Туризъм под строй не се прави, ще преоткрием ли българския?

Нужно ли е да подкрепим родния туризъм?
Обновена: 16 юни 2020 11:43 | 16 юни 2020 11:41, Петя Славова
273
Туризъм под строй не се прави, ще преоткрием ли българския?
Снимка: БГНЕС

Кризата с COVID 19 удари сектор туризъм доста сериозно, но българите като че ли предпочитат да отидат на почивка в Гърция. Необходимо ли е да подкрепят родния туризъм?

"Туризъм и почивка под строй не може да се прави. Това, което искаме да постигнем с колегите и кампанията "Преоткрий България" е да накараме хората наистина да преоткрият страната ни. Ние имаме чудесна природа, услугите са ни на достатъчно високо ниво и всички колеги се стараят.” Това заяви пред Нова тв Борислав Хаджиев от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Според него, българският турист е най-добрия турист.

Още по темата

Той добавя, че секторът е поставен в изключително трудно положение. Сезонът можел да не се случи изобщо. "Всички наши колеги са на мнение, че българският турист е най-добрият такъв, защото ние почиваме истински. Ние не сме като западноевропейците, които са планували почивката и бюджета си още преди година", казва Хаджиев.

"Говорим за две отделни губернии. Едната е хотелска услуга и настаняване, а другата плажове. Вчера прочетох много обидени, които не желаят повече да ни се подиграват. Не може институциите да казват, че нещо е безплатно, а на място да се разбира, че кафето е 8 лв, чадърът е безплатен, но шалтето например е 10 лв.Тези дребни номера обиждат от толкова много години, че човек казва: "Не ви ща номерата" и Гърция е най-близо", коментира журналистът Лияна Панделиева.

Тя обясни, че е от Поморие и там се чувства у дома си. Оказва се, че от там е и актьорът Христо Мутафчийски. Той заяви, че ще почива у нас и ще подкрепи родния туризъм. "Властта направи достатъчно и за тези, които ще почиват в Гърция. На много от тези хора, които видяхме на опашката за Гърция, държавата е помогнала", заяви той.

"Винаги има какво повече да се направи. Нашият бизнес е неизчерпаем процес. Работи се постоянно. Нашата плажна ивица е много голяма. Има малки и големи места, както и хотели", казва Хаджиев. Според него трябва да спрем с негативните оплаквания.

Според Мутафчиев, проблемът е в манталитета на българина. По думите му, нашите хотели са много по-чисти от гръцките.

Панделиева пък опонира, като припомни една шега: "Какво сте се юрнали към гръцкото черноморие, нашето си е бетон". Според нея не е вярно, че броят на българите, които гостуват в Гърция е равен на броя на гърците, които са у нас с цел туризъм, тъй като е направила справка в Националния статистически институт.

"Черноморието ни не се изчерпва с два курорта, имаме от всякакъв тип - малък семеен хотел или голям. Всеки може да си избере", обясни още Хаджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПОДПРЕТЕ БГ ТОРИЗЪМА!
204
0
 
22
 
! Отговори
Ъ преди 3 години
Можем да подкрепим единствено с нашите фекалии в родното ни единствено море
203
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да да, трябва да подкрепим бъгарския туризъм, да дадем помощ и на строителя в алепо на плажа защото абсолютно законно строи на плажа, както всички други бизнесмени в туризма напълно законно се занимават с данъчни измами в страната на чудесата и чалгата, нека да им дадем също и от данъците си милиони за да си изсветлят бизнеса те явно са много бедни даже нямали пари да си плащат данъците затова си купуват и 7 местни джипове за милиони за да пестят данъци
202
2
 
17
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
До хахахаха - На мен например ми липсват лифтовете в Австрия,Германия,Италия,Швейцария и Франция. Затова не ходя на планина тук от години.Да чакам лифта 2 часа да се кача .... защото 2-*** зелени които искат да сложат листо и да бягат голи в гората не искат лифт...... Е как в горните 5 държави има и лифт и природа а тук не може ??!?!?!
201
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Според Мутафчиев порблема е в манталитета на българина"Ахахахаха. Е такива неща като прочета и си припомням какви сме лицемери хората. Точно ТОЯ е такъв невероятен СЕ*ЛЯНИН, че Бай *** сравнен с него е някакъв аристократ в обноските си. Гледал съм му сеира далеч от хорски очи неведнъж: няма такава май*уна.
200
1
 
45
 
! Отговори
Дрън-дрън преди 3 години
Едва отвориха границата и хората се юрнаха към Гърция. Какво да говорим още?
199
2
 
35
 
! Отговори
'''&# преди 3 години
Ако не те убият *дрогирани или пияни* или оберат по пътя до черноморието те чакамръсотия ако не на ивицата защото що годе се почиства то по алеите на курортите или до кофите за *** е страшно замърсено всеки гледа да те изиграе и вземе каквото може, фалшив алкохол,надценка това надценка онова. Обслувжане слабо.В морето се изливат какви ли не канали. Всеки реве че няма печалба от сезона и се опитва да изкара пари от един клиент колкото би изкарал от шестима но си има тръпка защото така сме си
198
4
 
38
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
До АнонименДа те светна, че преди 30 години България беше 9 млн души и те почиваха САМО на нашето Черноморие и то 14 (ЧЕТИРИНАДЕСЕТ) дни. Сега сме 6 млн, границите са отворени. Нещо сметките не ти излизат! Туристическият сезон на края ще стане между 13-15 август и то ако не вали с мутро политиката на калинки и кози от гроб! Туризъм се формира а в България се унищожава! Застрояване на природа, фекалии във водата (заради некадърно управление и корупция), прогонване на традиционни наши туристичес
197
1
 
35
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Е как да помогнем на родния туризъм ? Родните хотелиери и ресторантьори искат да ни съдерат кожите като отидем при тях на курорт, дават ни курници и прогнила храна, гаврят се с българина , а искат да им помагаме ! ? "Тахумба !" ( така викало племето ,когато вожда питал какво ще даде народът на гостите) . ( "тахумба" племето наричало "третият крак " на вожда )
196
2
 
16
 
! Отговори
Отдел кадри преди 3 години
Понеже сме пазарна икономика и предлагането е съобразено с търсенето, затова падна и нивото на обслужване по родното черноморие. Качествените кадри се насочиха по чуждите курорти с качествени и културни туристи. Може би някои от по въздрастните помнят културните и добре облечени туристи по нашите курорти.
195
10
 
11
 
! Отговори
Мо преди 3 години
И по българското черноморие има незабетонирани места, зелени, чисти, спокойни с хубави хотели и безплатен плаж, за огромна наша радост не са толкова популярни сред българските ''туристи'', може би и това е причината да са се съхранили толкова уникални.
194
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В предвид бреговата ивица на България и Гърция ако се разредят толкова хотелите че да остава много природа то Софиянци ще си резервират за след 5г почивката че да се уредят или като цифри ще почиват по 200-300 хиляди човека общо
193
0
 
48
 
! Отговори
ххх-ххх преди 3 години
До АнонименЩом по време на карантина не искат хората, сметни си сам. Няма полети, няма чартъри и пак Българина не иска да ходи на мутро бетона. Смятай, до каква степен е щетата!!! Да, България е прекрасна, има златни пясъци, синьо море, но за съжаление залято от бетон и ***! Е, защо да ходя тогава - за да напълня гушата на пишман-териката?! Да отида с кола, но колата да я паркирам на паркинг за 24 лв на ден и да платя 40 лв за шезлонги? Я се замислете!
192
0
 
30
 
! Отговори
Отвратен преди 3 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРКаквото и заведение да направя, почна ли с дребните терикатлъци от типа Пържола 5 лв., но ако я искате в чиния още 1 лв, нож 1 лв, вилица 1 лв, стол 1 лв, маса 1 лв, вход 1 лв, обслужване 20%, маса 1 лв и накрая да стане 25 лв няма как да стане. Аз съм патриот до степен националист, но не обичам да ме лъжат псевдо "бизнесмени". За 20 години съм почивал един единствен път на "нашето" Черноморие - отвратен съм. Не почивам в Гърция - не обичам маляките (Турция също)!
191
4
 
11
 
! Отговори
KOKO преди 3 години
POZNAT GOTVA4 V SL.BRJAG RAZKAZA,KAK OT NAHAPANITE KJUFTETA I KEBAP4ETA OT TURISTITE PI 4INIITE,SE SMILAT OTNOVO ZA NJAKOJA BG ,,GURME,,MANDZA......A,HODI POSLE PO RODNOTO 4ERNOMORIE,A SEGA SHTE REVAT SOBSTVENNIZI NA HOTELI I RESTORANTI...PFU....KATO SE NAU4AT NA OTGOVORNOST-NO EDVA LI,MOZE SLED 100 GODINI DA IM SE OTVORU PARASHUTA.
190
11
 
6
 
! Отговори
Ърнест Хемингуей преди 3 години
Всичко що е далеко от морето е провинция!
189
1
 
46
 
! Отговори
толерантен преди 3 години
Ангелкова ще привлече туристи, с чара си. Баце, с ума си. Хотелиерите с почтеността си.
188
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пазарна икономика, Европейски съюз - свободно движение. Всеки си избира къде да почива и къде да остави парите си. Аз почивам и в Гърция и на нашето черноморие. Трябва да призная, че в Гърция ми хасерва повече, защото:1. Плажовете са по-чисти2. Кристално море3. Гърците си оценяват природата и я пазят за идните поколения.4. Хубава храна5. Добро обслужванеКогато мутренските хотелиери предложат подобни условия бих се замислил. Но е лесно да *** и да си на принцип "ден година храни"...
187
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Mалко ама само много малко няма ли да се засрамите това съсловие наречено бгновинар или по-познато от скоро като тул.упи и ***??Само маъничко да се засрамите от драсканиците против бг туризма,в любимата ви Гърция има всекидневни предавания оставаме в Гърцияи то мнооого преди сегашната криза а тук един клип бил туризъм под строй!Може много да ви е неприятно но все пак сте се родили в България и не можете така от сутрин до вечер от март до октомври да плюете по всичко българско,позорно е
186
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде мутафа знаем защо е толкова благодарен на бойко, изпрати му въртолет и му спаси живота, на него да, но хиляди други обрече на бедност и мизерия с безумната си политика на строежи и грабителст..во