Германия засилва цензурата в интернет

Трябвало да се докладва за всяка "реч на омразата"
19 юни 2020 08:40,
91
Германия засилва цензурата в интернет
Снимка: Pixabay

Германският Бундестаг в четвъртък одобри закон, който ще задължи големите социални медии в интернет да докладват проактивно за случаи на „реч на омразата“ на правозащитните органи, пише европейската редакция на Politico.

Още по темата

„Трябва да направим повече, за да предотвратим разпространението на омраза и клевета онлайн“, заяви Йоханес Фехнер, говорител по правните въпроси на социалдемократите (СПД), партията на министъра на правосъдието Кристин Ламбрехт и младши коалиционен партньор на канцлера Ангела Меркел, допълва "Фокус".

Преди да влезе в сила, законът все още трябва да бъде одобрен от Бундесрата, горната камара на парламента на страната. Гласуването е насрочено за 18 септември, но може да се проведе дори по-рано от това, според представители на парламента.

Законът за мрежата
на Германия, по-известен като NetzDG, беше приет през 2017 г. и се счита за едно от най-строгите усилия на западните демокрации за контрол на постовете в социалните медии. На фона на нарастване на десния екстремизъм онлайн, правителството на канцлера Ангела Меркел миналата година обяви, че ще засили още повече правилата, за да принуди платформи като Facebook или Twitter да пращат сигнали за особено сериозни примери на реч на омраза - като разпалване на расова омраза - към Федералния наказателен орган Полицейско управление.

Този ход предизвика критика от защитниците на гражданските свободи, служителите в бранша и юридическите експерти, които предупреждават, че новите правила ще нарушат стандартите за поверителност, ще отворят вратата за повече надзор и ще позволят ненужно събиране на данни.

Приетият закон не е единственото надграждане на NetzDG в процес на създаване. Вторият проектозакон, който е в по-ранен етап, също има за цел да принуди платформите да улеснят потребителите да докладват речта на омразата и да оспорват решенията за съдържание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
15
 
! Отговори
1 част преди 3 години
Равин Леви пише на Маркс следното:Еврейският народ в общия си брой е същият месия. Ще завладее целия свят, като постигане обединението на всички човешки племена, събарянето на границите и на монархиите, и на цялото днешно разединение. Ще създаде една световна демократична република, която ще даде гражданските права на всичките евреи. В този нов ред на човечеството израелските деца, разпръснати по целия свят, деца на същото племе и със същото традиционно възпитание ще бъдат господстващите
18
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 8Означава коментар срещу кривите глобалистки носове, които дърпат конците на Европа и САЩ. Емиграцията и "малцинствата" се поощряват, за да претопят белите хора - целта на световния елит е да се създаде слабоинтелигентна маса от хора, достатъчно умни, за да работят с машини, но не достатъчно, за да разберат какво става и да тръгнат срещу властта на богоизбраните. Разделяй и владей, докато вече няма полове, религии, семейство, етнос, раса, произход и език. Море от ***, а отгоре ((ТЕ)).
17
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дефиницията на реч на омразата е реч, която мразим да чуем. Така я дефинират тези, които са окупирали Германия. В същия момент всеки не само може да мрази германците, но и това силно се окуражава.
16
1
 
20
 
! Отговори
Еврейския райх преди 3 години
А така, никакви коментари, никаква свобода на словото и мисълта. Много се отпуснахме с тия коментари в социалните. С такива закони всеки ще се страхува да каже какво мисли и ще се споделят само снимки на животни (по възможност такива, които не са бели, че да не се обидят неолибералните фашаги).
15
0
 
15
 
! Отговори
До 16 преди 3 години
Минал е покрай райх. Може би ислвмски райх
14
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даааа, реч на омразата! Усещате се за кои става на въпрос ? Нали ? Не трябва да се пише срещу ислямистите на доциални помощи
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Четвъртият райх!
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напишете, че в Германия приеха закон, с който се намалява възможността на чужди предприятия да стават собственици на немски. Прави се основно, защото Китай от няколко години масово изкупува предприятия от машиностроенето и по този начин окупира и немски технологии. Усетиха се доста късно, че и на тях може да се случи това, което причиниха на нас.
11
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новият световен ред в действие.
10
2
 
14
 
! Отговори
До 8 преди 3 години
Много ми е интересно какво точно означава расистки коментар?
9
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забравят съзнателно да кажат, че този закон е изискван от еврейски организации. Което не никаква изненада. Сега си представете как цялата полиция на Германия преследва бял работлив германец, който е написал кой точно управлява немското правителство. В същото време докараните от еврейски организации като IsraAid мигранти убиват и изнасилват немци. Но полицията в Германия не реагира на такива престъпления. Престъплението вече е да напишеш какво виждаш и какво си разбрал.
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обратно към нацизма, само че този път е либерастичен нацизъм, в пъти по-лош
7
1
 
23
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
Крайно десни стават всички несъгласни със социопатската либерастия, ето защо броя им бил нараствал. Но пък истината е че тези регулации и забрани, ще радикализират някои хора и ще има насилие.
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германия си има цензура. Не може да се пише добре за страните от бившия източен блок например, още по-малко за положителни черти на социализма.
5
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цензурата няма нищо общо с демокрацията, бавно но сигурно отваме към нова либерасто-комунистическа диктатура. Всеки има правото да изрази мнение, всеки има правото да харесва или не, някой или нещо. Политиката на полиране на мозъци, няма да успее, разума и истината винаги взимат превес рано или късно, а тогава либерастките вождове ще бъде тежко наказани.
4
1
 
16
 
! Отговори
Лудост преди 3 години
Днес всички управленци искат да са като в Северна Корея :)
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахахах, разраствал се десния екстремизъм, разбираш ли. Какъв десен екстремизъм? Къде е той? Кажете 3 (три) атентата, извършени от крайнодесни през последните 10 години.
2
1
 
12
 
! Отговори
Толерантността преди 3 години
е хубаво нещо. Да не забравяме обаче, че в Европа се изсипват доста хора. Някои от тях идват от страни в които се поддържа жестока религиозна полиция. Те едва ли ще са толерантни.
1
2
 
20
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 3 години
Цензура тук,Цензура там,Цензура навсякъде,и никъде свободното изразяване на мнение обявено на хартия....