Напрежението в Мондрагоне стихна, блоковете с българи изолирани

Сънародниците ни ще останат под 15-дневна карантина
27 юни 2020 08:16, Ния Христова
75

Снимка: БГНЕС

Овладяно е напрежението в град Мондрагоне, където беше открито огнище на коронавируса в жилищни блокове, обитавани предимно от български сезонни работници.

Губернаторът на област Кампания Винченцо де Лука обяви, че сънародниците ни ще останат под 15-дневна карантина.
 
Създадени са пропускателни пунктове. Националната служба за гражданска защита ще доставя храна на близо 700-те обитатели на жилищния комплекс, който ще остане под "строга изолация".
 
Вчера напрежението ескалира, когато българските работници бяха помолени да не напускат комплекса. Това не се хареса на сънародниците ни и те няколко пъти се опитаха да пробият загражденията. Някои от тях дори хвърляха столове през терасите.
Още по темата
 
Евродепутатът Ангел Джамбазки снощи запита пред телевизия Bulgaria ON AIR,  кога тези хора са българи. 
 
"Италия да се замисли сега как да се оправя с тези европейски граждани, нали ни учеха на демокрация? Не става дума за расизъм, тези хора дори не си мият ръцете, те не спазват хигиена и дистанция. Като са в България не искат да са българи, като са в чужбина са българи", посочи той.
 
Той е на мнение, че най-много случаи на заболели от коронавирус има в ромските общности. 
 
"Тези наши необразовани съграждани, без съвест, без осигуровки, се качват най-безотговорно на самолет и заразяват българи наред", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха интегрирайте, де !? Що не интегрирате ? Нали бяхте много ербап ? Все санкции и глоби ни налагате от 100 години, че не сме можели да ги интегрираме ! Ха сега, вие като толкоз можете, интегрирайте си ги ! Халал да са ви всичките... ...ако трябва и някой лев ще съберем да ви доплатим...
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са български граждани от ромски произход. Това са ромите и съседите ви в Бъглария, за които защитавате и се застъпвате за тях. Но в България, ако ви ги посочат с пръст от други страни, не ги защитавате.Да си дойда на думата, вие ги учите че могат да разполагат, бият и лъжат повечето хора, а после не спадат към тази народност. Мен лично, ми изядоха живота, но те са в услуга, а аз не и страдам. Резултата е налице.Българи са. И ми казано че ще страдам, заради едни пари на едни роми.
43
0
 
4
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 3 години
Колкото и да не съм предубеден виждам само любимци на БХК,"Америка ЗАД България"и други антибългарски организации и фондации,пара-зитиращи както върху гърбът на своите питомци,но така и върху целият народ.От балконите изхвърлят мебели не българи ,а различни видове лАУмпени и ГеДенерати
42
0
 
8
 
! Отговори
:( преди 3 години
ТОВА НА СНИМКАТА БЪЛГАРИН ЛИ Е ?!
41
0
 
6
 
! Отговори
буба преди 3 години
Аз не виждам българи, а италианци с италиански нрав...
40
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нито са българи, нито са роми от български произход. По документи са български граждани. В кой български документ - лична карта, паспорт, шофорска книжка, пише произход? Преди много години имаше такава графа - виждал съм я зелените паспорти на баба ми и дядо ми, родени съответно 1906 и 1904 г., но после им ги подмениха. Тези паспорти се попълваха на ръка.
39
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурно са им дали пари и напрежението веднага се превърнало в маанета и веселие.
38
0
 
5
 
! Отговори
Ангелчооо преди 3 години
Нали уж за това си там бе, мама?За да питаш вместо нас в Парламента на Европата и да лобираш за доброто лице на България пред света.А вместо да питаш там, ти питаш тук като се прибереш за уикенда.Тука в BG Online мога и аз да питам, ама в ЕП е твоя работа.
37
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Престанете да ги наричате "българи".
36
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези не са ни никакви на нас българите.Отрова за всяка държава в която са се наместили.
35
0
 
12
 
! Отговори
Anonimen преди 3 години
Е, ясно е как са въдворили ред - со кротце, со благо и со малко кютек. То така трябва и да работи демокрацията, нашето е свободия
34
10
 
0
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
Black Live Matters
33
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турците и помаtsiте зорлем им сменяха имената и ги караха са се наричат българи - срамен за държавата процес наречен възродителен. Но ако за гореспоменатите е срамно да се наричат с български имена, тия карантинираните с гордост ги носят. Ирония та съдбата.
32
2
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
След като новината е от Мондрагоне, защо снимката е от Бангалоре?
31
3
 
22
 
! Отговори
Мама Росо преди 3 години
Имат ли български паспорти хората?Имат!!!-значи са българи.Благодарение на такива "съграждани" сме популярни и обичани по цял свят.С разликата ,че отвън се оправят с тях ,а тук не.Държавата години наред търпи този тип поведение и не го наказва.Деца раждат деца ,кражби,убийства,побой над лекари или социални работници....интеграция няма.В определени райони даже не се говори български!!!Живеят си в техните групи , с техните разбирания.Новини на турски по БНТ?В паспорта им обаче пише - БЪЛГАРИН
30
3
 
28
 
! Отговори
Леле преди 3 години
Ужас...истинска история от миналото лято.Живея в центъра на голям френски град,една събота се будя в 7:30 от крясъци безумни.След половин час разбрах, че няма да се спи- отварям капаците на прозорците и какво да видя: ДВАЙСЕТ тъмносини излизат от ЕДНА бяла,очукана Лада с монтанска регистрация.Седях като гръмната на прозореца.Същият следобед съм в супермаркета- чувам крясъци от касата, идва полиция,че опитали да крадат и ги арестуваха . Искаха да превеждам от български- тия български НЕ говореха!
29
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не са ли българи, а какво пише в личната карта? В България е отрасъл и още 5 поколения преди него са си се отглеждали и възпитавали в бг. В бг болница е раждан, в бг училище е учил(учил силно казано), в бг град е живял. Разберете - за света това са българи, колкото и да не ни харесва. Ако не принадлежат на българската държава, на коя принадлежат? На Индия? И какво общо има с Индия? Нищо общо посл20едните 500-1000 години. А те са там на по 20-40 години като гледам. На по 500 години хора - няма.
28
1
 
27
 
! Отговори
До долния преди 3 години
Кьорав българин няма там ей, стига сте лъгали.
27
1
 
26
 
! Отговори
даааа преди 3 години
Във един друг новинарски сайт ги наричат със правилното име.
26
1
 
16
 
! Отговори
11 преди 3 години
Хамериканци , не българи!