Бели полицаи миха краката на цветнокожи пастори в САЩ

Последвали примера на Исус
8 юни 2020 22:58,
98
Бели полицаи миха краката на цветнокожи пастори в САЩ
Снимка: БГНЕС

Бели полицаи и жители на град Кери, Северна Каролина се събраха, за да измият краката на своите чернокожи религиозни лидери, пресъздавайки библейската история за това как Исус измива краката на своите ученици, пише „Дейли мейл”.

Още по темата

Вярващите поеха в единно шествие, въпреки лятната жега, за да изразят своя протест срещу бруталното убийство на Джордж Флойд от полицай и да призоват за край на расизма.

Членовете на религиозната общност Legacy Church Center, водени от пасторите Фейт Уокома и съпруга й Собома, организираха молитвеното шествие за единство, а събралите се хора, запазиха осем минути и 46 секунди мълчание, времето, за което белият полицай е притискало до смърт коляното си към врата на Флойд. Те се помолиха и за страната, допълва БГНЕС.

Като част от събитието бе ритуала за измиването на краката, при който трима бели служители на реда и трима други участници измиха краката на пасторите Фейт и Собома Уокома.

На снимки и видео, споделени в социалните медии, е документиран моментът, в който участниците се молят заедно, докато пасторите седят на пейка, а техните бели съграждани, коленичили, им измиват краката.

Измиването на краката е религиозен ритуал, изпълняван от различни християнски деноминации, основан на поръката на Исус Христос, че последователите му, следвайки неговия пример, трябва да мият краката си един на друг като израз на смирение и любов.

Видео от събитието, споделено в социалните мрежи, достигна огромен рейтинг.

„Мощен, ярък израз на това как изглежда помирението“, написа един потребител на „Фейсбук”. “Така започва изцелението на расизма”, добавя друг. „Любов и смирение на Бога“, коментира трети.

Вяра и Собома Уокома заявиха, че били вдъхновени да превърнат съботния митинг в място, където вярващите могат да се съберат и открито да разговарят за демонстрациите, разтърсващи цялата страна.

„Като разглеждаме историята на гражданските права, църквата винаги е била съществена част от промяната. И ние не искаме това да е просто черната или бялата църква, или азиатската”, казва Фейт Уокома.

„Затова решихме да се съберем с другите църкви и бяхме приятно изненадани, когато от полицията казаха, че искат да бъдат част от шествието. Кметът искаше да участва също “, добави тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
сбирока на .... преди 3 години
И да видя,няма да им повярвам,защото не са православни
60
0
 
1
 
! Отговори
blqblq преди 3 години
къде е това видео?
59
0
 
3
 
! Отговори
777-777-7777 преди 3 години
Абцолютна лъжа !!!! Това хе се е случвало и нчма да се случи. Не ми изстривайте написаното
58
0
 
1
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
А пръстовите отпечатъци от краката идентични ли са с тези на ръцете?Можеполицаите просто да са ъпдейтвали базата си с данни,не трябва веднага даги осъждаме че са капитулирали пред злото.
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблемът сега е, че няма как само американците да останат с расизма си. Ще трябва сега всички да си признаем расизъм, да се самобичуваме и самообвиним и който няма африканци трябва да има роми или ако няма роми то трябва да измисли нещо креативно или дори джендерско. И после като сме така "изравнени" ще ни пратят вече някакъв вид правозащитен сорос да ни обясни какво е това тимбилдинг и по кое време се пие ракията.
56
5
 
4
 
! Отговори
Последния Бял преди 3 години
До българинТова си е естественото развитие на нещата - Развитие ... Разцвет... Упадък...СМЪРТ за абсолютно всичко в природата . Бялата раса е в упадък защото се е изчерпала като възможности. Бялата раса е имала своите силни моменти - но те са далеко в миналото . Времената на "златен век" винаги водят до упадък и загиване .... неизбежно е .Само помисли как са щели да измият краката на тия цветнокожи "слабите" бели американци преди 150г. в същия този САЩ ?
55
1
 
3
 
! Отговори
Котки преди 3 години
До българинНе съм казал, че ВСИЧКИ западни ценности са лоши, напротив, стоят в основата на огромния прогрес, който човечеството преживя през миналия век. Казвам, че намирам проблем това е проблем в това вечно преиграване и компенсиране, когато стане дума за някоя малцинствена група, или нещо от сорта...
54
4
 
2
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 78 (Последния Бял)Ми това само доказва теорията на Дарвин за видовете - оцеляват най-силните и най-приспособените нали?Значи, бялата раса е слаба. И Хитер дори си е признал, че ако загубят войната, значи арийците ще се окажат по-низшата раса и трябва да изчезнат, за да може други раси да господстват над Земята. Очевидно Израел се справя много добре, така че явно евреите са най-висшата раса на света! И в това няма нищо лошо нали?
53
1
 
3
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 76 (Котки)В САЩ ако се вгледаш внимателно в повече снимки от протестите ще видиш, че сред полицаите има и чернокожи. Тоест, цветът е без значение, намират се от двете страни на барикадите.Други чернокожи жители на градове с безредици се оплакват именно от вандализма, защото няма откъде да си напазаруват, стоят гладни, всичко е затворено.Няма значение кой чупи витрини и опожарява коли и магазини.Бели или черни - все тая, всички са потърпевши.Проблемите идват от беднотия!
52
2
 
2
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 76 (Котки)В Англия, Германия, че дори и по-близки до нас държави, ако те хванат на пътя в нарушение не просто ти съставят акт или глоба, ами си плащаш като поп.Има отстъпка ако платиш веднага, иначе ще гонят и внуците и правнуците ти ако не си си платил, докато тук не е така. Оня ден гледам умници измислили да не те пускат на ГКПП ако имаш неплатени глоби.Проблемите в САЩ идват от друго. САЩ са били робовладелска държава.Ние имаме проблеми с индийците, което е друго.
51
4
 
4
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 76 (Котки)Ето ви ги проблемите на българите: Вопиюща необразованост и тотално неразбиране на "западните ценности"!Нищо общо няма с реалността това, което си представяте.Първо, "западните ценности" са изградени от железни закони, ред и дисциплина.Никъде на Запад не можете да отидете на кръчма, да ядете и пиете до 4 часа сутринта и после да "ходите" на работа.В Англия кръчмите ги затварят в 23:00 ч. - святкат лампите и те гонят - ако щеш!Много още има за което нямам място тук.
50
3
 
7
 
! Отговори
Последния Бял преди 3 години
Бялата раса НАИСТИНА е пред изчезване .... а Обама наистина ще се окаже последния американски президент .... Тръмп не го броя .Той е там просто да дръпне шалтера на тази прекрасна страна.Много скоро еврейските въшки ще трябва да си търсят нова страна- гостоприемник за античовешките си моше.нации .
49
0
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
А плевнелиев, цветанов и паси кога ще мият, в съответствие с американските ценности, краката на нашите пастори?!
48
2
 
8
 
! Отговори
Котки преди 3 години
Ето това е най-големият проблем на всички тези "западни" ценности. Равенство за всички е хубаво нещо, ама те в опитите си да го постигнат толкова много преиграват и компенсират, че минават всички граници и само създават още по-силно напрежение. И в България когато нявлязоха "западните" ценности ромите спряха да работят тотално и започнаха най-големите цигaнuu някога. Само защото някога си някакви алчни хора са изнесли половината африканци за робство и сега се чувстват виновни.
47
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: 74Искаш ли на мене да ми измиеш краката и да ти дам после да изпиеш водата?За протокола да отбележа: Бял, българин, чист (бълг)ариец!
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ааааа, ако не изпият и водата след това , значи не е било искрено!Отврат
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: номер 60Абе хора, спрете се бе! Осъзнайте се бе!Хитлер може да е избивал евреите, но не е избивал чернокожи.Джеси Оуенс, многократният златен медалист от олимпийските игри в Берлин през 1936 г. в интервю заявява, че се е чувствал много по-добре в Берлин в нацистка Германия отколкото в САЩ!Разбира се, всичко е било пропаганда, но е факт - не са избивали германски граждани от африкански произход.Все пак са ги стерилизирали принудително и са имали много забрани и ограничения.
44
0
 
6
 
! Отговори
върховенство преди 3 години
след време нещата ще се обърнат в полза на полицая-на него почести и благодарности,а маймуните да го ......
43
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не дава Господ, да се случи подобна гадост и тук. Представете си нашите да мият краката на м.ънгалите, отврат! Човекът малко превишил правата си, но ...един наркоман и престъпник по-малко!
42
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отвратена съм от преекспонирането на един нещастен случай, доколкото е изобщо такъв при положение че починалия е дрогиран и със съпътстващо заболяване.Повръща ми се от подобни превзети прояви!Още малко и ще изкарат светец един рецидивист обирджия, фалшификатор и наркоман!!!