Българите в Мондрагоне хвърлят мебели, италианците им отговарят с камъни

Има и ранен полицай
26 юни 2020 09:14, Нели Христова
502

Снимка: БГНЕС

Напрежението между българи и италианци в Мондрагоне продължава да расте. Край жилищните блокове, на чиито 700 души бе наредено да не излизат, бе изпратена армия, за да потуши нарастващия бунт.

Още по темата

Видеа от мястото показват, как някои от недоволните българи излизат от перасите и започват да крещят, а един от тях хвърля столове по насъбралите се долу италианци. Те обаче не остават по-назад и отговарят на атаката, като започват да хвърлят камъни по колите на българите и да чупят прозорците им. Други кадри показват, че има и ранен полицай.

49 души са дали положителни проби за COVID-19 в жилищния комплекс. Властите помолиха всички живущи там да не напускат домовете си, докато не бъдат тествани. Това обаче не се хареса на работниците, главно българи заети в земеделието. Те на няколко пъти се опитват да пробият загражденията, но охраната успя да ги върне обратно в сградата. Някои от тези, които са били заразени с коронавирус обаче са изчезнали. Според Rai става дума за нелегални работници, които се страхуват за изгубят работата си.

"По разпореждане на посланика ще отида на място и ще проведа срещи в кметството. Ще отида до болницата и се надявам да успея да поговоря с някой от сънародниците ни, макар и през мрежата", казва Ермелина Пейчева, завеждащ консулска служба към посолството на България в Рим пред Нова тв.

Тя добавя, че е важно ситуацията да бъде изяснена на място.

"Ако можем да съдействаме на нашите сънародници и властите, ще е добре. Всичко, от което имат нужда, ще им бъде предоставено", добави Пейчева.

 

Това не е първият клъстер на заразата в Италия, която води дълга и тежка битка с COVID-19. Местните експерти се страхуват, че ако хората се отпуснат прекалено бързо, втората вълна на коронавируса е неизбежна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


502
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
269
1
 
4
 
! Отговори
БЪЛГАРКА преди 3 години
ТОВА НЕ СА БЪЛГАРИ. ТОВА СА *** НЕЗАЧИТАЩИ ЗАКОНИТЕ В НИТО ЕДНА ДЪРЖАВА. КЪДЕТО И ДА ОТИДАТ СЕ БОРЯТ ЗА ПОМОЩИ С КОИТО ДА ЖИВЕЯТ КАТО ЛОРДОВЕ, БЕЗ ДА ПОЛАГАТ НИКАКЪВ ТРУД. *** КОИТО ПРЕЧАТ НА НОРМАЛНИТЕ ХОРА ПО СВЕТА ДА ЖИВЕЯТ НОРМАЛНО И НЕОБЕЗПОКОЯВАНИ.
268
1
 
8
 
! Отговори
Ко каза, ко? преди 3 години
Хайде да уточнявате, че това не са българи, а български евророми. Само дето италианците не са като баба Меркел да им търпят простотията. Сливенският цирей хвърля стол, италианецът му чупи Вектра-та. Повече адекватни европейци и ще се вкарат в пътя.
267
1
 
12
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Казано е и е доказано, тия не могат и не искат да се приобщят. Те обичат и знаят единствено да ползват блага и да си търсят някакви измислени права само за тях. И докато има толеранс само към тях,те ще безчинстват, където и да идат. Най лошото е че резилят нас и страната ни.А жабарите като видят зор,току виж ни ги върнали.
266
8
 
10
 
! Отговори
Уви преди 3 години
Уви,българи са,като вас и мен. Докато ние не ги приобщим към цивилизация в България,в света под българин ще разбират цигггааннин. И това не става с гета,само ги капсулиране,а с образование,труд, наказания за престъпления и най вече...да не се заиграват т.нар бг политици с тях.
265
0
 
25
 
! Отговори
Мел преди 3 години
Тия сa бългaри колкото aз съм китaйкa!!! Лошото обaче е, че зaрaди тях хорaтa мрaзят нaс!!!!
264
0
 
10
 
! Отговори
Неолиберал преди 3 години
Време е Индия да реагира за несправедливото отношение с нейното племе !Да се сезира ООН,ФИФА,Хага и БЛМ!Това е геноцид на самозабравилите се италиански супермасисти над кафявата раса!
263
0
 
23
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Какви са тези българи с вид на араби и тен на африканци?
262
0
 
13
 
! Отговори
Кадри от преди 3 години
Първата Италиано-индотурска война!
261
0
 
17
 
! Отговори
Охранителят преди 3 години
Много са нагли ! Не съм расист,но колкото и да не ни зачитат и уважават охранителите ,аз съм повече от 20години в бранша ,защото е благородна професия тази,та напоследък проблеми големи само с тези тъмните хорица! Периметър отцепвам а тъмния се набутва нарочно и от дума трудно разбира ! Човек му кажеш две приказки и влезе в ситуацията! Тези са нагли и само от грубичко подбутване разбират! Тези им дават храна и пиячка да седят мирно ,а те големи се правят! Нема оправия с тях! Явно само удри:)
260
0
 
21
 
! Отговори
ined преди 3 години
Аз там българи нещо не видях?
259
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха , ми че то тези българи са граждани на Рим и Римската империя , чисти римляни . Аз ни един българин , пък и бай *** да е даже, не видях.
258
0
 
20
 
! Отговори
Така е преди 3 години
До Грешка има някаква..Те ромите сигурно затова се бунтуват, трошат и хвърлят мебели . Някой ги е нарекъл Българи ...
257
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И това се случва в родината на Берета....
256
0
 
14
 
! Отговори
Грешка има някаква.. преди 3 години
Прочетох статията... изгледах клиповете.. по няколко пъти, отидох в интернет да видя и италианските медии ...... НИКЪДЕ не видях българин, нито един . Къде са българите ?Нещо сте се объркали..... Но пък клиповете са пълни с едни притежатели на български паспорти които в България много ама много държат да ги наричат турци и налитат на бой когато ги наречеш българи.
255
0
 
5
 
! Отговори
БГ преди 3 години
Защо не направят така в Хърватия.
254
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези роми,наричащи се "българи", трябва да бъдат осъдени за вандализъм и за неспазване на карантината.
253
0
 
29
 
! Отговори
ктт преди 3 години
Ама къде са Българите ??!!..
252
0
 
17
 
! Отговори
. преди 3 години
Българи?!?Най-близко до реалността е да се наричат "елементи с българско гражданство".
251
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пратете тези "българи" на еднопосочна екскурзия в Заксенхаузен. Няма проблеми да го отворим отново. И него, и Майданек, и Треблинка. В края на краищата искаме да живеем нормално и сред хора. Тези, които не са такива, да се сърдят на себе си и да живеят в трудови лагери. Мен ми писна всеки ден да виждам подигравка с хората, които работят и се грижат за всичко, а *** и виолетови да получават цялото внимание и пари и да бъдат даже наричани "българи"!
250
0
 
13
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
- Я-я, каква успешна интеграция! Чудо...