Венеция отново се наводни – 1/4 от града е под вода

Приливът е рекорден и необичаен за юни
5 юни 2020 15:58, Нели Христова
10
Венеция отново се наводни – 1/4 от града е под вода
Снимка: БГНЕС

Една четвърт от Венеция беше наводнена от почти рекорден прилив за юни, което е необичайно за това време на годината, предаде Асошиейтед прес.

Нивото на водата в разположения в лагуна италиански град достигна 116 сантиметра снощи - третото най-високо равнище за юни. Това показва, че около една четвърт от Венеция е наводнена, предава БТА.

Според градската служба за морско наблюдение необичайно високият прилив за края на пролетта се дължи на буря в Атлантическия океан, донесла силни ветрове и дъждове в Северна Италия. Още един необичайно висок прилив се очаква довечера.

Най-високият прилив за юни беше отчетен през 2002 г., когато нивото на водата достигна 121 сантиметра, а през юни 2016 г. равнището беше 117 сантиметра.

Местните власти не изнесоха пешеходните мостове, които обичайно се използват само в периода между септември и април, когато водите достигат най-високо ниво.

 


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Уууу преди 1 месец
В таз "ко" чи "на" съм ходил веднъж и няма да повторя. Мирише на канал и си е канал. Има много сънародници и съседи от Румъния, които явно работят покрай магистралата на автостопаджии/ки. Няма нищо общо с док филми, дето показват гондоли и усмихнати италияни.
9
1
 
1
 
! Отговори
не се интересувам преди 1 месец
не сме зодии
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
свобода за Иванчева
7
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някога е имало потоп, какво го е причиноло ? Господ или нещо друго падне светкавица и опа Зевс ги хвърля светкавиците, стане потоп и опа Господ ни потапя. Да бе философствайте си, магнитното поле играе роля и за атмoсферното налягане. Ако атмосферното налягане изчeзне и водата ще се изпари в Космоса.
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То и нашите copocoиди са същите, преливат въздух всеки ден от тяхното канче на раменете, до съседното.
И скоро ще направят потоп от въздух в атмосферата.
5
5
 
5
 
! Отговори
Учен преди 1 месец
Polaris star, не е съвсем вярно вашето твърдение! Земята е плоскост и водата се разпределя равномерно все едно я изсипваш в чиния. Няма как да натежи повече от едната страна. Относно полюсите, същите си рязменят местата веднъж на 10000 години поради странно подреждане на планетите в Слънчевата система. Техните гравитационни полета афектират земното поради специфичната им подредба, което води до разместване на звмното ядро и от тям полюсите.
4
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рснаците придобиваха вода по някаква технология и я изливаха във Океана, скоро Путин ще наводни целия свят със потоп.
3
5
 
4
 
! Отговори
Polaris star преди 1 месец
Водата ще натежи и планетата ще се прекатури и туй ще стани причина за преобръщането на земните полюси. Ако земята се прекатури наполовина само ще има 4 полюса, 2 южни и 2 северни, което силно ще обърка учените.
2
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оставка на Бойко Борисов
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кат’ няма туристи, що няма туристи!?
Кат’ има туристи, аман от туристи.
Кат’ няма вода, що няма вода!?
Кат’ има вода, оооо ш’са издавииим!
...
...
... и така, до края на света...