Антверпен маха статуя на свой крал, възмущавала цветнокожите

Провеждал ли е "брутално колониално управление" Леополд II?
9 юни 2020 23:20,
109
Антверпен маха статуя на свой крал, възмущавала цветнокожите
Снимка: БГНЕС

Прочутият белгийски пристанищен град Антверпен премахна статуя на крал Леополд II във вторник, само няколко дни след като тя беше залята с боя от протестиращи срещу расизма, предава AFP.

Още по темата


Статуите на именно този белгийски крал отдавна са мишена за подобни активисти, които твърдят, че той е провеждал „брутално колониално управление“ в африканските колонии на Белгия, пише „Фокус“.

Движението набра смелост за по-активни действия в последните дни на фона на масовите демонстрации и безредици в САЩ заради бруталния арест и последвалата смърт на афроамериканеца Джордж Флойд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и ние заливаме статуите построени за подмазване на руските въртоглави от нашите такива, даже на един човек в Пловдив му сложихме наметало, но нищо не махнаха, а ти си махнаха известния си крал, а ние някакви неизвестни с шмайзери и пистолети не можем да махнем - въртоглава работа
4
3
 
30
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
И Белгия е имала...колонии,а аз се чудех защо са...богати.Сега вече е късно в тези времена да...колонизираме който и да е,за да се оправим,освен ако някоя държава...доброволно се съгласи да ни стане колония.Не е изключен и...такъв вариант,като се има в предвид...харизмата на премиера ни и любоффта с която хората го...подкрепят.Почти съм...сигурен,че той ще ...намери колония и за нас.
3
4
 
22
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
До Анонимен 1Как защо! За да има кой да осеменява белгийските дебели крави, упс, исках жени да кажа! А и да има кой да бачка.
2
5
 
65
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
Тези хора тотално изтрещяха. Това е дъното!Ако бях белгиец щеше да ме е срам! Ние очакваме тези хора да ни защитават, те сами себе си не могат да защитят. ***, наркомани и гейове. Скандална тъпотия!
1
5
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно, а цветнокожите какво дирят в Антверпен? Защо не си идат по родните места, където са само цветнокожи като тях и няма такива паметници?От къде на къде Европа ще си променя културата и историята, заради възмущението на някакви натрапници и навлеци, които тя хрантути незнайно защо.