Как коронавирусът промени навиците на туристите?

Може да няма концерти и купони на плажа
15 юни 2020 15:41, Петя Славова
8
Как коронавирусът промени навиците на туристите?
Снимка: БГНЕС

С началото на летния сезон, много страни вече дадоха зелена светлина на международния туризъм. Затова пък водещите заглавия в гръцките медии показват, че макар и поканата да е отправена към почиващите, голяма част от хотелите в страната остават затворени.

Анкетирани от популярен онлайн туристически портал споделиха пък как са се променили навиците им след пандемията, съобщи РИА Новости.

Още по темата

Специалисти на компанията извършиха проучване сред 2500 потребители и установиха, че 59% ще променят подхода си към планирането на туристическо пътуване след премахването на карантината, предаде БГНЕС.

Една трета (29%) от анкетираните са заявили, че в бъдеще при покупка на самолетни или автобусни билети ще избират опция, включваща възможност за безплатна отмяна на пътуването.

Една четвърт (24%) възнамеряват да резервират хотели на същия принцип.

Всеки пети турист (21%) планира да сключат медицинска застраховка за времето на почивката си, а 16% от анкетираните – допълнителна застраховка за пътуване.

17% от анкетираните са заявили, че ще закупят предварително и ще използват редовно дезинфектанти, а 8% ще носят маска в градския транспорт и след като това престане да бъде задължително.

Един от десет планира да избягва публични събития и тълпи – концерти и купони на плажа. По-малко вероятно е туристите да посещават редовно кафенета и ресторанти – 10% ще си купуват готова храна за хотела. 7% признаха, че по време на почивката си, за да избегнат струпвания на хора, ще се откажат от местния градски транспорт и ще наемат автомобил под наем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АМ Струма стига до Благоевград, а нататък са кръпки. Няма как да стига до Банско. А и не е нужно. До Пирин Голф се стига за час и половина.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, навиците ни да не ходим при мутрите на мръсното и бетонирано българско море няма да се променят.
6
1
 
9
 
! Отговори
Златни слънчаци преди 3 години
Навиците на туристите да не ходят на бг черноморието ще останат за постоянно.Под мъдрото управление на герп, този отрасъл достигна своя логичен край.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Е какАко Черноморието не беше в ръцете на мутpоперачи, пътят нямаше да е проблем. Но при усещането за несправедливост днес, никой не ще да даде и стотинка на въпросните пишман бизнесмени.
4
3
 
6
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Днес на масите пред "Каприз", една дама шумно кихна.Останалите(препълнено беше) замръзнаха на място !Не и казаха дори "Наздраве".Не видях маски или шлемове, дори на сервитьорите ...
3
10
 
13
 
! Отговори
Е как преди 3 години
От глупост построиха магистралата към гърция, вместо към Варна.Сега до солун се ходи за 4 часа по хубав път а до Варна за 6 часа по тесен, опасен и изнервен път. Богатите Софианци са разглезени. Не им се пътува по 6 часа.Не че съм против АМ Струма. Те хубаво я направиха до Банско и до Рилския Манастир, но надолу вече няма нужда. Парите можеха да отидат в помощ на Българския Бизнес.
2
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз лично няма да им стъпя докато се гъзят да спазват спуснатите мерки. Да фалират не ме интересува. Маска няма да сложа, няма и да се дистанцирам.
1
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Бaй *** е "турист" у гръЦко, ама преди да замине пълни количката в кауфланд с лютеници и пееоценен хляб!!!