана фактология трябва да се прилага принципът на реципрочност иначе просто няма да е честно и нормално!!!!
7
6
 
8
 
! Отговори
ББ преди 2 месеца
До Германец
обаче,ако си дишал въздуха ни,пил водата ни,ако си видял красотата на планините и полетата ни...ако си гостувал на Българин...бедни ми германецо от село долно нанагорнище,докато нашите Царе са писали на Кирилица,вашите/ти си чуждопоклонник/са говорили на латински...бедни ми...германецо
6
2
 
6
 
! Отговори
ББ преди 2 месеца
До Германец

ако се озвериш на румънец или хърватин...си загубен,с българите не е така от 30 г. им вменяват,че са врагове...леви...десни...фили...фоби...богати...бедни..,вменява им го управляващата политическа мафия,за да може да запази властта си купувайки избори с данъци на гражданите на европа..обслужвайки платилите в европарлаомента...лицемерие и геноцид...Да живее Кралицата...има изход
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
....Румъния, България и Хърватия, които не се радват на същите привилегии, с които разполагат гражданите на държавите от Шенген........Ами кой ви е виновен че подържате болкан_ганю_стандарт несъвместим с този в истинските държави!?
Тези държави са пълни с кракату-ганнювее!
4
1
 
3
 
! Отговори
фори преди 2 месеца
ДА НАКАРАШ ЕВРОПЕЕЦА ДА СЕ ПОЧУВСТВА,КАТО НАС БЪЛГАРИТЕ Е ЗА ПОХВАЛА,СИРЕЧ ДОБРЕ СВИРИМ,КАТО ПОСЛЕДНА ДУПКА НА КАВАЛА!
3
7
 
3
 
! Отговори
Германец преди 2 месеца
Фейкнюз!!! Няма такова нещо, дето да ме накара да се почувствам като българин и румънец.
2
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не говори глупости, кой ще му работи на богатия?
Германия е такава, каквато е заради мързела и имперските претенции на германците.
Те си довлякоха навлеците.
1
3
 
14
 
! Отговори
Г преди 2 месеца
Богат ...беден не ще около себе си.